| παραφίνη | |
|
+8georgekil mafiaworld87 MILIBEE captain ΓΕΡΟΝΤΑΣ granazis parosbees takis 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
takis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: παραφίνη Παρ Οκτ 08, 2010 10:29 pm | |
| Για σας είμαι ο τακης από Αθήνα θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς που μπορώ να βρω παραφίνη, ευχαριστώ. | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: παραφίνη Σαβ Οκτ 09, 2010 5:16 am | |
| Για τον Πειραιά ξέρω οτι πουλάει ο Καλογερόπουλος στην Γούναρη 35. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: παραφίνη Σαβ Οκτ 09, 2010 9:21 am | |
| ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΧΙΩΤΑΚΗΣ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. Η αποθηκη ειναι στην Αγιας Αννης Σου δινει και ενημερωτικο εντυπο πως να τη χρισημοποιησεις Πολλυ καλη τιμη και παραφινη ειδικα για τροφιμα (χωρις τοξικα) Τηλ 210 5202000 | |
|
| |
ΓΕΡΟΝΤΑΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 34
| Θέμα: σχετικα με την παραφινη Σαβ Οκτ 09, 2010 8:05 pm | |
| δεν μπορω να καταλαβω τι σαs εχει πιασει με αυτη την παραφινη,και ειναι και παραγωγο του πετρελαιου. Εγω ρε παιδια 35 χρονια περναω τις κυψελεs μου με λινελαιο και πολλεs τις εχω μεχρι και 20 χρονια,τι βρισκετε το καλυτερο με αυτη την παραφινη; Yπαρχει καλυτερο απο το λινελαιο;φυσικο προιον. Τουs χαιρετισμουs μου.ΓΕΡΟΝΤΑΣ | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: παραφίνη Σαβ Οκτ 09, 2010 11:11 pm | |
| [quote="ΓΕΡΟΝΤΑΣ"]δεν μπορω να καταλαβω τι σαs εχει πιασει με αυτη την παραφινη,και ειναι και παραγωγο του πετρελαιου.
ειναι η πιο οικονομικη πιο γρηγορη και πιο αποτελεσματικη μεθοδος προστασιας μιας κυψελης. οπως λεει πιο πανω και ο granazis προτιμουμε αυτην για τροφιμα(εχει χιλιαδες αφαρμογες στα τροφιμα) σε διαβεβαιω πως οταν στεγνωση δεν μυριζει τιποτα ,αντιθετα με τις βαμμενες. και τα λινέλαια δεν ειναι ιδια .τα καλα ειναι πανακριβα και σε καμια περιπτωση δεν προστατευν την κυψελη οπως η παραφινη :lol: | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| |
| |
takis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Οκτ 10, 2010 12:48 am | |
| Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Οκτ 10, 2010 10:27 am | |
| Καλως ηρθες στην παρεα takis . Αν θελεις πες μας λιγα πραγματα για σενα και τα μελισσακια σου, στο "καλως ηρθατε". Αθηνα βλεπω και εσυ , τελικα το αστειο που ειπα ,οτι μαλλον οι μελισσοκομοι της Αθηνας (οταν γινουμε) θα ειμαστε περισσοτεροι ,πλακα εχει να βγει αληθινο :lol: Οσο για παραφινες και λινελαια ............ βρε παιδια ............οτι βολευει τον καθενα και θεωρει ποιο ακινδυνο ( αν το ψαχνει και αυτο) , δεν υπαρχει λογος ν αποδειξει κανεις τιποτα σε κανεναν. Η μεθοδος ειναι γνωστη.......ρωτας , μαθαινεις, εφαρμοζεις , αποφασιζεις. Παραααααλογοοοο , δεν απανταει ......αρα λογικο :gelio: | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
mafiaworld87 αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: παραφίνη Πεμ Νοε 04, 2010 9:19 pm | |
| Εγώ προσωπικά έκανα το εξής: σε παραφινιάστρα στους 150΄C για 5' έβαλα αναλογία, 60% παραφίνη τροφίμων(ακριβή αλλά αξίζει), 20% λινέλαιο καλής ποιότητας ωμό, 20% κερί μέλισσας! Το αποτέλεσμα παραπάνω απο ικανοποιητικό!!! Η παραφίνη προστατεύει καλύτερα απο όλα... το λινέλαιο εισχωρεί βαθύτερα στο ξύλο και το κερί δίνει αυτό το ''άρωμα'' ώστε να είναι πιό εύκολα αποδεκτό και οικείο απο τις μέλισσες.... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Νοε 07, 2010 8:48 pm | |
| το λινελαιο δεν πηρε φωτια? | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
mafiaworld87 αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Νοε 07, 2010 10:05 pm | |
| - captain έγραψε:
- το λινελαιο δεν πηρε φωτια?
Όχι...φαντάσου ότι κάποιες φορές η θερμοκρασία πήγε και 170 'C ! Όταν τοποθετούσα μέσα το ξύλο στην κυριολεξία ''τηγανίζονταν''! | |
|
| |
georgekil Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Μαρ 06, 2011 12:07 am | |
| ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Κ 8Α ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ Κ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕΣ Κ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ... | |
|
| |
nopi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 81
| Θέμα: παραφινη Κυρ Μαρ 06, 2011 10:03 am | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Μαρ 06, 2011 12:21 pm | |
| λογικα το βερνικι ανεβασε το κοστος | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: παραφίνη Σαβ Ιαν 14, 2012 4:28 pm | |
| Ψαχνοντας τελευταια στο ιντερνετ τις σχετικες με την παραφινη δημοσιευσεις,βλεπω οτι μονο θετικα εχει.Ετσι σκεφτομαι και εγω να προχωρησω σε αυτη την μεθοδο.Με ανησυχει ομως το αν γινεται να αφησει υπολλειματα σε κερι ή μελι.Δεν εχω διαβασει κατι σχετικο με αυτο.Γνωριζει κανενας? | |
|
| |
mamani Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 31
| Θέμα: παραφίνη Σαβ Ιαν 14, 2012 10:01 pm | |
| Τι υπολείματα να αφήσει σε κερί και μέλι; Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί; Το κερί που βάζουμε στα πλαίσια και το τρώμε με την κυρήθρα μόνο καθαρό κερί δεν είναι, η παραφίνη που εμποτίζει το ξύλο μας ενοχλεί; | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Ιαν 15, 2012 10:03 am | |
| - mafiaworld87 έγραψε:
20% λινέλαιο καλής ποιότητας ωμό,
τι εννοείς ωμό ;;;; | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: παραφίνη Κυρ Ιαν 15, 2012 10:12 am | |
| - nopi έγραψε:
Καλημερα σας! εγω αγορασα χθες 2 λινελαια, 2 νεφτι πευκου, 2,5 κ βερνικι εμποτισμου νερου και λιγα φυλλα γυαλοχαρτο 52 ευρουλακια, πολλα δεν ειναι? απο την ποσοτητα βλεπω να φτανει μονο για περιπου 6 κυψελες Εγώ δεν βάζω νέφτι καθόλου. Το λινέλαιο στεγνώνει αμέσως, Ίσως να χρειάζεται τώρα τον χειμώνα μία μέρα παραπάνω. Έ !!! δεν τις χρειάζομαι και σήμερα. Μπορώ να περιμένω. Αγοράζω το 5κιλο λινέλαιο , απο κατάστημα της γειτονιάς 12 ευρώ και τη λαδομπογιά νερού το κιλό 12 ευρώ χρωμα, 10 ευρώ λευκή. δεν θυμάμαι την βελατούρα νερού. περίπου τα ίδια Και θα βάψω 15 κυψέλες, και μάλλον θα μου περισσέψουν. Λινέλαιο περνάω 3 χέρια μέσα-έξω. Όσο για την παραφίνη, ίσως να συμφέρει και εξυπηρετεί απο χρόνους αυτούς που έχουν πολλές κυψέλες. | |
|
| |
| παραφίνη | |
|