| Παραφινη | |
|
+12koske pnikolas Druidis fidemporas didymos priamos1980 mikesideris queen kostasid captain Φώτης Vasilis. 16 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Παραφινη Πεμ Ιουν 13, 2013 6:20 pm | |
| Αγορασα παραφινη για να βάψω τις βάσεις που εφτιαξα.πηρα salowax απο τον χιωτακη.η απορία που έχω ειναι η εξής.η κατάλληλη θερμοκρασία ειναι 160 η 170 βαθμοί.τελος για το 2 χέρι λενε οτι αρκεί βουτηγμα Για ενα λεπτό.αυτο μπορεί να γίνει οταν τελειώσω όλες τις βάσεις η πρεπει να το επαναλάβω σε σύντομο χρονικό διάστημα | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Ιουν 13, 2013 11:18 pm | |
| Από ότι ξέρω η θερμοκρασία πρέπει να είναι από 150-170. Εγώ τις πέρασα ένα χέρι τον Φεβρουάριο λόγω έλειψης χρόνου αλλά δεν έχουν την παραμικρή φθορά. Το φθινόπωρο θα τις περάσω δεύτερο. Όσο πιο λίγο τις αφήσεις τόση περισσότερη παραφίνη θα μείνει πάνω στο δεύτερο χέρι. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Παρ Ιουν 14, 2013 11:41 pm | |
| Τελικα τις πέρασα στους 160-175 για πέντε λεπτά ενα χέρι.λετε να θέλουν κ ενα δεύτερο χέρι για ενα λεπτό οπως διάβασα κάπου ή ειναι υπερβολή | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Παραφινη Σαβ Ιουν 15, 2013 5:41 am | |
| νομιζω εισαι ενταξει | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 1:21 am | |
| ερωτηση προς αυτους που βραζουν την κυψελη σε παραφινη. οταν τελειωσει η διαδικασια βρασιματος με την παραφινη τι γινεται,την αποθηκευουμε καπου,στερεοποιηται,την φυλαμε μες το καζανι που κανουμε τον βρασμο,κατι αλλο? | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 1:38 am | |
| να ρωτησω κ εγω.. πρεπει να βαζουμε τετοια (παραφινη λινελαιο κλπ)?? εγω τις περασα απ εξω ασταρι 2 χερια κ μετα βαφη 3... εκανα χαζομαρα?? επρεπε να βαλω κατι κ εσωτερικα?? | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 7:59 am | |
| - kostasid έγραψε:
- ερωτηση προς αυτους που βραζουν την κυψελη σε παραφινη.
οταν τελειωσει η διαδικασια βρασιματος με την παραφινη τι γινεται,την αποθηκευουμε καπου,στερεοποιηται,την φυλαμε μες το καζανι που κανουμε τον βρασμο,κατι αλλο? Η παραφυινη μόλις παγώσει γυρνάει στην στερεη μορφή της άρα την αφήνεις όπως ειναι μεσα στο δοχείο. | |
|
| |
mikesideris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 87
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 2:12 pm | |
| Την παραφύνη την βάζουμε σκέτη ή σε αναλογία με λινέλαιο? | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 3:20 pm | |
| - mikesideris έγραψε:
- Την παραφύνη την βάζουμε σκέτη ή σε αναλογία με λινέλαιο?
Η παραφινη βραζετει φιλε μου κ ανάλογα την ποιότητα που έχεις αλλάζει η η θερμοκρασία αναφλεξης.για να την κανεις θέλεις καζάνι κ θερμόμετρο.το λινελαιο το δουλεύεις η με πινέλο η το βραχεία κ αυτο αλλα σε χαμηλότερη θερμοκρασία.αλλο το ενα κ άλλο το άλλο δεν πανε μαζί | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τρι Απρ 29, 2014 10:27 pm | |
| ερωτηση γιατι παραφινιάζεται δευτερο χέρι, ενα δεν ειναι αρκετό;;; Και κάτι ακόμη ακουσα οτι στην πελοπόνησσο εχουν αντικαταστήσει μελισσοκομοι την παραφίνη με ελαιολαδο που κρατάνε απο τηγανήσμένα λαδια, ισχύει;;; κανει την ιδια δουλειά; Εγω παραφίνιασα ενα χέρι και δεν είδα φθορά μετα απο ενα χρονο. | |
|
| |
didymos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 31
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Μάης 01, 2014 9:42 pm | |
| το πρωτο χερι το περναμε 170c για 5' και δευτερο 130-140c για 2 λεπτα...μολις τελειωσουμε την ΒΓΑΖΟΥΜΕ απο το καζανι και την αφηνουμε καπου για να κρυωσει..πρωτο χερι κρυωνει και μετα δευτερο... υποψην με αυτο τον τροπο τις κανω εγω!!!! | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Δευ Μάης 12, 2014 9:22 pm | |
| Καλησπερα!Εχω βρει ενα σιδερενιο βαρελι,νομιζω πως ειναι ενα χιλιοστο το παχος του,σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω ως παραφινιερα εχει επιχειρησει κατι αντιστοιχο καποιος να μας πει την εμπειρια του?Επισης στοκαρω με ξυλοκολα κ πριονιδι,εχει προβλημα με την παραφινη,στοκαρω πριν την εμβαπτιση η μετα?Ποση ποσοτητα παραφινης περιπου θα χρειαστω για να καλυφθουν οι κυψελες με σταθερο πατο? | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Μάης 15, 2014 2:23 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- Καλησπερα!Εχω βρει ενα σιδερενιο βαρελι,νομιζω πως ειναι ενα χιλιοστο το παχος του,σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω ως παραφινιερα εχει επιχειρησει κατι αντιστοιχο καποιος να μας πει την εμπειρια του?Επισης στοκαρω με ξυλοκολα κ πριονιδι,εχει προβλημα με την παραφινη,στοκαρω πριν την εμβαπτιση η μετα?Ποση ποσοτητα παραφινης περιπου θα χρειαστω για να καλυφθουν οι κυψελες με σταθερο πατο?
καποιος φιλοι να μου λυσει τις αποριες? | |
|
| |
fidemporas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Μάης 15, 2014 10:08 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- Καλησπερα!Εχω βρει ενα σιδερενιο βαρελι,νομιζω πως ειναι ενα χιλιοστο το παχος του,σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω ως παραφινιερα εχει επιχειρησει κατι αντιστοιχο καποιος να μας πει την εμπειρια του?Επισης στοκαρω με ξυλοκολα κ πριονιδι,εχει προβλημα με την παραφινη,στοκαρω πριν την εμβαπτιση η μετα?Ποση ποσοτητα παραφινης περιπου θα χρειαστω για να καλυφθουν οι κυψελες με σταθερο πατο?
Το βαρέλι κατά την γνώμη μου δεν κάνει. Είμαι πολύ ψιλό και θα ανοιξη γρήγορα. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι πάνω από 150. Εγώ τις βράζω στους 165-170. Αν πας στην στράτζα μπορείς να φτιάξεις ένα βαρέλι τετράγωνο στο μέγεθος λίγο μεγαλύτερο της κυψέλης. Θα βρεις πολλές φώτος στο ίντερεντ. Χρεάζετσι όμως μεγάλη προσοχή ώστε να κρατήσεις σταθερή την θερμοκρασία ώστε να μην πάρει φωτιά η παραφίνη. Με το προπάνιο θέλει μεγάλη προσοχή. Μια στιγμή να ξεχαστείς μπορεί να πάρει φωτιά. Μετά... πρώτα στοκάρεις.. το αφήνεις να στεγνώσει μερικές μέρες και μετά τις βουτάς. Η κάθε κυψέλη καινούργια ρουφάει περίπου 100γρ παραφίνη. Στι δευτερο χέρι τραβάει ελάχιστη. | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τετ Μάης 21, 2014 12:44 am | |
| Ευχαριστω fidemporas!Να ρωτησω κατι ακομα,περνωντας το δευτερο χερι ποση ωρα τις αφηνουμε να βρασουν?Τα κλειδια να τα περασω πριν η μετα την εμβαπτιση στην παραφινη? | |
|
| |
fidemporas Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τετ Μάης 21, 2014 10:24 am | |
| Δεύτερο χέρι 1-1,5 λεπτά. Τα κλειδιά εγώ τα βάζω πριν και με 2 λαβές από ρολό που βάφουμε τα πιάνω από κει για να τα βγάζω από την καφτή παραφίνη. | |
|
| |
kostasid Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τετ Αυγ 06, 2014 2:04 pm | |
| Γεια σας!Θελω να ρωτησω εαν υπαρχουν τυχων προβληματα απο την εμβαπτιση σε παραφινη,πραγματα που ισως δεν εχουν ειπωθει κ θα μπορουσαν να μας φανουν χρησιμα.Το λεω αυτο με αφορμη τα σχολια που ακουω απο γνωστους οτι η παραφινη λιωνει σε μεγαλες θερμοκρασιες(καυσωνας) κ τρεχει πανω στις κυψελες,εφιαλτικο σεναριο αλλα ειναι αληθες? | |
|
| |
fidemporas Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Τετ Αυγ 06, 2014 9:01 pm | |
| η παραφίνη αρχίζει να λειώνει στους 67 βαθμούς. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... | |
|
| |
Druidis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 57
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Αυγ 07, 2014 7:12 am | |
| Μετα την εμβαφτιση στη παραφινη βαφουμε; Αν ναι με τι ειδος χρωματος; | |
|
| |
fidemporas Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Αυγ 07, 2014 9:38 pm | |
| βαφουμε πριν, μετά δεν πιάνει τίποτα... | |
|
| |
Druidis Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Πεμ Αυγ 07, 2014 10:05 pm | |
| Οταν λες βαφουμε πριν εννοεις:λινελαιο βελατουρα ντουκοχρωμα και μετα ενβαφτιση? | |
|
| |
fidemporas Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Παρ Αυγ 08, 2014 7:18 am | |
| Απλό πλαστικό χρώμα ή υδρώχρωμα και τέλος. Βέβαια η παραφίνη αλλάζει μετά λίγο το χρώμα αλλά είναι οκ. ΤΟ κίτρινο πχ το χαλάει εντελώς. Το μπλέ μένει όμως είναι, το πράσινο το αλάξει λίγο. Εγώ δεν τις βάφω καθόλου και γίνονται κιτρινοπές. | |
|
| |
Druidis Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Παρ Αυγ 08, 2014 7:39 am | |
| Τα αρνητικα ποια ειναι? προστατευει το ξυλο αρκετα? (σε σχεση τον συνδιασμο λινελαιο-χρωματα) | |
|
| |
fidemporas Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Παρ Αυγ 08, 2014 9:28 am | |
| Αρνητικά δεν έχει, στους 170 βαθμούς διαστέλονται οι πόροι του ξύλου και η παραφίνη εισχωρεί βαθιά μέσα σε αυτό. Το στεγανοποιεί 100% και δεν θα σαπίσει ποτέ. Αν περνάς τις κυψέλες σου κάθε 2-3 χρόνια από την παραφίνη κάνεις επίσης πολύ καλή απολύμανση του ξύλου από τα διάφορα σπόρια των ασθενειών. Τέλος αν κάτσεις και αναλύσεις και το κόστος είναι πολύ οικονομικό. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Παραφινη Παρ Αυγ 08, 2014 10:00 pm | |
| Αρνητικά φυσικά κ εχει η παραφινη.ταν το ξύλο κλείσει όλους τους πόρους του δεν σαπίζει ποτε αυτο ειναι γεγονός.αυτοματως ομως σταματάει να αποβάλει κ την εσωτερική υγρασία με οτι αυτο συνεπάγεται | |
|
| |
| Παραφινη | |
|