| Χαλάει η γυρεόπιτα; | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Χαλάει η γυρεόπιτα; Τρι Φεβ 27, 2018 11:19 pm | |
| Καλησπέρα σας. Ρωτάω για γυρεόπιτα παρασκευής μου (σπιτική χαχαχα). Με φυσική γύρη κ καλά συσκευασμένη. Την έχω τοποθετήσει στα μελίσσια και αναρωτιέμαι πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει. Μουχλιάζει; Αλλοιώνεται; Γνωρίζει κανείς; | |
|
| |
vedouzoskoni Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 30
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Τετ Φεβ 28, 2018 8:29 am | |
| περσινή γυρεόπιτα την έβαλα φέτος στα μελίσσια δεν είδα κάποιο πρόβλημα. την έφαγαν κανονικά. (ήταν αγορασμένη) | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Πεμ Μαρ 01, 2018 1:30 am | |
| καλησπέρα αν έχεις χρησιμοποιήσει μέλι δεν έχει πρόβλημα-αν έχει γίνει με σιρόπι κάποια στιγμή (και ανάλογα με την αρχική υγρασία της), να περιμένεις να δημιουργηθούν μύκητες μούχλας. | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Πεμ Μαρ 01, 2018 11:40 am | |
| Για να διατηρηθούν σωστά .... αμέσως μετά αφού τις συσκευάσεις τοποθέτηση σε καταψύκτη ως την χρήση τους στα μελίσσια. Συσκεύαζε διάφορες ποσότητες π.χ. μισό κιλά και ένα κιλό πίτα για να έχεις ανάλογα τις ανάγκες κάθε μελισσιού. Τροφοδοτουμε στα μελίσσια όσο μπορούν να φάνε σε λίγες μέρες. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Πεμ Μαρ 01, 2018 7:00 pm | |
| Έχω γυρεοπιτες από τον Αύγουστο του ʽ17 δικής μου παρασκευής. Τις είχα βάλει στο ψυγείο για χρήση στο 2ο βάρεσα του πεύκου αλλά δεν έγινε ποτέ. Αεροστεγώς κλεισμένες σακούλες μέχρι σήμερα δεν έχουν πάθει τίποτα (τουλάχιστον με γυμνό μάτι)... εκτός από κάποιες που έχει φύγει εντελώς η υγρασία τους. Είχα φτιάξει τη συνταγή που έχει προτείνει το ΓΠΑ με σιρόπι αναλογίας 2:1 (ζ:ν). | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Παρ Μαρ 02, 2018 10:52 am | |
| - olomelia έγραψε:
αν έχεις χρησιμοποιήσει μέλι δεν έχει πρόβλημα Μέλι εχω χρησιμοποιήσει, αλλα olomelia στην συνταγή υπάρχει άχνη και νέρό. Πρόβλημα; - lingistis έγραψε:
- Τροφοδοτουμε στα μελίσσια όσο μπορούν να φάνε σε λίγες μέρες.
Όντως πακέτα των 500 έως 1200 είχα φτιάξει.Το βράδυ τις έφτιαξα το πρωί της επομένης τίς έδωσα στα μελίσσια. Τις έχω μέσα 20 ημέρες και όλα έχουν φάει αναλογικά περίπου το 1/3 της ποσότητάς τους, με μεγαλύτερη ένταση όσο μεγαλώνουν οι γόνοι. Θα υπάρξει πρόβλημα; Την τρώνε ομοιόμορφα, δεν έχει πετρώσει κ οπτικά είναι ώς αρχική - monarchis έγραψε:
- Είχα φτιάξει τη συνταγή που έχει προτείνει το ΓΠΑ με σιρόπι αναλογίας 2:1 (ζ:ν).
Αυτή έκανα και εγώ αλλα με μέλι (+λίγο λαδάκι...). Το αεροστεγές δεν το καλύπτω πλήρως. Πολύ καλά κλεισμένα σακουλάκια αλλα όχι αεροστεγώς. Σας ευχαριστώ όλους | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Παρ Μαρ 02, 2018 11:34 am | |
| Δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση σε αυτό που ρωτάς αφού αρχικά δεν έχεις δώσει την σωστή ποσότητα!
lingistis έγραψε: Τροφοδοτουμε στα μελίσσια όσο μπορούν να φάνε σε λίγες μέρες.
3 εβδομάδες και έχουν πάρει 1/3. Πρέπει να δίνεις μικρότερες ποσότητες ώστε να καταναλώνεται σύντομα. Το πόσο μικρότερες θα στο δείχνει ο ρυθμός κατανάλωσης.
Το λαδάκι που αναφέρεις τι ακριβώς είναι;;; | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Παρ Μαρ 02, 2018 10:18 pm | |
| Δεν θα έχεις πρόβλημα, μα η ποσότητα ήταν υπερβολική... τα παιδιά έχουν δίκαιο. Τι θα έκανα εγώ; Αν τα μελίσσια δεν είναι πολλά, θα 'εβγαζα τη μισή ποσότητα από αυτή που έχει απομείνει και θα τη διατηρούσα στην κατάψυξη. Τις επιστρέφεις αργότερα, όποτε χρειαστείς. Το λάδι; Για να επιταγχυνθεί η εξέταση της αίτησης, Θέμη!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την olomelia στις Παρ Μαρ 02, 2018 10:24 pm, 1 φορά | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Παρ Μαρ 02, 2018 10:22 pm | |
| Όντως Themis, olomelia ήθελε μικρότερη ποσότητα, αν κ όπως βλέπω το υπόλοιπο θα το φάνε σε 20 ημέρες. Φυσικά αν την έβαζα σε 2 δόσεις θα ήταν καλύτερα. Έβαλα δοσολογικά πολύ λίγο ελαιόλαδο για να μην στεγνώνει | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Παρ Μαρ 02, 2018 11:59 pm | |
| Αυτο με το λαδι δεν ακουγεται καλα! Olomelia παλι ευστοχος! | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Σαβ Μαρ 03, 2018 3:24 pm | |
| - Themis έγραψε:
- Αυτο με το λαδι δεν ακουγεται καλα!
Olomelia παλι ευστοχος! ;;;; Δηλαδή; | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Σαβ Μαρ 03, 2018 4:24 pm | |
| Δεν εχω δει ποτε σε συνταγη ελαιολαδο. Το εχεις δει καπου? | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Κυρ Μαρ 04, 2018 7:41 pm | |
| Στην συνταγή του ΓΠΑ , πρόσθεσα ελάχιστο ελαιόλαδο, που είχα δει ότι έβαζε κάποιος σε άλλη συνταγή. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαλάει η γυρεόπιτα; Κυρ Μαρ 04, 2018 8:04 pm | |
| Οκ! Δεν το ειχα υποψιν μου! | |
|
| |
| Χαλάει η γυρεόπιτα; | |
|