| Μελισσοκομικοί χειρισμοί | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΛΕΥΘΕΡΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5
| Θέμα: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 15, 2014 1:02 pm | |
| Πηγα τα μελίσσια μου στα πεύκα μετά από την σουσούρα και τρείς κυψέλες είναι δεκάρες και πολύς πληθτσμός στο καπάκι. Μπορεί κάποιος να μου πεί αν ενδείκνυται να βάλω αυτήν την εποχή πάτωμα. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 15, 2014 3:21 pm | |
| Αστα οπως ειναι και εγω που τα πηγα στα πευκα 13αρια και 14αρια τα στριμωξα σε ενα πατωμα. Ασε που σιγα σιγα θα πεφτουν και σε πληθυσμο αλλα ετσι και πιο γρηγορα και καλα θα δουλευουν τα μελισσια και το μελι θα το επεξεργαζονται πιο γρηγορα και ο τρυγος σου θα ειναι ευκολοτερος (λιγοτερα τελαρα με περισσοτερο μελι). | |
|
| |
ΛΕΥΘΕΡΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5
| Θέμα: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 15, 2014 3:38 pm | |
| Ευχαριστώ πολύ, η απαντησή σου και με την εμπειρία σου έχει λογική. θα την εφαρμόσω. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 15, 2014 5:58 pm | |
| - ΛΕΥΘΕΡΗΣ έγραψε:
- Ευχαριστώ πολύ, η απαντησή σου και με την εμπειρία σου έχει λογική. θα την εφαρμόσω.
Για να μην παρεξηγιομαστε δεν εχω εμπειρια, πρωτη χρονια τα πηγα στα πευκα και ακομα δεν ολοκληρωθηκε η ολη διαδικασια. Μεταφερω τις γνωσεις απο διαφορους μελισσοκομους που συναντω και συζητω μαζι τους αλλα και απο διαφορα μελισσοκομικα blogs οπως π.χ [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]. Θα ηταν προτιμοτερω να ακουσεις γνωμες απο οντως εμπειρους μελισσοκομους αλλα μιας και δεν απανταει κανεις ειπα να απαντησω εγω | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 15, 2014 6:50 pm | |
| Τέτοια εποχή δεν βάζεις ποτέ πάτωμα.Οι μέρες μπορεί να φαίνονται ζεστές,αλλά τα βράδια κάνει κρύο.Ένα μελίσσι με 2 πατώματα και πληθυσμούς που να μην το καλύπτουν τελείως,έχει χασούρα θερμότητας με ότι συνεπάγεται αυτό. | |
|
| |
tomaskatsoufis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 175
| Θέμα: ξεχειμώνιασμα Τρι Οκτ 21, 2014 9:21 pm | |
| Καλησπέρα σας παιδιά. Λοιπόν έχω την εξής απορία. Έχω περίπου 10 μελίσσια τα 5 είναι των 15 πλαισίων με 10 γόνους το καθένα απ' τα διπλά. Δεν τα πήγα πεύκο μιας και λέω λίγα είναι μέσα θα μπω γιατί πρέπει να κάνω μεγάλη απόσταση έτσι τα άφησα σε κτήμα μου που βάζανε φουλ γύρη εξού και ο γόνος. Και μέλια είχαν αλλά όχι πολλά πράγματα. Την προηγούμενη εβδομάδα τους πήρα μερικά μέλια από το πάνω πάτωμα πάντα δηλαδή πήρα 1 πλαίσιο από καθε μελίσσι έτσι να δω πως βγαίνει το μέλι βρε παιδί μου. Σύνολο τους πήρα 5 πλαίσια μέλι. Κοιτώντας μέσα στην κυψέλη είδα ότι από τροφές δεν είχαν και παρα πολλές και αφού τους τα πήρα είχε και υψηλές θερμοκρασίες τους έβαλα και λίγο σιροπάκι. Ερώτηση : κάποιοι μου είπαν να τα πάω πεύκο να βάλουν μέλια να βγάλουν το χειμώνα έστω και τώρα, εγώ έχω σκοπό να τα τροφοδοτήσω να βγάλουν το χειμ.ωνα με βανίλια. Τι προτείνετε εσείς να κάνω; Στην περιοχή μου έχει ανοίξει το ρείκι αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει επίσης εχει ακονιζιά. Γνώμες. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τρι Οκτ 21, 2014 9:59 pm | |
| Καλα θα ηταν να πηγαινες εστω και για την εμπειρια και ας εμπαινες και μεσα που λες. Τωρα νομιζω ειναι λιγο αργα και φαινεται πως θα πιασουν και κρυα συντομα. Το μελιτωμα δεν ειναι και οτι καλυτερο για διαχειμαση μελισσιου αλλα απο σιροπι και ζαχαροζυμαρο ειναι σαφως καλυτερο. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Τετ Οκτ 22, 2014 12:21 pm | |
| - tomaskatsoufis έγραψε:
- Καλησπέρα σας παιδιά. Λοιπόν έχω την εξής απορία. Έχω περίπου 10 μελίσσια τα 5 είναι των 15 πλαισίων με 10 γόνους το καθένα απ' τα διπλά. Δεν τα πήγα πεύκο μιας και λέω λίγα είναι μέσα θα μπω γιατί πρέπει να κάνω μεγάλη απόσταση έτσι τα άφησα σε κτήμα μου που βάζανε φουλ γύρη εξού και ο γόνος. Και μέλια είχαν αλλά όχι πολλά πράγματα. Την προηγούμενη εβδομάδα τους πήρα μερικά μέλια από το πάνω πάτωμα πάντα δηλαδή πήρα 1 πλαίσιο από καθε μελίσσι έτσι να δω πως βγαίνει το μέλι βρε παιδί μου. Σύνολο τους πήρα 5 πλαίσια μέλι. Κοιτώντας μέσα στην κυψέλη είδα ότι από τροφές δεν είχαν και παρα πολλές και αφού τους τα πήρα είχε και υψηλές θερμοκρασίες τους έβαλα και λίγο σιροπάκι. Ερώτηση : κάποιοι μου είπαν να τα πάω πεύκο να βάλουν μέλια να βγάλουν το χειμώνα έστω και τώρα, εγώ έχω σκοπό να τα τροφοδοτήσω να βγάλουν το χειμ.ωνα με βανίλια. Τι προτείνετε εσείς να κάνω; Στην περιοχή μου έχει ανοίξει το ρείκι αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει επίσης εχει ακονιζιά. Γνώμες.
Δεν νομιζω να ειναι καλη ιδεα να τα πας στο πευκο να μαζεψουν τροφες για το χειμωνα , καλυτερα αν κραταει ακομη η ξουρα να τα πας εκει και συνηθως οπου εχει ξουρα εχει και κουμαρια που ανοιγει λιγο μετα την ξουρα στα μερη μου . Και εγω εχω ακουσει οτι το πευκομελο δεν ειναι και το καλυτερο για διαχειμανση , εκτος αυτου θα χασεις και πολυ πληθυσμο και θα σου ερθει μια η αλλη | |
|
| |
tomaskatsoufis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 175
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Πεμ Οκτ 23, 2014 9:34 am | |
| Οκ παιδιά θα τα αφήσω εκεί που είναι για ξεχειμώνιασμα, έχει και κουμαριά όπως προείπε ένας φίλος. | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Πεμ Οκτ 23, 2014 8:43 pm | |
| Το πευκομελο δεν κανει για διαχειμαση στην Σουηδια στον Καναδα κτλ οχι στην Ελλαδα που τα μελισσια θα μεινουν κλειστα το πολυ 10-15 μερες σερι.Αντιθετως το μελι κουμαριας εχει πολυ υγρασια και δεν ειναι οτι καλυτερο κατα την γνωμη μου. | |
|
| |
golas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 165
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Πεμ Οκτ 23, 2014 10:36 pm | |
| είχα πάρει κάποια πλαίσια με μέλι από σουσούρα.Tα πλαίσια έχουν και ασφράγιστο μέλι.Τα έχω κατάψυξη για να τα δώσω χειμώνα. Υπάρχει πρόβλημα που είναι ασφράγιστο και πιθανώς με υγρασία? Σκέφτομαι αν είναι καλύτερο να το κάνω ζαχαροζύμαρο με άχνη.. ευχαριστώ | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικοί χειρισμοί Παρ Οκτ 24, 2014 2:37 am | |
| - koske έγραψε:
- Το πευκομελο δεν κανει για διαχειμαση στην Σουηδια στον Καναδα κτλ οχι στην Ελλαδα που τα μελισσια θα μεινουν κλειστα το πολυ 10-15 μερες σερι.Αντιθετως το μελι κουμαριας εχει πολυ υγρασια και δεν ειναι οτι καλυτερο κατα την γνωμη μου.
Σωστος ο koske, συμφωνω και εγω. Το πευκο τετοια εποχη δινει καλα αποθεματα για τα μελισσια και ισως και εναν καλο τρυγο για τον μελισσοκομο. Εννοειτε πως θα εχει προηγηθει πικρισμα των μελισσιων σε καποια δυνατη γυρεοφορα ανθοφορια. | |
|
| |
| Μελισσοκομικοί χειρισμοί | |
|