| Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vtoutoun Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 150
| Θέμα: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 4:20 pm | |
| Κυριακή γιορτή και σχόλη λοιπόν και είπαμε με τον κολλητό να την περάσουμε κάπως δημιουργικά. Αποφασίσαμε να απολυμανουμε και ταυτόχρονα να αφαιρέσουμε την παλιά βαφή από κάμποσες μεταχειρισμένες κυψέλες που αποκτήθηκαν πρόσφατα. Τα υλικά ένα μεταλλικό δοχείο ένα φλογιστρο καυστική σόδα και ένα πλυστικό μηχάνημα. Το αποτέλεσμα στις παρακάτω φωτογραφίες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 5:24 pm | |
| Και για να γινει και μια περιγραφη της διαδικασιας. Η σοδα προστεθηκε σε κρυο νερο με αποτελεσμα κανενα. Δεν υπηρξε καμια αντιδραση ευτυχως καθως αυτο με αγχωνε λιγο. Η συγκεντρωση ηταν περιπου 5%.υπεραρκετη για τη δουλεια που θελαμε. Μετα ζεσταθηκε το διαλυμα σε θερμοκρασια μικροτερη των 100. Και αυτο τυχαια γιατι βιαζομουν να δω τι θα γινει και δεν περιμενα να βρασει. Ανακαλυψα οτι δεν χρειαζεται. Αρκει απλα να ζεσταθει. Κατα το ζεσταμα δεν υπαρχει επισης καμια αντιδραση του διαλυματος ανεπιθυμητη. Και τελος πεντε λεπτα βουτηγματος ειναι υπεραρκετα για να μεινει σκετο ξυλο. ΥΓ.οπωσδηποτε γαντια μασκα γυαλια καπελο και μακρυ πουκαμισο καθως το μειγμα ειναι εξαιρετικα καυστικο και διαβρωτικο. Kids dont try this at home!! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 6:46 pm | |
| Πολύ ωραία δουλειά! Στη συνέχεια θα κάνεις εμβάπτιση σε λινέλαιο; Ή θα χρησιμοποιήσεις άλλα υλικά; | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 7:06 pm | |
| Ο καθένας στη συνέχεια θα κάνει και διαφορετική διαδικασία. Εγώ θα στοκαρω με κόλλα και πριονιδι μετά λινελαιο και μετά βάψιμο. Ο κολλητός ας περιγράψει τη δική του διαδικασία γιατί είναι λίγο πιο πολύπλοκη!! | |
|
| |
nikos37 Μέλος
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 8:38 pm | |
| Εγω για αρχη θα τριψω μεσα εξω με 40αρι γυαλοχαρτο να φανει καθαρο ξυλο γιατι πρωτον το νερο βγαζει παντα αγριαδα στο ξυλο και δευτερον γιατι παιζει οι δικες μου να ειναι πιο παλιες κι απο μενα. Μετα στοκαρισμα και τριψιμο μονο στα σοκορα και περασμα στις εσωτερικες γωνιες με σκετη ξυλοκολα για την πεταλουδα. Και τελος βουτηγμα στην αγια παραφινη. Βαψιμο στα πατωματα γιοκ. Πεντε απο αυτα θα μεταφερθουν σε φιλο μαραγκο για επειγουσα μεταμοσχευση γιατι το πλυστικο μαζι με το χρωμα εβγαζε και κομματια ξυλο. Ουφ!! Και μονο που ταγραψα κουραστηκα. Ποτε θα βγαλουν οι καριοληδες 8αρες πλαστικες; | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 10:04 pm | |
| Στοκάρισμα μετά λινέλαιο και τέλος βάψιμο. Απλά πράγματα κολλητέ! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Κυρ Μάης 21, 2017 10:43 pm | |
| | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Δευ Μάης 22, 2017 2:54 pm | |
| Συγγνώμη αλλά πρέπει να παρέμβω... Δεν έχει πλάκα η όλη διαδικασία εάν: 1ον δεν υπάρχει μπριζολομπυροκατάσταση, 2ον δεν είναι καλεσμένα μερικά φιλαράκια για να βάλουν ένα χεράκι (βλ. μέλη Melissologia H.B.F.) Είστε καταπληκτικοί καλούς τρύγους φίλοι μου. | |
|
| |
vtoutoun Μέλος
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Δευ Μάης 22, 2017 3:14 pm | |
| Στο δεύτερο δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο βέβαια και εγώ καλεσμένος ήμουν οπότε τα παράπονά σου στον κολλητό. Όσο για το πρώτο αν και δεν υπήρχε όπως λες μπριζολοιστορία υπήρχε κάτι άλλο φίλε που ήταν πίστεψέ με καλύτερο. Τα γεμιστά της κυρίας Στέλλας σε συνδυασμό με εξαιρετικό σπιτικό κόκκινο κρασάκι. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο νομίζω! | |
|
| |
nikos37 Μέλος
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Δευ Μάης 22, 2017 3:44 pm | |
| - monarchis έγραψε:
- Συγγνώμη αλλά πρέπει να παρέμβω... Δεν έχει πλάκα η όλη διαδικασία εάν:
1ον δεν υπάρχει μπριζολομπυροκατάσταση, 2ον δεν είναι καλεσμένα μερικά φιλαράκια για να βάλουν ένα χεράκι (βλ. μέλη Melissologia H.B.F.)
Είστε καταπληκτικοί καλούς τρύγους φίλοι μου. Ζηταω ταπεινα συγγνωμη απο την ομήγυρη. Παραδεχομαι οτι ενηργησα εγωιστικα αλλα με ειχε καταβαλει η πιεση του χρονου. Υποσχομαι στους φιλους αλλα και σε εμενα οτι δεν θα ξαναεπιτρεψω στον εαυτο μου να χασω το δασος κοιταζοντας το δεντρο. Τον ***πιπέρι***, ποιητης επρεπε να γινω. ΥΓ. κολητε ευχαριστω για το κοπλιμαν προς τη μανα. Θα το μεταφερω παραυτα. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Δευ Μάης 22, 2017 4:04 pm | |
| | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Απολύμανση και αφαίρεση βαφής. Τρι Μάης 23, 2017 11:14 am | |
| Πολύ καλό αποτέλεσμα | |