| απολύμανση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
panagiotakis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 125
| Θέμα: απολύμανση Κυρ Μαρ 17, 2013 6:17 pm | |
| παιδια ξερει κανεισ ποσο ποτασα πρεπει να ριχουμε μεσα στο νερο για απολυμανση κυψελης??? | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: απολύμανση Κυρ Μαρ 17, 2013 9:01 pm | |
| Η αναλογία είναι περίπου μισό με ένα κιλό NaOH (καυστική σόδα από το χρωματοπωλείο) σε 10 λίτρα νερό. Προσοχή! Ρίχνουμε τη σόδα πάντα στο νερό και ποτέ το νερό στη σόδα! Η αντίδραση είναι εξώθερμη και παράγεται θερμοκρασία στο διάλυμα. Καλύψου καλά (μάτια, πρόσωπο, χέρια) και μην αναπνέεις τους ατμούς.
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: απολύμανση Κυρ Μαρ 17, 2013 10:35 pm | |
| Καθάρισμα τα κεριά με το ξέστρο ή μία σπάτουλα. Μετά ένα καλό πέρασμα με το φλόγιστρο Ιδιαίτερη επιμονή στις γωνίες και τις χαραμάδες. | |
|
| |
vasilis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τρι Μαρ 19, 2013 11:43 am | |
| Aν θυμάμαι καλά στο βιβλίο του Θρασυβούλου λέει: 1-3 & σε κυψέλες που θέλουμε απλή απολύμανση ενώ 5% σε κυψέλες οι οποίες έχουν προσβληθεί απο κάποια ασθένεια. Βαπτίζουμε σε χλιαρό νερό κυψέλες και πλαίσια και τα κρατάμε 15 περίπου λεπτά πριν τα βγάλουμε. Έπειτα τα ξεπλένουμε με πολύ νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Το έχω κάνει σε δικές μου κυψέλες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Θελει όμως μεγάλη προσοχή | |
|
| |
panagiotakis Μέλος
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τρι Μαρ 19, 2013 2:01 pm | |
| σε κηψελες που ειχαν περασει απο ασθενεια 1 κιλο ποτασα ειναι καλο? | |
|
| |
vasilis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τρι Μαρ 19, 2013 10:19 pm | |
| 1 κιλό ποτάσα στα 20 κιλά νερού (δηλαδή 5%). Προσοχή στον χειρισμό! | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τρι Μαρ 19, 2013 10:39 pm | |
| Το καθαρισμα με ξεστρο και το καψιμο με το φλογιστρο γινεται πριν η μετα τη ποτασα; | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τρι Μαρ 19, 2013 11:15 pm | |
| Αν αναφέρεσαι στην δική μου ανάρτηση, εγώ δεν μιλάω για ποτάσα. Μόνο καθάρισμα με το ξέρστρο και το φλόγιστρο. Όσο για το αν το μελίσσι είχε αρρώστια, εξαρτάται απο την αρρώστια. πχ Άλλον η Ευρωπαϊκή σηψιγονία, ή η Νοζεμίαση και άλλο η Αμερικάνικη (εκεί την καίμε μάλλον την κυψέλη). | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τετ Μαρ 20, 2013 12:14 am | |
| - vasilis έγραψε:
- 1 κιλό ποτάσα στα 20 κιλά νερού (δηλαδή 5%).
Προσοχή στον χειρισμό! Βασίλη καλά τα βιβλία, αλλά τυγχάνει να έχω δουλέψει μερικούς τόννους καυστικό νάτριο (σαπωνοποίηση γαρ).....και 10% να φτάσει το διάλυμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Απεναντίας καθαρίζει καλύτερα. Επίσης το βιβλίο που επικαλείσαι έχει τυπωμένο ένα "εγκληματικό" λάθος στη σελ. 111 και απορώ πως δεν το έχουν επισημάνει τόσα χρόνια.....! Το έγραψα και πιό πάνω. Πρώτα το νερό στο δοχείο και μετά ρίχνεις την καυστική σόδα. Αν το κάνεις όπως γράφει ο κύριος Θρασυβούλου θα δεις ένα μίνι-ηφαίστειο να πετάγεται από το δοχείο και μετά θα τρέχεις στο νοσοκομείο με εγκαύματα που δεν θα γιατρεύονται. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
mrbee Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 2
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τετ Μαρ 20, 2013 12:31 am | |
| Στο αμεσως επόμενο τεύχος της μελ. επιθεώρησης αντιλήφθησαν το λάθος και το διόρθωσαν. | |
|
| |
panagiotakis Μέλος
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τετ Μαρ 20, 2013 12:56 pm | |
| υπαρχει περηπτωσει να μην απολυμανθη η κιψελη με το φλογιστρο και με την ποτασα και να βαλω τα μελισακια μου και να αρωστησουν??
το γνωριζη κανεισ με σιγουρια να μου απαντηση και τωρα αν γινεται γιατι θελω να παω να το κανω αν καθαριζει... | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τετ Μαρ 20, 2013 9:23 pm | |
| Στο βιβλιο του Θρασυβουλου πρεπει να εχει και ενα λαθος , στο πως γινεται το βαμα προπολης | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: απολύμανση Τετ Μαρ 20, 2013 10:49 pm | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Στο βιβλιο του Θρασυβουλου πρεπει να εχει και ενα λαθος , στο πως γινεται το βαμα προπολης
σε τι ακριβώς αναφέρεσαι? | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: απολύμανση Πεμ Μαρ 21, 2013 9:12 am | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Στο βιβλιο του Θρασυβουλου πρεπει να εχει και ενα λαθος , στο πως γινεται το βαμα προπολης
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο τρόπο που περιγράφει την παρασκευή του διαλύματος....ή βάμματος, γιατί έτσι τα γράφει. Εγώ έχω την εντύπωση ότι και τα δύο, είναι το ίδιο πράγμα στην ουσία. Οι υπάρχουσες συνταγές/μέθοδοι στην πλειοψηφία τους αναφέρουν 20-25 ημέρες ανάδευση και 2-3 ηρεμίας πρίν το χρησιμοποιήσεις σε αντίθεση με το βιβλίο που λέει το ανάποδο, λίγες μέρες ανάδευσης και πολλές ηρεμίας, για την ακρίβεια, μερικές εβδομάδες λέει..... ...πάντως την δικιά μου την κάνω με τον πρώτο τρόπο και πολλές φορές φτάνω και 3μηνο Η μέθοδος που περιγράφει με το μπεν-μαρί (χωρίς το οινόπνευμα όμως), την χρησιμοποιούμε στη σαπωνοποίηση. | |
|
| |
| απολύμανση | |
|