Επειδη αργεια(λογω χιονιου).......τέχνας κατεργαζεται, (απο δυο παροιμίες έβγαλα νεα)
έκανα παστελι με μέλι κ εγινε υπεροχο.έχει ομως ενα ελατωμα, τρωγεται πολυ γρηγορα κ απ' όλους.
Η συνταγή απλουστατη απο το Μελισσολογια τη βρηκα:τόσο μελι, το ιδιο σουσαμι κ μια κουτ.σούπας ζαχαρι (προεραιτικά).
π.χ. 250 γραμ. σουσαμι, το οποιο καβουρδίζουμε
250 γρμ μελι + 1 κουτ.κοφτη ζαχαρη=βραζουν για 3-4 λεπτα, ριχνουμε μεσα το σουσαμι ανακατευουμε καλα κ απλωνουμε σε ταψακι οπου έχουμε στρωσει λαδοκολλα αλοιμμενη με ελαχιστο σπορελαιο .
Χαραζουμε κ αφηνουμε να κρυωσει
Προσοχή να μην βρασει περισσοτερο το μελι γιατι θα γινει πολυ σκληρό (που καιρος για οδοντίατρο!)
Αν θελουμε προσθετουμε λιγη κανελλα ή ξυσμα πορτοκαλιού ή οτι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Διατηρείται σε κλειστό μπολάκι, άν προλαβει κ δεν τελειώσει από το ταψί.
καλή επιτυχία ,συνοδευστε το με ένα χαμογελο απολαυσης κ κλειστε για λιγο την τηλεόραση, τα καταλάβαμε τα νεα οικονομικα μέτρα!!!!!!!!!!