| Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
IxNiLaTiS Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 146
| Θέμα: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Σαβ Σεπ 05, 2009 12:49 pm | |
| Στην περιοχή μου δεν υπάρχει γύρη ούτε για δείγμα. Τι να βάλω στα μελίσσια μου;
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά σκευάσματα (γυρεόπιτες) από διάφορους κατασκευαστές. Έχω μέχρι τώρα χρησιμοποιήσει το Νεοπόλ και την γυρεόπιτα του Κύρκα. Η τελευταία αν και αρκετά αποτελεσματική, μούχλιασε μερικές φορές τον χειμώνα επάνω στους κηρηθροφορείς.
Εσείς τι χρησιμοποιείτε; | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Κυρ Σεπ 06, 2009 8:23 pm | |
| Μιά απλή συνταγή χωρίς να τις παρακαλάς να την φάνε είναι 2 μέρη γύρη 1 μέρος ζάχαρι άχνη ανακάτεμα καλό και πάνω από τους κηρηθροφορείς μέσα σε κάποιο πιατάκι πλαστικό. | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Σεπ 07, 2009 11:26 am | |
| ... και γύρη μπορείς να βρεις σε πολλά μαγαζιά σχετικά φτηνά... χύμα εισαγόμενη. Τώρα μερικοί μπορεί να διαφωνήσετε για το θέμα της εισαγόμενης και να πείτε μετάδοση ασθενειών κλπ.. Εγώ νομίζω ότι αν υπάρχουν τέτοιου είδους κίνδυνοι είναι οι ίδιοι και με το η γύρη να ήταν Ελληνική. Οι έτοιμες γυρεόπιτες δηλαδή τι γύρη χρησιμοποιούν… Ελληνική??? Όχι βέβαια!! Αρκεί η γύρη να μην είναι παλιά (πάνω από 2 χρονών π.χ.) και εγώ διαλέγω την πιο φτηνή της αγοράς… είναι άριστη για την δουλεία αυτή!!
Το πλεονέκτημα στο να τις φτιάξεις μόνο σου τις γυρεόπιτες είναι ότι ξέρεις ότι υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα γύρης σε κάθε πίτα. Θέλει λίγο προσοχή στα ποσοστά υγρασίας. Να θυμάσαι ότι το χειμώνα παράγεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας μέσα στο μελίσσι ως προϊόν μεταβολισμού. Μπορείς να φτιάξεις κάμποσες γυρεόπιτες και να τις διατηρείς σε καταψύκτη ώσπου να τις χρησιμοποιήσεις… έτσι δεν παθαίνουν τίποτα. | |
|
| |
IxNiLaTiS Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Τρι Σεπ 08, 2009 5:45 pm | |
| Έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει και σογιάλευρο; Ρωτάω γιατί είμαι έτοιμος να μεταφέρω τα μελίσσια μου στην Αιτωλοακαρνανία για την ανθοφορία της ερείκης, και δεν ξέρω αν αξίζει τελικά τον κόπο να τα μεταφέρω ή να τα κρατήσω εδώ και να τους δώσω γυρεόπιτα. Λέω να κρατήσω μερικά εδώ με γυρεόπιτα για να δώ την διαφορά. -------------------------------------------------------------------------------- @ parosbees Τα βάζεις έτσι ή τα χτυπάς στο μπλέντερ και τα κάνεις όλα μιά σκόνη; | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Τετ Σεπ 09, 2009 10:51 am | |
| Σογιάλευρο κατάλληλο για μελίσσια (σκόνη με χαμηλά λιπαρά) δεν θα βρεις και αν χρησιμοποιήσεις γύρη δεν χρειάζεται το σογιάλευρο. Το σογιάλευρο είναι αντικατάστατο της γύρης ως πηγή πρωτεΐνης στο μίγμα σου. Για να κάνεις το μίγμα τοποθετείς όλα τα υλικά σου μαζί και ζυμώνεις με τα χέρια σαν να φτιάχνεις ψωμί | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Τετ Σεπ 09, 2009 12:38 pm | |
| Δεν έχω δουλέψει ποτέ σογιάλευρο ούτε πρόκειται να το δουλέψω για λόγους κυρίως δεοντολογικούς. Από αυτά που λένε όλοι η σόγια είναι μεταλαγμένη. Άν έχεις κόφτη που κάνεις την ζάχαρη άχνη τα βάζεις όλα μαζί στην πιό χοντρή σίτα και τα κάνεις μίγμα. Άν δεν έχεις όλα μαζί αφού ανακατάψεις την άχνη με την γύρη και στο μπλέντερ. Άν θές μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό και να το κάνεις πολύ σφιχτό ζημάρι. Δεν βάζω καθόλου μέλι γιατί πάνε πρώτα οι γριές μέλισσες και το τρώνε και δεν μένει για τις παραμάνες (δεν τις αφήνουν). | |
|
| |
IxNiLaTiS Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Παρ Σεπ 11, 2009 9:32 am | |
| Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. - parosbees έγραψε:
- Δεν βάζω καθόλου μέλι γιατί πάνε πρώτα οι γριές μέλισσες και το τρώνε και δεν μένει για τις παραμάνες(δεν τις αφήνουν)
Σωστό! Δέν το είχα σκεφτεί. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 3:14 pm | |
| πόσο καιρό βάζετε γυρεόπιτα;;; ιδιαίτερα τώρα, που δεν υπάρχει ίχνος γύρης ; (αναφέρομαι σε περιοχές με μεγάλη ξηρασία)
| |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 6:53 pm | |
| - NINAS έγραψε:
πόσο καιρό βάζετε γυρεόπιτα;;; ιδιαίτερα τώρα, που δεν υπάρχει ίχνος γύρης ; (αναφέρομαι σε περιοχές με μεγάλη ξηρασία)
εγώ βάζω 1/4 του κιλού κάθε βδομάδα | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 7:06 pm | |
| Συγνώμη να το διευκρινίσω : ΓΙΑ ΠΟΣΟ διάστημα πρέπει να βάζουμε γυρεόπιττα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ έξω;;;
Γενικά ξέρω ότι δεν πρέπει πάνω απο 15 μέρες. Σε πιό ιδιαίτερες καταστάσεις (ξηρασία) ;;;;
| |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 8:07 pm | |
| - NINAS έγραψε:
- Συγνώμη να το διευκρινίσω :
ΓΙΑ ΠΟΣΟ διάστημα πρέπει να βάζουμε γυρεόπιττα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ έξω;;;
Γενικά ξέρω ότι δεν πρέπει πάνω απο 15 μέρες. Σε πιό ιδιαίτερες καταστάσεις (ξηρασία) ;;;;
εγώ δεν κοιτάω το "πάνω από 15 μέρες". Αφού δεν υπάρχει ίχνος από γύρη και νέκταρ έξω, δεν πρέπει κάτι να τους δώσω εγώ? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 9:51 pm | |
| - milmos έγραψε:
εγώ δεν κοιτάω το "πάνω από 15 μέρες". Αφού δεν υπάρχει ίχνος από γύρη και νέκταρ έξω, δεν πρέπει κάτι να τους δώσω εγώ? έχεις δίκιο, κι εγώ έτσι το σκέφτομαι, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που είναι λάθος. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Δευ Αυγ 06, 2012 10:15 pm | |
| - NINAS έγραψε:
- milmos έγραψε:
εγώ δεν κοιτάω το "πάνω από 15 μέρες". Αφού δεν υπάρχει ίχνος από γύρη και νέκταρ έξω, δεν πρέπει κάτι να τους δώσω εγώ? έχεις δίκιο, κι εγώ έτσι το σκέφτομαι, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που είναι λάθος. Έτσι λέει ο θρασυβουλος στα βιβλία του,αλλά θα ήθελα να μάθω και εγώ γιατί δεν μπορούμε να τις βοηθήσουμε παραπάνω; | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) Κυρ Αυγ 12, 2012 10:24 pm | |
| Βασίλη απαντάω εδώ για να είναι μαζεμένο το θέμα. Έχεις δίκιο, απάντηση δεν πήραμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν γίνεται παρατεταμένη χορήγηση γυρεόπιττας.
Εγώ αποφάσισα να εφαρμόσω την μέθοδο του milmoς, γιατί έξω δεν υπάρχει δείγμα γύρης.
Και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Βρέξει;;;;; Τι είναι αυτό; Πως μου ήρθε;;;
Τέλος πάντων. Χθες που έκανα επιθεώρηση, πρόσεξα ότι άρχισαν και να την αποθηκεύουν. Βρήκα λίγα κελάκια με άσπρη γύρη μέσα. Τους βάζω εδώ και 2 βδομάδες, και θα το συνεχίσω....
Αν κάποιος έχει σχετική εμπειρια, και θέλει, θα ήταν πολύ βοηθητικό να την μοιραστεί μαζί μας.
| |
|
| |
| Ποια γυρεόπιτα χρησιμοποιήτε; (γυρεόπιτες) | |
|