| Πορτακια βγαζω? | |
|
+3kosmas Maikpigasos beteranos 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Πορτακια βγαζω? Τρι Ιουν 05, 2012 12:22 am | |
| Σε παραφυαδες 5αρες να βγαλω τα πορτακια(λογω ζεστης)? Κινδυνευουν απο σφηκες και αλλα? | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Τρι Ιουν 05, 2012 12:53 am | |
| Εγώ φίλε beteranos δεν τα βγάζω.. με την προύπόθεση βέβαια ότι έχω αεριζόμενους πάτους.. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Σαβ Απρ 13, 2013 10:28 pm | |
| Γενικα μιλωντας ποτε εχετε πανω πορτακια και ποτε οχι? Ποια ειναι η δυσκολη περιοδος με της σφηκες και γενικα εχθρους και ποτε τα πορτακια κανουν κακο στο μελισσι?
| |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Κυρ Απρ 14, 2013 12:18 pm | |
| Ναι ο Κοσμας εκανε την καταληλη ερωτηση.Για δωστε τα φωτα σας. Η δικη μου εντυπωση παντως ειναι πως τα μεταλικα πορτακια λογω των μεγαλων και πολλων ανοιγματων που εχουν, ειναι σαν να περιοριζουν το κεντρικο ανοιγμα της κυψελης κατα 1/3 και προς το παρων δεν αντιμετωπιζουν τα δικα μου καποιο προβλημα.Τωρα αν πλακωσουν οι πολλες ζεστες θα δουμε. | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Κυρ Απρ 14, 2013 1:55 pm | |
| ...εξαρτάται από την δυναμικότητα του μελισσιού πάντα και τις καιρικές συνθήκες. Αυτό έχω παρατηρήσει. Άμα περιμένουν πολλή ώρα στην ουρά (εξουθενωμένες όπως είναι) προσγειώνονται στα χόρτα και μερικές δεν ξαναμπάινουν μέσα. Όταν είμαι εκεί ανοίγω όλες τις πόρτες, [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]φεύγοντας τις κλείνω ακόμα και στα 20άρια. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Σε 5ράκι δεν νομίζω να υπάρχει και τόση πολλή κίνηση, από την άλλη οι σφήκες εδώ, δεν κάνουν εξορμήσεις στις κυψέλες ακόμα. Υπάρχει πολλή τροφή ακόμα για όλους έξω. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Κυρ Απρ 14, 2013 5:13 pm | |
| Γιώργο αυτοκόλλητο του λογότυπου είναι αυτό; | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Τρι Απρ 16, 2013 10:24 pm | |
| - monarchis έγραψε:
- Γιώργο αυτοκόλλητο του λογότυπου είναι αυτό;
...είναι homemade από τον εκτυπωτή (έκανα ένα τέστ σε διάφανο αυτοκόλλητο) και ξεκόλλησε από την ζέστη την επομένη! Υπάρχουν πολύ καλά υλικά που αντέχουν, αλλά σε επαγγελματίες! | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Τετ Απρ 17, 2013 9:54 am | |
| Τα πορτάκια εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Τον περιορισμό της εισόδου για τους φρουρούς αλλά και τον αερισμό. Πρέπει να εξυπηρετούνται και οι δύο λειτουργίες. Οπότε πρακτικά, αν μια κυψέλη έχει αεριζόμενο πάτο μπορεί πάντα να είναι περιορισμένη η είσοδος ( η σωστή αναλογία για τους φρουρούς είναι 1 τετραγωνικό εκατοστό για κάθε πλαίσιο πληθυσμού ). Αν όμως δεν είναι ο πάτος ανοιχτός υπάρχει θέμα ισορροπίας ανάμεσα στον αερισμό και το μέγεθος. Εκεί κάπου πρέπει να χάσεις κάτι, ο αερισμός είναι απαραίτητος για την αποφυγή σμηνουργίας. Από την άλλη η πλήρως ανοικτη είσοδος είναι 37,5 εκατοστά περίπου Χ 2 ύψος = 75 τετ. εκατοστά! Πολλαπλάσιο από το ιδανικό... Αυτή είναι η κυψέλη κατασκευαστικά αλλά νομίζω ούτε 5 όροφοι μελίσσι δεν χρειάζονται την πόρτα πλήρως ανοιγμένη, μόνο ο αερισμός είναι το θέμα. Οπότε με διάφορα πορτάκια που υπάρχουν πρέπει να ανοιγοκλείνει όχι κάθε μέρα αλλα περίπου με την δύναμη σε πλαίσια. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Πορτακια βγαζω? Κυρ Απρ 21, 2013 11:19 am | |
| Karnet πολυ κατατοπιστικες οι πληροφοριες σου. | |
|
| |
| Πορτακια βγαζω? | |
|