| Πορτακια και ξεχειμωνιασμα | |
|
+7Aigagros NINAS milmos karnet gianhs8 kostasid giota 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Οκτ 13, 2011 2:43 pm | |
| Τα φώτα σας παρακαλώ: Ηρθε η ωρα να αντικαταστήσω τις παλλαιές κυψελες μου. Αγορασα μεταλλικα πορτακια. Θα τα περάσω τωρα Τα μεταλλικα πορτάκια μένουν κ τον χειμώνα ή τα αντικαθιστουμε με τα ξύλινα; | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Τετ Μάης 23, 2012 7:04 pm | |
| γεια σας!κατα την σημερινη επισκεψη μου στις κυψελες μου,παρατηρησα πολλες σφηκες να μπαινουν μεσα κ κοντεψα να παθω εγκεφαλικο!!σκεφτομαι να βαλω μεταλλικα πορτακια εισοδου κ εχω την εξης απορια:τι κανουμε τον χειμωνα γιατι απ οτι καταλαβα απαξ κ εγκατασταθουν οι μεταλλικες δεν μπαινουν οι ξυλινες πορτες. σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας γιατι υποφερουν τα κοριτσακια μου. | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Τετ Μάης 23, 2012 9:21 pm | |
| δεν εχεις θεμα αμα θες αφαιρεις τους οδηγους απο τα μεταλικα πορτακια και βαζεις τα ξυλινα, εγω παντως εχω τα συδερενια και τον χειμωνα χωρις κανενα προβλημα,
μια λεπτομερια πριν τα τοποθετισεις βαψτα διοτι με την ηλιοφανια θα θερμενωνται αρκετα και θα προκαλουν εγκαυματα στις μελισσες | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 12:40 am | |
| αυριο τα παραγγελνω!σε ευχαριστω πολυ!!! | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 11:14 am | |
| Να ρωτήσω και εγώ κάτι, Βασικά έχω σε 3 μελίσσια μου σιδερένια πορτάκια, τα έχω βάψει κιόλας με διαφορετικά χρώματα για την παραπλάνηση καθώς οι κυψέλες μου είναι άσπρες. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν έχει πολύ κίνηση στην είσοδο την ανεβάζετε την πορτούλα ή πάντα μένει με τις τρυπούλες ?
*Σε κάποιο άλλο που δεν έχει τέτοιο πορτάκι βρήκα πριν λίγες μέρες μια αχερόντια. Ευχαριστώ, Θωμάς. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 3:34 pm | |
| - karnet έγραψε:
- ...Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν έχει πολύ κίνηση στην είσοδο την ανεβάζετε την πορτούλα ή πάντα μένει με τις τρυπούλες ?
εγώ τα μεταλλικά πορτάκια τα έχω πάντα κατεβασμένα για να εμποδίζω τα μεγάλα σερσένια, τις αχερόντιες, φίδια και ποντικάκια. | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 3:39 pm | |
| και εγω το ιδιο ακομα και στα δυοροφα, δεν νομιζω οτι ο συνοστισμος ειναι τοσο μεγαλο προβλημα ή εστω μεγαλυτερο απο την αναστατωση που προκαλουν σερσενια σφιγκες κτλ | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 7:22 pm | |
| | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 7:33 pm | |
| [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Αυτά είναι τα σερσένια, σερσέγκια ή γκαβρούνια όπως τα λέμε στο χωριό μου. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 24, 2012 11:46 pm | |
| σφήκες ....δολοφόνοι μελισσών
| |
|
| |
Aigagros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Παρ Μάης 25, 2012 8:08 am | |
| Αφού τα μεταλλικά πορτάκια θερμαίνονται, δεν είναι προτιμότεη η χρήση των πλαστικών; Ή μήπως δεν χρησιμοποιούνται λόγω φθοράς με το χρόνο; | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Παρ Μάης 25, 2012 10:38 am | |
| - Aigagros έγραψε:
- Αφού τα μεταλλικά πορτάκια θερμαίνονται, δεν είναι προτιμότεη η χρήση των πλαστικών; Ή μήπως δεν χρησιμοποιούνται λόγω φθοράς με το χρόνο;
Μετά απο προσωπική χρήση ενός καλοκαιριού οι πλαστικές είσοδοι είχαν "πιτσικάρει", στραβώσει και φυσικά δεν έκαναν καλή εφαρμογή στο κλείσιμο για μεταφορά (ίσως το πιο σημαντικό για μένα). Δυσκολία στο χειρισμό γιατί σκαλώνανε και κολλάγανε στις ράγες-οδηγούς ακόμα και στο βγάλσιμο. Έπρεπε να βάλω και αρκετή χαρτοταινία να καλύψω τα κενά...με τις σιδερένιες κανένα θέμα περι εφαρμογής, ταχύτητας, άνεσης. Μειονέκτημα ειναι όντως η θερμοκρασία που ανεβάζουν. | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Κυρ Μάης 27, 2012 4:22 pm | |
| να ρωτησω κατι ακομα,οι κηφηνες κ βασιλισσα χωραν να περασουν απο τα μεταλλικα πορτακια?π.χ. σε περιπτωση που εχεις αγονιμοποιητη βασιλισσα μεσα στην κυψελη θα βγουν για να ζευγαρωσουν? | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Κυρ Μάης 27, 2012 7:12 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- να ρωτησω κατι ακομα,οι κηφηνες κ βασιλισσα χωραν να περασουν απο τα μεταλλικα πορτακια?π.χ. σε περιπτωση που εχεις αγονιμοποιητη βασιλισσα μεσα στην κυψελη θα βγουν για να ζευγαρωσουν?
χωράνε | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Κυρ Μάης 27, 2012 10:13 pm | |
| γιατί σιδερένια και όχι ξύλινα ;;;;
| |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Δευ Μάης 28, 2012 3:23 am | |
| - NINAS έγραψε:
γιατί σιδερένια και όχι ξύλινα ;;;; Εγώ πατεντάρισα τα σιδερένια σε ξύλινα..είναι η δεύτερη χρονιά..θα δείξει η αντοχή τους.. | |
|
| |
stevebee06 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Δευ Μάης 28, 2012 1:59 pm | |
| Χρησιμοποιώ τα μεταλλικά πορτάκια από την πρώτη μέρα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα περισσότερα τα έχω βαμμένα και παρέχουν απόλυτη προστασία στα μελίσσια. Μόνο την Άνοιξη τα βγάζω τελείως για να μην συνωστίζονται λόγω μεγάλης κινητικότητας. Επίσης παρέχουν μεγάλη ασφάλεια και στις μεταφορές. | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Δευ Μάης 28, 2012 3:10 pm | |
| - Maikpigasos έγραψε:
Εγώ πατεντάρισα τα σιδερένια σε ξύλινα..είναι η δεύτερη χρονιά..θα δείξει η αντοχή τους.. Τις έκανες τόσο λεπτές οσο και των σιδερένιων; Φαντάζομαι πιο χοντρές... | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 31, 2012 1:07 am | |
| - cyber2li έγραψε:
Φαντάζομαι πιο χοντρές... έτσι... | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: Απ: Πορτακια και ξεχειμωνιασμα Πεμ Μάης 31, 2012 10:04 pm | |
| εγω προχθες εφτιαξα πορτακια απο απλο κοντρα πλακε τα εβαψα και απλα με μια βιδα μπροστα απο την εισοδο της κυψελης μεχρι στιγμης κανενα προβλημα οι μελισσουλες μου μπαινωβγαινουν κανονικα, | |
|
| |
| Πορτακια και ξεχειμωνιασμα | |
|