Έχω να κάνω μία πρόταση, όσον αφορά τις απαντήσεις που δίνουμε σε διάφορα θέματα, σχετικά με απόψεις, πρακτικές , χειρισμούς κ.λ.π.
Φυσικά αναφέρομαι μόνο σε αυτές που αφορούν την μελισσοκομία. Όχι για άλλα πιό γενικού φάσματος.
Πολλές φορές ανατρέχω σε αναρτήσεις απο τις οποίες θα μπορούσα να πάρω συμβουλές για τα αμέτρητα θέματα που μάλλον θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω στο μελισσοκομείο μου.
Συμβουλές, και πρακτικές που ο κάθε ένας καταθέτει μέσα την εμπειρία του ή τις γνώσεις του.
Υπάρχει όμως κάποιες σημαντικές παράμετροι στις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να αναφερόμαστε.
Π.Χ.
- περιοχή που είναι το μελισσοκομείο μας, (έχει μεγάλη σημασία νομίζω το να είναι στην Φλώρινα, ή στην Κατερίνη, ή στην Ζάκυνθο, ή στην Αθήνα ή στην Κρήτη κλπ)
- Χρονική περίοδος που έχουμε παρατηρήσει κάτι στα μελίσσια, και δίνουμε τις ανάλογες απόψεις ή συμβουλές.
- Πιθανές ανθοφορίες της περιοχής που έχουν σημασία
- Ίσως και το σκεπτικό με το οποίο έχει κάποιος επιλέξει να κάνει κάποιον χειρισμό, ή ακόμα και τις αναποδιές, ή γκάφες, ή τα θετικά αποτελέσματα, που τον οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές
Αρκετές φορές μου φαίνεται σωστότατο αυτό που διαβάζω.
Αμέσως όμως αναρωτιέμαι αν μπορώ να το εφαρμόσω και στα δικά μου. Αν ταιριάζει. Ιδιαίτερα αν το μέλος δεν έχει δημοσιοποιήσει τον τόπο κατοικίας των μελισσιών του.
Προτείνω αν είναι δυνατόν να δίνουμε κάποια στοιχεία σχετικά με αυτά.