| ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ | |
|
+7takis72 arva pantelos76 ayla Maikpigasos MILIBEE melissaris 11 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τετ Απρ 07, 2010 3:39 pm | |
| Καλοκαίρι στη Ζάκυνθο εκτός από τα τετριμμένα (παραλίες, clubbing, …) σημαίνει και πανηγύρια στα χωριά. Και πανηγύρι δε γίνεται χωρίς παστέλι και ψητό! Με απλά υλικά, μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο πλούσιες και υγιεινές τροφές.
Υλικά 500 γρ σουσάμι 600 γρ μέλι 50 γρ ζάχαρη 1 φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζετε το σουσάμι, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Βάζετε το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν σε ένα βαθύ κατσαρολάκι. Γρήγορα το μίγμα αρχίζει και βράζει ενώ γεμίζει αφρούς. Χαμηλώστε τη φωτιά και το αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά, χωρίς να το ανακατεύετε γιατί οι αφροί φουσκώνουν περισσότερο. Για να δείτε αν το μίγμα είναι έτοιμο, σε ένα ποτήρι νερό ρίξτε με ένα κουταλάκι μερικές σταγόνες Οι σταγόνες πρέπει να σχηματίζουν μικρά μπαλάκια που δεν διαλύονται στο νερό. Τότε το μίγμα είναι έτοιμο, αν διαλύονται στο νερό, το μίγμα πρέπει να βράσει ακόμα. Όταν δείτε ότι το μίγμα είναι έτοιμο, βγάλτε το από τη φωτιά και το ρίχτε το στο τηγάνι με το σουσάμι. Ανακατέψτε γρήγορα και καλά και ρίξτε το υλικό σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα, την οποία έχετε λαδώσει ελαφρά. Βρέξτε τα χέρια σας και απλώστε καλά στο ταψί το υλικό. Πασπαλίστε με λίγο σουσάμι από πάνω. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, και κόψτε το με μαχαίρι στα σχήματα που θέλετε (συνήθως λωρίδες 2-3cm πάχους ή ρόμβους) . Μετά από 2 ώρες που θα έχει κρυώσει τελείως τοποθετήστε τα κομμάτια σε λαδόκολα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τετ Απρ 07, 2010 10:42 pm | |
| | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τετ Απρ 07, 2010 11:40 pm | |
| Kalό και εύκολο :pirat: :pirat: :pirat: | |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Απρ 08, 2010 11:19 am | |
| Πααααααααααρα πολύ καλό! Και την ήθελα αυτήν την συνταγή! Η πιο ταπεινή με τα πιο λίγα υλικά αλλά η πιο αγαπημένη και λαχταριστή! Κανονική βασίλισσα!!! | |
|
| |
pantelos76 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Κυρ Απρ 11, 2010 10:17 pm | |
| πρόσφατα κάναμε παστέλι. Η συνταγή που είχαμε έλεγε 50% ζάχαρη, 50%μέλι. (Είχαμε βρει και μια άλλη με γλυκόζη, αλλά λέω αμά είναι αγοράζω και έτοιμο ) Πήρα το θάρρος? και έβαλα 70% μέλι και 30 % ζάχαρη, και βγήκε μια χαρά. Βλέπω πως μπορούμε να ρίξουμε και άλλο το ποσοστό της ζάχαρης, και χαίρομαι! Αλήθεια, χωρίς καθόλου ζάχαρη, δε γίνεται; Δεν "καραμελώνει" μόνο του το μέλι, όπως θα έπρεπε ; | |
|
| |
arva Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τετ Αυγ 17, 2011 9:59 am | |
| Μα ο φίλος melissaris λέει 600 γρ μέλι και 50 γρ ζάχαρη άρα μπορούμε με λιγότερη ζάχαρη! | |
|
| |
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τετ Αυγ 24, 2011 4:46 pm | |
| - pantelos76 έγραψε:
- πρόσφατα κάναμε παστέλι.
Η συνταγή που είχαμε έλεγε 50% ζάχαρη, 50%μέλι. (Είχαμε βρει και μια άλλη με γλυκόζη, αλλά λέω αμά είναι αγοράζω και έτοιμο ) Πήρα το θάρρος? και έβαλα 70% μέλι και 30 % ζάχαρη, και βγήκε μια χαρά. Βλέπω πως μπορούμε να ρίξουμε και άλλο το ποσοστό της ζάχαρης, και χαίρομαι! Αλήθεια, χωρίς καθόλου ζάχαρη, δε γίνεται; Δεν "καραμελώνει" μόνο του το μέλι, όπως θα έπρεπε ; Παιδιά σε φορουμ μελισσοκομικό να μην ακούω για ζάχαρη!!! Χρειάζεται ελάχιστη για να "δένει" πιο εύκολα, αλλά όχι και 50-50!!! Μάλιστα φέτος τροποποίησα τη συνταγή με τις οδηγίες ενός παλιού παστελά: αντί για ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας αλέυρι έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στο δέσιμο. Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά από την πανυγηρίζουσα τον Πολυούχο της Ζάκυνθο. | |
|
| |
takis72 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Αυγ 25, 2011 10:29 am | |
| απ οτι εχω διαβασει μετα τους 55 βαθμους το μελι χανει καθε θρεπτικη αξια που εχει,ποσο μαλιστα στους 100 και τοσι ωρα μαλιστα για το καραμελωμα. επομενως τι νοημα εχει αν βαλεις 50-50 η 70-30? γλυκο του κουταλιου θα φας σε καθε περιπτωση μαλλον (και μου αρεσει το παστελι) | |
|
| |
arva Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Αυγ 25, 2011 10:52 am | |
| Σωστό κι αυτό! Κι εγώ την ίδια απορία έχω! Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη συνταγή! | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 2:44 am | |
| Ωρέ Μελλισάρη.... από τΟ Ζαντε είσαι του λόγου σου?
Όχι ότι εκεί δε φτιάνουνε καλά παστέλια... μα ψυχή μου, ούλοι τους τα νοθεύουνε πλέον, με τσι ζάχαρες εκειοπέρα, ακόμη και για να το δώσουνε το παστέλι τσου ρεγκάλο στον Άγιο τους τον ίδιο.
Εμείς οι θεόκουρλοι απ' την άλλη, τα ίδια μαθές κάνουμε αλλά στα πανηγύρια μας εμείς και τσι χαρές μας δεν μοιράζουμε καν παστέλια! Σπερνά* μοιράζουμε. για να διώχνουμε το κακό.
Συνταγή Παστελιού με ΜΕΛΙ και ΜαρμαρΟ!
εγώ το λέω: "πΑΣΤΈΛΙ ΤΩΝ ρΙΖΟΣΠΑΣΤών" επειδή είναι παλιά η συνταγή τούτη.
Όχι ωρέ, δε μιλώ για μαρμαρόσκονη αντί για τη Ζάχαρη. Αλλά για το πάγωμα του ζεστού παστελιού Πάνω στο Μάρμαρο και όχι απά σε λαδόκολλες λες και είναι κοντοσούβλι το ψημένο...Ρετσέτα τσι νόνας μου: Υλικά: 1 ποτήρι ΜΕΛΙ 2 ποτήρια σουσάμι 1 μεγάλη φούχτα καβουρντισμένα και ψιλικομμένα αμύγδαλα 1 κουταλάκι ξύσμα από Πορτοκάλι 1 κουταλάκι κανέλα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το σουσάμι (όπως φακές) και το καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει ροδαλό το χρώμα του. Βάζουμε το Μέλι σε μια άλλη κατσαρόλα να βράσει και το ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Το αφήνουμε να βράσει ώσπου να "δέσει" (να γίνει πηχτό) καλά. Ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα αμύγδαλα τα καβουρντισμένα, το ξύσμα από Πορτοκάλι και την Κανέλα. Μόλις πάρουν βράση όλα μαζί τα βγάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε το μείγμα σε Μάρμαρο που έχουμε λαδώσει πρώτα. Ανοίγουμε το μείγμα με τον πλάστη. Το κόβουμε όπως είναι ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει. Καλή Όρεξη σε όλους έδεπα! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Το παραπάνω τραγούδι: "Γράφτηκε στα χρόνια της Αγγλικής κυριαρχίας. Ήταν η εποχή των λεγόμενων «ριζοσπαστών», οι οποίοι αντιδρούσαν στο αγγλικό καθεστώς. Αυτούς τους μαζεύανε και τους πηγαίνανε στην Κέρκυρα όπου ήταν η πρωτεύουσα της Αρμοστείας και τους κρεμάγανε..." Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή τα Νοθευμένα με Ζάχαρη Παστέλια, κάποιων Ιόνιων Μελισσοκόμων που είχαν τσακωθεί με τσι Νόνες τους και δεν κληροδοτήθηκαν τη σωστή συνταγή Μόνο με ΜΕΛΙ, Εξαγρίωσαν τους Εγγλέζους που ήθελαν να δημιουργήσουν αλυσίδες προϊόντων απ' αυτά (που στο μέλλον θα ονομάζονταν snacks! ) βασισμένες στη "μυστική των γυναικών του Ιονίου Συνταγή", και έτσι τους έστειλαν στην Καρμανιόλα. Η παραπάνω νοθεία στην μεταβίβαση (σε πολυεθνικές) Μυστικών επιτυχίας από τα Τοπικά μας (Ελληνικά) Προϊόντα θεωρείται ακόμη και σήμερα θεμιτή και Απαραίτητη από μια μικρή ανυπόταχτη ΑρβανιτοΚεφαλονίτισα. Οπότε παρακαλώ η συνταγή να μην μεταφραστεί σωστά εις την Αγγλικήν μέσα από τούτο το φόρουμ! (ό,ΠΟΥ μάρμαρο>>> μαρμαρόσκονη!) υ.γ. Χαιρετώ το Ιόνιο!!!! Σπερνά* (1 κιλό Σιτάρι, 1 κιλό Ζάχαρη Άχνη, 1 φακελλάκι μαύρες σταφίδες, 2-3 ρόδια, φλούδα πορτοκαλιού και μανταρινιού ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαΙντανό ψιλοκομμένο, αμύγδαλα ασπρισμένα, καρύδια χοντροκομμένα, σουσάμι καβουρντισμένο, κανέλα για το γαρνίρισμα: Μάντορλες και Κουφέτα) Ελπίζω από τα "υλικά" των "Σπερνών" να καταλάβατε με τί μοιάζουν... (κόλλυβα με γαρνιτούρα Κουφέτα και Μάντορλες!!!!! Είναι Τρελοί αυτοί οι... ιθαγενείς! ) Η κεφαλλονίτικη παράδοση τα θέλει να μοιράζονται σε Γιορτινές Περιστάσεις!!!! (στον Εσπερινό> Σπερνά) Ξεκινώντας από τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας (προεόρτια για τα Χριστούγεννα), όπου βέβαια η "Αγία Βαρβάρα"> είναι προστάτιδα κατά των Κατακτητών. (όσων θέλουν την καταστροφή).
Έχει επεξεργασθεί από τον/την maroussw στις Τρι Σεπ 06, 2011 5:24 pm, 4 φορές συνολικά | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 11:17 am | |
| Εξυπνοι οι κουρλοι. | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 1:07 pm | |
| Περατάτα Κεφαλονιάς (απάντηση στο από πού milibee). Κάτω από το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου. (καταγωγή πατέρα)- 7 χλμ. από το Αργοστόλι. Μα, ευτυχώς, έχω και ρίζες Αρβανίτικες (καταγωγή 'αθηναίας' μάνας), ευτυχώς για να ισορροπώ! Να βλέπω δηλαδή ότι " Ούλοι στο ίδιο παπόρο μέσα είμαστε" υ.γ. Α! η άλλη νόνα* πάλι, της οποίας το όνομα πήρα (Μαρουσώ)> Παριανή ( Κυκλάδες) Εξ' αιτίας του παραπάνω, πιθανώς, όλους τους καλούς ανθρώπους τους βλέπω σε έναν Κύκλο να Χορεύουνε φιλιωμένοι. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό, αν γίνει ποτές, εγώ Χορεύω ΚΑΙ Τραγουδάω, παράλληλα, μέσα στο παπόρο ΜΑΣ... Σημ1.: νόνα*= Γιαγιά Σημ.2: Μια θεόκουρλη συγκυρία έκανε τον Μαρουσιώτη παππού (που είχε και άλλους προγόνους Μαρουσιώτες) να ερωτευτεί τη Μαρουσώ Παριανή γιαγιά !!! Όπότε αυτή η νόνα μου αν και με όνομα τέτοιο δεν ήταν απ' το Μαρούσι έζησε ΌΜΩΣ όλη τσι τη ζωή εκεί και μαγείρευε ΥΠΕΡΟΧΑ. Οι παραπάνω προσμίξεις, αναμίξεις και χαρμάνια τοπικών φυλών (των ελλήνων αβορίγινων - "aboriginals" ) ουδεμία σχέση έχουν(?) με το θέμα μας ως Συνταγή μαγειρικής με συστατικό το Μέλι, αλλά πιθανώς να παίζουν κάποιον ρόλο που βγήκα έται! Ανυπόταχτη. ουδεμία σχέση έχουν(?)> ή έχουν? Υπάρχει 100% Μέλι "θυμαρίσιο"? | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 6:53 pm | |
| Ενα καταλαβα για αλλη μια φορα, οτι οι εχοντες τουλαχιστο ενα χωριο συνηθως βρισκουν και δευτερο και οπου υπαρχει δευτερο, ξεφυτρωνει ενα τριτο . Μονο εγω η γκανετμοσαυρινα δεν............... "την πρωτευουσα μου μεσα" φτου.
100% θυμαρι δεν ...............ισως σε κανενα απομακρυσμενο βουνο της Κρητης που με την ανθοφορια του θυμαριου δεν υπηρχε τιποτε αλλο . Ισως. Παντως η νομοθεσια επιτρεπει να χαρακτηριστει θυμαρισιο οποιο μελι εχει περιεκτικοτητα σε θυμαρι απο 18% και πανω.
| |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 7:02 pm | |
| - MILIBEE έγραψε:
-
Εξυπνοι οι κουρλοι.
Άσε...! Κατεργάρηδες. Λοιπόν, ξεκαθαρίζω. Το παραπάνω παστέλι δεν το' χω φτιάξει ακόμη η ίδια, επειδή με τη μαγειρική δεν τα πολυπάω καλά. Εκτός, κι αν με εμπνέουν τα υλικά... οπότε εκεί Αυτοσχεδιάζω η μουρλέγκο. Όμως, το' χω δοκιμάσει από τα χεράκια άλλων που το φτιάξανε και ήταν υπέροχο. Αλίμονο στην Κουζίνα μου, την κακοφούρτουνη... (bad-fortune> μετάφραση: κακότυχη)... πρέπει να την στολίσω σε ντεκόρ επαναστατικό για να φκιάξω το "Παστέλι των Ριζοσπαστών"! Σύντομα θα το φτιάξω, και θα σας πω. | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 7:08 pm | |
| [quote="MILIBEE"]Ενα καταλαβα για αλλη μια φορα, οτι οι εχοντες τουλαχιστο ενα χωριο συνηθως βρισκουν και δευτερο και οπου υπαρχει δευτερο, ξεφυτρωνει ενα τριτο . Μονο εγω η γκανετμοσαυρινα δεν............... "την πρωτευουσα μου μεσα" φτου. Καλά ντε, δεν έγινε και τίποτα. Το Παπόρο όλους τους καλούς τους χωρεί. Αίντε, βίρα τις άγκυρες!!!! Πάμε όλοι για την εκτέλεσηηηηηη!!!!!! ...της συνταγής! | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| |
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 10:11 pm | |
| Ετσι το βαφτιζουμε "Ιστορικο παστελι με μελι και Μαρουσιωτικο μαρμαρο" | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Τρι Σεπ 06, 2011 11:33 pm | |
| - myrtos έγραψε:
Γεια σου πατριωτακι. Επειδη κι εγω μισος κεφαλλονιτης ειμαι( μαμα απο Μυτιληνη) να σε πληροφορησω οτι το αιμα το κεφαλλονιτικο ειναι τοσο κουρλο που οσο και να το μπερδεψεις παντα θα βγει στον αφρο.Εγω παρ' ολο γεννημα θρεμμα Κορυδαλλο το ατιμο το αιμα με εσυρε απ'τη μυτη και ηρθα να μεινω εδω(Ανωμερια το χωριο στον κολπο του Μυρτου) και οπου κι αν βρεθηκα στη ζωη μου με τουτο το κουρλονησι δε συγκρινεται. Ευχαριστουμε για τη συνταγη γιατι εκτος της συνταγης μας εκαμες μαζι και μαθημα ιστοριας Γειά σου κι' εσένα αφέντη μου! Πόσο δίκιο έχεις. Μια στάλα αίμα να' χεις από κει... Άστα να πάνε Εγώ είχα την τύχη για 6 μόνο μήνες να αραιώνει το γάλα μου με ΝΕΡΟ Κεφαλονίτικο η μάνα μου. Όπως καταλαβαίνεις... "Ήπια Νερό". Ά ρε Μύρτο με τα Χαλίκια σου που Πέφτουν ΣΦΑΙΡΑ από τον γκρεμνό καταπάνω στους τουρίστες που λιάζονται αμέριμνοι. Σβιννννν!!!!! Μπλουμ οι Τουρίστες, να Σωθούν μέσα στη θάλασσα!!!! Η ιστορίες για Κοινωνικές Επαναστάσεις πρέπει να συζητιούνται τρώγοντας Παστελάκι για να παίρνουμε Δύναμη. Είναι πάντα επίκαιρες. Να 'σαι καλά να φτιάχνεις Μελάκι!!! | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| |
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| |
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Σεπ 08, 2011 12:59 am | |
| | |
|
| |
8ymarisios Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: ολοι οι κουρλοι εδω μαζευτηκαμε!!! Πεμ Σεπ 08, 2011 2:36 pm | |
| Λοιπον εγω εχω να μαρτυρησω οτι με τον φιλο βαγγελη ριξαμε ενα καλοκαιρινο μελισσολογικο συμβουλιο πινωντας καφεδακι στην αγια ευφημια... Α εχω 15 μερες που εφυγα κ κανω αμαν να ξαναγυρισω... Οποιος αλλος ειναι κεφαλλονιτης νομιζω οτι αυτο το ποστ ειναι η καταλληλη ευκαιρια να εκδηλωθει... | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Σεπ 08, 2011 4:47 pm | |
| ωωωωΩΩΩΩ... του χαλάσαμε του αθρώπου που το άνοιξε το post. τι κρίμα Κανά Παστέλι με ΜΕΛΙ βρε θα φκιάξει κανείς??? ή όλο Παρόλες είσαστε? Γειά Χαρά Θυμαρίσιε! Χαίρομαι που σ' άρεσε το Νησί και θες να ξαναπάς. Είναι Πανέμορφο και οι άνθρωποί του Υπέροχοι ή το Αντίθετο με τους γύρω τους. (και τους ξένους ή Τουρίστες). όπΩΣ συμβαίνει παντού δηλαδή. Σίγουρα έχουν την ιδιαιτερότητα να μιλάνε τραγουδιστά όπως και κάποιοι άλλοι Ιόνιοι. Να' σαι καλά να ξαναπάς!!!! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Σεπ 08, 2011 6:50 pm | |
| πριν μερικα χρονια εμεινα και εγω Κεφαλλονια για 21 μερες? μετραει? πηρα κουρλαμαρα?
Αχ ρε παιδια και οι μαντολες , τι ωραιες....... | |
|
| |
maroussw Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ Πεμ Σεπ 08, 2011 7:53 pm | |
| - myrtos έγραψε:
Και μετα τσου περιλαβαινει η θαλασσα και τσου πνιγει που δε ξερουν Μυρτος τι παει να πει.Αλλα αυτη ειναι η ομορφια τουτουνου του τοπου που αλλη τετοια δεν υπαρχει γι' αυτο ερχονται και ξαναρχονται
η Κεφαλονιά μας μαγνητίζει!
Άραγε το ίδιο γίνεται και με τα Τοπικά μας Προϊόντα εκεί? τα παραδοσιακά? χρειάζομαι έναν εθελοντή! | |
|
| |
| ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ | |
|