Θέμα: Πηρουνα απολεπισμου Κυρ Οκτ 09, 2011 3:38 am
Παιδια σημερα τρυγησα το πρωτο μου μελι Περα απο την μεγαλη χαρα δημιουργηθηκε ο εξης προβληματισμος.Τα πλαισια τα απολεπισα με πηρουνα και εχει χαλασει πολυ το σχημα απο τις κυψελιδες.Ετσι γινονται κανονικα η δεν την χειριστηκα σωστα και τις χαλασα?
Μην στενοχωριέσαι. Τα κορίτσια θα τα κάνουν πάλι καινούρια. Συνάδελφοι, δοκίμασα αυτό: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] .
Πάρα πολύ καλό. 1) Είναι εύχρηστο και δεν σπαταλάς πολύ χρόνο για απολέπιση 2) Δεν βγάζει στο σύνολο πολύ φύρα στην απολέπιση, συγκρινόμενο με τα μαχαίρια 3) Τα κεριά δεν παθαίνουν μεγάλη αλλοίωση και επιστρέφονται στην κυψέλη σε καλή κατάσταση
Μειονεκτήματα: 1)Βγάζει, σε σύγκριση με τα μαχαίρια, ποιο πολύ φύρα στο φίλτρο, αλλά πάλι στο σύνολο ή φύρα είναι μικρότερη
Παλι καλα!Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.Dias αν ειναι οπως τα λες για το ρολο τοτε ειναι μια βολικη λυση.Το ειχα δει αλλα πιστευα οτι δεν θα εκανε δουλεια.
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
Θέμα: Απ: Πηρουνα απολεπισμου Δευ Οκτ 10, 2011 12:03 am
dias . οτι πιο απατη εχω δουλεψει,ηταν αυτο το ρολο.
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
Θέμα: Απ: Πηρουνα απολεπισμου Δευ Οκτ 10, 2011 12:43 am
captain έγραψε:
πριν ξεκινησω το βαζω σε ενα μπολ με ζεστο νερο και ενδιαμεσα απο τα απολεπισματα το εχω μεσα στο μπολ .απο τοτε που το εκανα αυτο και επειδη ειναι ζεστο απολεπιζει ευκολα αλλα το κυριοτερο ειναι οτι δεν κολανε επανωτου τα απολεπισματα.
Εγώ χρόνια τώρα χρησιμοποιώ απλό μαχαιράκι... Έχω πάρει ένα φτηνό θερμός, ψηλό όσο το μαχαίρι, το οποίο γεμίζω με βραστό νερό.. Βουτάω, απολεπίζω και ξαναβουτάω. Το νερό επειδή είναι καυτό (και διατηρείται έτσι) στεγνώνει στο μαχαίρι μέχρι αυτό να ακουμπήσει στο πλαίσιο..
Φίλε Ζακυνθινέ, γιατί όταν κάτι δεν μας κάνει το χαρακτηρίζουμε ¨απάτη¨;;;;;;
Μήπως έτσι παρασύρουμε και άλλους να λειτουργούν με τον δικό μας τρόπο, κάτι που δεν είναι πάντα θετικό, ή βολικό, ή σωστό, ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να το πει κάποιος.
Ακόμα έχω καταλάβει ότι στον χώρο της μέλισσας είναι τόσο διαφορετικές οι αντιμετωπίσεις θεμάτων, ή καταστάσεων απο τον κάθε μελισσοκόμο που φτάνουν να είναι και αντικρουόμενες πολλές φορές. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα τρελλά πολύπλευρο αντικείμενο που εξαρτάται απο τοποθεσίες, καιρούς, συμπεριφορές πλασμάτων ξένων προς εμάς και χίλια δυο άλλα.
Οπότε δεν είναι απάτη ότι δεν μου κάνει. Θα μπορούσα να το πω λάθος επιλογή για τα δικά μου δεδομένα.
Συγνώμη για την επέμβαση, αλλά το έχω προσέξει και σε άλλες αναρτήσεις. Νομίζω ότι τέτοιες τοποθετήσεις λειτουργούν αποτρεπτικά ίσως και για κάτι που μπορεί να είναι θετικό για κάποιον άλλον.
Όλα αυτά που γράφω για το ρολό απολεπισμού είναι μετά από την χρήση του από εμένα. Δεν χρειάζετε να βουτάμε σε ζεστό νερό το ρολό για να καθαρίζει. Αν το αφείνουμε σε ένα πιάτο, στραγκίζει μόνο του. Επιπλέων, πιστέυω ότι αν το βουτάς στο νερό, παγιδεύετε στον άξονά του νερό και αυτό έχει τις γνωστές επιπτώσεις στο μέλι. Απάτη δεν είναι, σίγουρα, γιατί όντος δουλέυει. Τώρα αν δεν σας βόλεψε, είναι άλλη δουλιά. Έχω δουλέψει και μαχαίρια.
εχω 2 μαχαιρια και δεν τα χρημοποιω πια γιατι με βολεψε το θερμοπυστολο. αλλοι ουτε να το ακουν δε θελουν. αγοραζεις ,δοκιμαζεις,και λες τη γνωμη σου
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
Θέμα: Απ: Πηρουνα απολεπισμου Παρ Οκτ 14, 2011 10:31 am
Αγαπητέ captain
μάλλον δεν θες να καταλάβεις τι γράφω στο μήνυμά μου.
Το τι θα αγοράσω εγώ, αν το αγοράσω, είναι δική μου δουλειά.
Για να στο γράψω πιο καθαρά : Καλό είναι να καταγράφουμε τις εμπειρίες μας πάνω σε κάτι, πως λειτούργησε, θετικά ή αρνητικά και ΟΧΙ να δίνουμε συμβουλές στους άλλους τι να κάνουν.
μισο λεπτο να καταλαβω.............. δηλαδη, NINAS, εαν ο καπετανιος εγραφε τα ιδια στον πληθυντικο ευγενειας, και οχι με την καθημερινη γλωσσα ενος τριανταχρονου, θα αλλαζε κατι στο νοημα, η θα ειχε διαφορετικο αποτελεσμα το ρολο απολεπισης ?
Oλα τα υλικα που χρησιμοποιουνται ειναι καλα , αλλα εγω σκεφτομαι να παρω το καλυτερο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Θέμα: Απ: Πηρουνα απολεπισμου Σαβ Οκτ 15, 2011 8:11 am
Μακη με προλαβες στο περι ειρηνης
Δεν ξερω αν εχει πια σημασια και η δικη μου αδιαφορη (για καποιους ) αποψη, αλλα θα την πω.
Οι ερωτησεις εδω γινονται, απο συνηθως οχι εμπειρους -νεους μελισσοκομους και επισης συνηθως απαντωνται απο ποιο εμπειρους και ακομη και απο υποθεσεις που κανουν οι ποιο απειροι. Επισης και θεματα που γινετε συζητηση, κυριως οτι αφορα τα τεχνικα, τις περισσοτερες φορες μεταξυ των εμπειρων,που ξυπνουν την διαθεση για ενασχοληση με αυτα και καποιων απειρων που πιανουν τα χερια τους. Στις απαντησεις δεν αποκλειετε κανεις .
Επισης εδω ειμαστε ολοι ενηλικες , εκτος απο 2 μελη που ειχαμε στο προσφατο παρελθον¨ και νομιζω ειμαστε σε θεση να αξιλογησουμε τις απαντησεις που μας δινουν χωρις να επιβαλλουμε κατι σε καποιον. Τωρα το να αρχισουμε να σχολιαζουμε ο ενας τον αλλο στον τροπο σκεψης , γραφης , απαντησεων δεν νομιζω οτι θα ειχε καποιο νοημα.
Οι επιτυχημενες παντα παρεες εχουν διαφορετικους χαρακτηρες και αυτη εδω που εχουμε, πιστευω οτι ειναι μια απο αυτες. Το να χαρακτηρισω πχ κατι αχρηστο , μετα απο χρηση που εκανα, ειναι απλα και μονο για να προστατεψω εναν ποιο νεο απο μια πιθανη αχρηστη αγορα και ασκοπο εξοδο που οπως ξερουμε θα γινει σε μια δυσκολη εποχη.
Εχω κανει δυστυχως και εγω αχρηστες αγορες ,πχ μια απο αυτες ηταν τα πλαστικα προκερωμενα πλαισια και ευτυχως σε μικρη ποσοτητα. Θα ηθελα τοτε που δεν ειχα επαφη με το φορουμ , να ειχε βρεθει καποιος και να μου πει : που πας ρε Καραμητρο? γιατι αγοραζεις οτι σου πασαρουν? Και τοτε εγω θα ειχα κανει μια δευτερη σκεψη. Αν ηθελα να το παιξω μαγκας θα εκανα και παλι την αγορα με την ελπιδα να ανακαλυψω κατι περισσοτερο απο αυτο που δεν ειχαν ανακαλυψει εδω και 100αδες χρονια παλιοτεροι μελισσοκομοι. Ειμαστε ελευθεροι να αγορασουμε οτι θελουμε και το ιδιο ελευθεροι να σχολιασουμε-χαρακτηρισουμε οτι δεν μας αρεσε .
Επιπλεον για να ελαφρυνουμε το θεμα ......μπορουμε το ιδιο εργαλειο να το χρησιμοποιησουμε αν το αγορασουμε και δεν κανει για την χρηση που το δινουν να κανω χρηση στην κουζινα οταν ανοιγω φυλλο?
Αντε captain και με το καλο να φτιαξεις μια και για μενα !! Αν τα μιλας και τα ρωσικα ειναι παιχνιδακι Αν βρω περισσοτερα με τεχνικες λεπτομερειες σε ενημερωνω