Φίλε geobees δε θα σχολιάσω την συζήτηση με τον ionis περί παγόβουνων και πυρηνικών δοκιμών...
Δεν χρειάζεται….είναι κάτι μεταξύ εμένα και του αγαπητού καπετάνιου! Είναι σχετικά αυτά όμως με το γλυφιτζούρι που πιπιλάει όλος κόσμος, ότι πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μας και η δεύτερη Παρουσία ξεκίνησε. Ο φόβος και η παραπληροφόρηση βασιλεύουν!
Throubee έγραψε:
όμως σε εκείνη την παράγραφο…..........μήπως υπερβάλλεις λίγο?
Αυτό είναι εύκολο και θα αποδειχθεί στην επόμενη 3ετία που θα πάρει την πρωτιά της ξύλινης. Θεωρείς ότι είναι χαζοί στην ΑΝΕΛ που τρέχουν να "δαγκώσουν" και αυτοί ένα κομμάτι της μελλοντικής πίττας με την πλαστική που έφεραν; Υπομονή και θα τα ξαναπούμε!
Καλημερα,φιλε geobees τις ΑΝΕΛ που πηρε τρια κοματια ενας φιλος για δοκιμη ειναι μαπα,οχι να λεμε και το σωστο για να μην την παταει ο κοσμος,ενω του γερογιαννη ειναι μερα με την νυχτα,εγω παντος εχω σκεφτη σοβαρα και λεω οτι ξυλινη δεν θα ξαναπαρω,τζαμπα λεφτα δινεις,την πλαστικη εκει που την ακουμπας την ξεχνας το λιγοτερο για δεκα χρονια,αν και αυτο το πλαστικο το βλεπω καμια 25ετια ανετα να κραταει,και το δινεις και για ανακυκλωση,η οποια ειναι 7 χιλιομετρα απο το σπιτι μου,και εγω μεχρι τωρα τις εχω βρει πολυ καλες
και αυτο το πλαστικο ειναι ηδικο για τροφιμα και δεν περνα τιποτα στο μελι,περνεις και πιστοποιηση για βιολογικο μελι ανετα οποτε μην γραφουμε οτι θελουμε,,εσεις δηλαδη το γαλα απο που το πινετε,απο γυαλινο μπουκαλι,δειτε ποσα πραγματα τρωτε μεσα στα πλαστικα,τα οποια εχουν και επαφη με το πλαστικο,ενω το μελακι ειναι στο πλαισιο και και δεν εχει επαφη με το πλαστικο,εγω πιστευω οτι οποιος τις δοκιμασει δεν θα ξαναπαρη ξυλινες,,εδω οσοι πηρανε πλαστικες δεν γυριζει κανενας στο ξυλο,τωρα γουστα ειναι αυτα,οποιος θελει ας εχει ξυλινες,και ας καθετε καθε 3 χρονια να τις κανει ανακατασκευη,και κοντρα μπογιες,και κοντρα σιδηροστοκους,και τριψε τριψε αλλα αμα δεν δοκιμαζουμε κατι μην το βγαζουμε και αχρηστο,γιατι διαβασα τι γραφτηκε απο την αρχη του τοπικ και καραφλιασα,ημαρτον
Καλημερα,φιλε geobees τις ΑΝΕΛ που πηρε τρια κοματια ενας φιλος για δοκιμη ειναι μαπα,οχι να λεμε και το σωστο για να μην την παταει ο κοσμος,ενω του γερογιαννη ειναι μερα με την νυχτα…αλλα αμα δεν δοκιμαζουμε κατι μην το βγαζουμε και αχρηστο,γιατι διαβασα τι γραφτηκε απο την αρχη του τοπικ και καραφλιασα,ημαρτον
Ευτυχώς που εσύ έχεις λίγο αντίληψη και κατάλαβες τι μούφα είναι. Πρόσφατα, προχώρησα λίγο πιό μέσα διαλύοντας -κυριολεκτικά- 2 κυψέλες της ΑΝΕΛ. Ετοιμάζω μεγάλη δοκιμή και θα βγάλω μερικά στοιχεία σήμερα για να καταλάβετε τι πράγμα έβγαλαν στην αγορά.
Από το βάρος τι καταλαβαίνουμε εδώ; Σχεδόν 40% λιγότερη πρώτη ύλη για την ΑΝΕΛ. Σκέφτομαι τώρα….40% λιγότερο κόστος, δεν θα έπρεπε να είναι φθηνότερη; Και όμως όχι, έχει την ίδια τιμή! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Σκέτη αποκάλυψη κατασκευαστικά μέσα! Να δω τι θα κάνει με +30Kg όλη μέρα μέσα στον καύσωνα αυτό το σώμα. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Οι διαφορές μεταξύ των 2 πρώτων υλών είναι πολύ μεγάλες. Όποιον τον ενδιαφέρει ας το ψάξει μέχρι να τελειώσω τις δοκιμές…. Εδώ σε τομή το διογκωμένο πολυπροπυλένιο (με μπόλικο αέρα μέσα του). Προσέξτε την διαφορά πάχους του τοιχώματος φεύγοντας από το κέντρο του! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Ένα βασικό στοιχείο που δεν αναφέρεται πουθενά…. Του Γερογιάννη είναι 100% ανακυκλώσιμη και δεμένη με τεράστιες βίδες που πατάνε στην κεντρική στεφάνη. Η εσωτερική μόνωση έχει κινητό φύλλο 14άρι φελιζόλ.
Της ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ανακυκλώνεται (γιατί γέμισαν τα τοιχώματα με διογκωμένη πολυουρεθάνη μόνιμα) αλλά τα δύο μισά κομμάτια που απαρτίζουν το σώμα ενώνονται (αν είναι δυνατόν!) με σύρμα που διατρέχει ανάμεσά τους.
Οι λεπτομέρειες μετράνε εδώ! Αυτά, να μην σας κουράζω άλλο!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την geobees στις Τετ Αυγ 13, 2014 6:58 pm, 1 φορά
Φιλε επιδη η δουλεια μου ειναι επιπλοποιος τεχνικα μπορω να βλεπω καποια πραγματα,αμα δεις εγραψα σε αλλο ποστ οτι προσοχη σε καποιες πλαστικες,η οποιες αμα καποιος μετα απο δυο χρονια κατση επανω θα μπει μεσα στο μελισσι,απο αυτο και μονο καταλαβαινεις οτι ειδα ποσο μαπα ειναι,μερικοι πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες,,αλλα δεν ειμαστε ολοι χαιβανια να περνουμε οτι μα δωσουν χωρις να το ψαξουμε για να δουμε τι καπνο φουμε
Δεν έχει όμως καμμία σχέση αυτή η συζήτηση με τα δικά μας υλικά. Οι Άγγλοι ακόμα παίζουν το πουλί τους με την διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) που είναι 98% αέρας εγκλωβισμένος σε μικρο-φυσαλίδες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, τα κυψελίδια σύζευξης της ΑPIDEA είναι σχεδόν άχρηστα στην εξωτερική τους επιφάνεια μετά από ένα χρόνο που έμειναν έξω άβαφτα. Πολυμερίστηκαν αμέσως σε τέτοιο βαθμό που έκανε ρωγμές το ύλικό.
Ακόμα δεν γνωρίζει ο κόσμος τι διαμάντι κατασκέυασε ο Γερογιάννης και είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε στα χέρια μας.
Πράγματι για eps μιλάνε στο αγγλόφωνο,μέσα από την έρευνα αγοράς που κάνεις, πράγματι η μπλε κυψέλη φαίνεται πιο χρηστική (γκινισές) και ποιοτική. Πάντως δεν ενδιαφέρομαι για την ώρα να δοκιμάσω άλλο υλικό για κυψέλες, οπότε η συμμετοχή μου σε αυτή τη δημόσια συζήτηση μάλλον τελειώνει εδώ. Καλό βράδυ
Χωρίς να παραγνωρίζω την "ευκολία" του πλαστικού, σε μια χώρα που αν μπεις στη θάλασσα για κανένα χταποδάκι, θα ψαρέψεις μπόλικα "ανακυκλώσιμα" πλαστικά μπουκάλια, το πρόβλημα φίλοι μου δεν είναι μόνο το πλαστικό. Το πρόβλημα είναι η παιδεία ενός λαού που έμαθε στο βολικό και ναι δεν σε εμπιστεύομαι ότι μετά από 25 χρόνια αν ζεις, αν είσαι ακόμα μελισσοκόμος, θα κάνεις την κίνηση της ανακύκλωσης... Τουλάχιστον το ξύλο αυτοανακυκλώνεται διαλυόμενο στη θάλασσα, στο ποτάμι, ή στη ραχούλα, ανεξάρτητα από τη δική σου οικολογική "ευαισθησία"!
Λέει ότι έχασε ένα σωρό μελίσσια με τις πλαστικές (εγώ γιατί δεν έχω χάσει ούτε ένα?) αλλά δεν λέει πουθενά ότι έκανε ένα σωρό βασικά λάθη στο στήσιμο και τον χειρισμό της κυψέλης.
1ον…Κλειστούς πάτους σε περιοχή με τόση πολύ υγρασία και βροχές ποτέ, είναι καθαρή ανοησία. Πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων έγινε όλο τον χειμώνα εκεί μέσα!
2ον.…Δεν ξεχειμωνιάζουμε χωρίς τροφοδότες επάνω γιατί γίνεται (φυσικά) συμπύκνωση στο καπάκι από την αναπνοή με συνέπεια να στάζουν όλα ξανά μέσα στα πλαίσια. Μόνίμως βρέχει δηλαδή μέσα για τον Λάζαρο!
3ον… 4 συνεχόμενα χρόνια απλυσιάς; Τέτοιο καπάκι με τόση μούχλα μονίμως πως να επιβιώσει η μέλισσα; Κάθε χρόνο την πλένουμε με πιεστικό και ψεκάζουμε μπόλικο ξύδι για απολύμανση. Υπάρχουν και οι βασικοί κανόνες υγιεινής!
Εγώ βρίσκομαι κάπου αντίστιχα, στην Πρέβεζα που και είναι γνωστή για την υγρασία της. Τον πρώτο χρόνο την πάτησα όπως ο Λάζαρος, χωρίς τροφοδότες κι' εγώ αλλά με ανοιχτούς πάτους πάντα. Αυτό μάλλον έσωσε την κατάσταση και δεν έχασα στο τσάκ μελίσσια. Έβλεπα κι' εγώ μουσκεμένα λίγο τα πλαίσια από πάνω αλλά μόνο μέχρι εκεί γιατί το υπόλοιπο πλαίσιο έμενε στεγνό, μάλλον λόγω της συνεχόμενης ροής φρέσκου αέρα από την ανοιχτή βάση. Την δεύτερη χρονιά έβαλα τους διπλούς τροφοδότες που αγκαλιάζουν το σώμα απ' έξω και τελικά προσφέρουν ικανοποιητική στεγανοποίηση αφού δεν είδα υγρασία ξανά. Από την τρίτη χρονιά όμως ανακάλυψα ότι ένα χοντρό φύλλο διαφανούς πλαστικού (θερμοκηπείων) ανάμεσα στο σώμα και στο καπάκι είναι ότι καλύτερο από άποψη μόνωσης της εσωτερικής θερμοκρασίας στεγανοποίησης και οικονομίας τροφών. Μου δίνει την ευκολία να ανοίγει μέχρι το σημείο που θέλω, ελέγχω και βλέπω από πάνω όλα τα πλαίσια και ανανεώνω το ζαχαροζύμαρο αν χρειάζεται χωρίς να ενοχλήσω στο ελάχιστο τη μελισσόσφαιρα. Αν τα έκανε όλα αυτά τα απλά πράγματα δεν θα είχε χάσει ούτε ένα μελίσσι! Η συγκεκριμένη κυψέλη έχει κάποιες σχεδιαστικές και λειτουργικές προδιαγραφές με λίγα λόγια….σετάρεται διαφορετικά για την Κρήτη και διαφορετικά για την Θεσσαλονίκη.
2ον.…Δεν ξεχειμωνιάζουμε χωρίς τροφοδότες επάνω γιατί γίνεται (φυσικά) συμπύκνωση στο καπάκι από την αναπνοή με συνέπεια να στάζουν όλα ξανά μέσα στα πλαίσια. Μόνίμως βρέχει δηλαδή μέσα για τον Λάζαρο!
Πως και δεν συμπυκνωνουν οι υδρατμοι πανω στον τεροφοδοτη η στο πλαστικο θερμοκηπιων?
Από την τρίτη χρονιά όμως ανακάλυψα ότι ένα χοντρό φύλλο διαφανούς πλαστικού (θερμοκηπείων) ανάμεσα στο σώμα και στο καπάκι είναι ότι καλύτερο από άποψη μόνωσης της εσωτερικής θερμοκρασίας στεγανοποίησης και οικονομίας τροφών.
Αν σου ειναι ευκολοπ βαλε μια φωτο πως εχεις τοποθετησει το διαφανες πλαστικο . Αφηνεις και καποια εκατοστα απο τα πλαγια οπως κανουμε στο κηροπανο?
Χωρίς να παραγνωρίζω την "ευκολία" του πλαστικού, σε μια χώρα που αν μπεις στη θάλασσα για κανένα χταποδάκι, θα ψαρέψεις μπόλικα "ανακυκλώσιμα" πλαστικά μπουκάλια, το πρόβλημα φίλοι μου δεν είναι μόνο το πλαστικό. Το πρόβλημα είναι η παιδεία ενός λαού που έμαθε στο βολικό και ναι δεν σε εμπιστεύομαι ότι μετά από 25 χρόνια αν ζεις, αν είσαι ακόμα μελισσοκόμος, θα κάνεις την κίνηση της ανακύκλωσης... Τουλάχιστον το ξύλο αυτοανακυκλώνεται διαλυόμενο στη θάλασσα, στο ποτάμι, ή στη ραχούλα, ανεξάρτητα από τη δική σου οικολογική "ευαισθησία"!
Συμφωνώ. Σκεφτείτε τι φασαρία γίνεται στην εποχή μας με την ανακύκλωση και τη σχετική νομοθεσία που αλλάζει συχνά. Τα σκουπίδια είναι ακριβά.
Αγαπητέ geobees μάλλον δεν έχεις καταλάβει το νόημα των κειμένων αυτών που είναι πολέμιοι του πλαστικού. Γι αυτό και επειδή οι "ευκολίες" που σου παρέχει το πλαστικό, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για σένα, αλλά σημαντικό πρόβλημα για τη Γη, ενώ το χρήμα δεν σε απασχολεί, θα σου προτείνω κάτι καλύτερο από το πλαστικό και σχεδόν εφάμιλλο...
…θα σου προτείνω κάτι καλύτερο από το πλαστικό και σχεδόν εφάμιλλο… [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Να τα μας τα συνθετικά….με αφρώδες διογκωμένο φύλλο πολυαιθυλένιου για μόνωση. Αυτό μάλιστα! Θα διαλυθεί όπως το ξύλο στα κύματα; Τώρα, κυψελοποιός που υπόσχεται 50% αύξηση γόνου και 30% μεγαλύτερη παραγωγή μελιού….μάλλον δεν μου λέει κάτι σοβαρό!
Γεο,δικα σου συμπερασματα ειναι ή σε συμβουλεψανε απο εταιρια που αγορασες τις πλαστικες? Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση . . .
Προς τι η ερώτηση; Δεν περιέγραψα ακριβώς τους χειρισμούς από την αρχή που τις πήρα και πως κατέληξα; Η εταιρεία έχει πολύ συγκεκριμένες (και σωστές) προτάσεις για το στήσιμο αλλά ο καθένας μας πράττει κατά βούληση ως γνωστόν….νομίζω ότι από τα λάθη μας, αν παρατηρηθούν σωστά βελτιώνουμε και ένα σωρό άλλους παραμέτρους. Το πλαστικό φύλλο ήταν μιά ιδέα ανάγκης για απόλυτη στεγανοποίηση από επάνω -συνδυασμένο με διάτρητες βάσεις πάντα- δούλεψε καλύτερα από τους τροφοδότες. Επανήλθε το "χαμένο" μεσοκάπακο δηλαδή, που καταργήθηκε(!) από το νέο καπάκι που όλοι έχουμε.
Αν σου ειναι ευκολοπ βαλε μια φωτο πως εχεις τοποθετησει το διαφανες πλαστικο . Αφηνεις και καποια εκατοστα απο τα πλαγια οπως κανουμε στο κηροπανο?
Μεγαλύτερο…να περισσεύει 10 εκατοστά έξω από το σώμα διπλωμένο προς τα κάτω. Το ξαναγράφω! Μόνο με ανοιχτές βάσεις, δεν ενδείκνυται για τις κυψέλες με κλειστές.
εχω πλαστικους διατρητους πατους και ξυλινο θαλαμο και σκεφτομαι να βαλω απο πανω για ολο τον χειμωνα τον πλαστικο διπλο τροφοδοτη για μονωση, μηπως κραταει υγρασια λογο οτι δεν θα αναπνεει απο πανω το πλαστικο? εσυ τι παρατηρησες? το λογικο ειναι οτι η υγρασια θα εγκλωβιστει και θα κανει σταγονες κατω απο το πλαστικο επειδη δεν θα εχει διεξοδο εσυ τι εχεις παρατηρησει μιας και εχεις δοκιμασει?
Αν σου κουμπώνουν σωστά τα πλαϊνά του τροφοδότη (μόνο ο διπλός τα έχει) στις διαστάσεις της ξύλινης που έχεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα συγκέντρωσης υγρασίας. Εμένα ποτέ δεν ταίριαξαν στις ξύλινες γιατί είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερα όλα τα σώματα.
Αυτό εξήγησα παραπάνω….ακριβώς επειδή είναι πολύ κοντά στο μελίσσι η επιφάνεια του τροφοδότη είναι μονίμως ζεστή όπως σχεδόν το μελίσσι, συνεπώς δεν μπορεί να δημιουργήσουν συμπύκνωση οι υδρατμοί. Θα δημιουργήσουν πιό ψηλά και συγκεκριμένα στα σημεία διαφυγής προς το καπάκι.
εχω πλαστικους διατρητους πατους και ξυλινο θαλαμο και σκεφτομαι να βαλω απο πανω για ολο τον χειμωνα τον πλαστικο διπλο τροφοδοτη για μονωση, μηπως κραταει υγρασια λογο οτι δεν θα αναπνεει απο πανω το πλαστικο? εσυ τι παρατηρησες? το λογικο ειναι οτι η υγρασια θα εγκλωβιστει και θα κανει σταγονες κατω απο το πλαστικο επειδη δεν θα εχει διεξοδο εσυ τι εχεις παρατηρησει μιας και εχεις δοκιμασει?
Την ιδια απορια εχω και εγω. Περυσι ξεχειμωνιασα 2 μελισσια το ενα σε πλαστικη το αλλο σε ξυλινη. Στην ξυλινη τοποθετουσα το συρταρι απο κατω και αφηνα ενα μικρο ανοιγμα να φευγει η υγρασια. Το ιδιο εκανα και με το κυροπανο απο πανω.
Στην πλαστικη κυψελη χωρις τροφοδοτη, τα μελισσακια σφραγγισαν την βαση με προπολη. Καπου διαβαζα εδω στο φορουμ οτι με τον τροφοδοτη κραταει περισσοτερη υγρασια μεσα. Αντιθετα χωρις αυτον βαζει νερα η κυψελη μεσα κατι το οποιο αντιμετωπισα και εγω. Φετος σκεφτομαι να μην κλεισω την βαση καθολου απο κατω και να κλεισω με χαρτοταινια ολους η τους μισους αεραγωγους απο πανω.
Ποια ειναι η γνωμη σας παρακαλω? Με ενδιαφερει αρκετα να μαθω ενα σωστο τροπο ξεχειμωνιασματος μιας και ο καιρος πλησιαζει.
Εδώ γίνεται μια αναφορά για τις πλαστικές κυψέλες της ANEL.
Εγω τις έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος...
Παρέμβαση Melissologia H.B.F.
φίλε Χάρη, μπορείς να παραθέσεις την άποψη σου εδώ ώστε να συζητηθεί και να κριθεί από τα υπόλοιπα μέλη. Το link προς το blog σου αφαιρέθηκε όμως όχι για τον παραπάνω λόγο αλλά γιατί τουλάχιστον στα δικά μου μάτια θεωρείτε άκομψη και μη αντικειμενική η πληροφόρηση από χώρο που διαφημίζει τις πλαστικές κυψέλες της Ανελ. Αν υπάρχουν επιχειρήματα καλώς να κατατεθούν. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση κάθε τέτοιου είδος παραπομπή θα αφαιρείτε… και όπως έχει ήδη ειπωθεί:
Παρακαλώ να διαβαστούν οι κανονισμοί. Αν θέλετε να έχετε βήμα ως επαγγελματίας υπάρχει τρόπος.