| Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Σαβ Δεκ 17, 2016 2:42 pm | |
| Πριν μια βδομάδα που είχε μια καλή μέρα ( 15 C θερμοκρασία το μεσημέρι ) πήγα στα μελίσσια . Ένα μελίσσι έφερνε γύρες σχεδόν όλες οι μέλισσες που επέστρεφαν ενώ στα υπόλοιπα δεν έφερναν καθόλου γύρες . Ένας παλιός μελισσοκόμος μου είπε πως αυτά τα μελίσσια έχουν τάσεις σμηνουργίας , ισχύει όντως ??? | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Σαβ Δεκ 17, 2016 7:36 pm | |
| του εχεις ζυμαρι απο πανω?
| |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Σαβ Δεκ 17, 2016 8:19 pm | |
| | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Σαβ Δεκ 17, 2016 10:53 pm | |
| προσωπικά δεν θα με ανησυχούσε , αλλά από περιέργεια τι δυναμικότητας είναι το συγκεκριμένο σε σχέση με τα άλλα ? | |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Κυρ Δεκ 18, 2016 12:59 am | |
| Είναι 6 τελάρα πληθυσμό , όλα το ίδιο . | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Κυρ Δεκ 18, 2016 9:57 pm | |
| Στράτο σε ρώτησα γιατί έχω την εντύπωση ότι τα πιο αδύναμα καθυστερούν περισσότερο να ξεγονιάσουν, με την μικρή εμπειρία που έχω η σμηνουργία οφείλετε περισσότερο σε λάθος χειρισμούς ή γριές Βασίλισσες και λιγότερο στο DNA της Q που έτσι και αλλιώς εμπεριέχεται | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Κυρ Δεκ 18, 2016 10:05 pm | |
| kir ο συνδυασμος των τριων παραγοντων παιζει σοβαρο ρολο. | |
|
| |
kir BeeForce
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Δευ Δεκ 19, 2016 11:00 am | |
| | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Δευ Δεκ 19, 2016 2:47 pm | |
| Δε νομίζω ότι σημαίνει κάτι. Μάλλον δεν ξεγόνιασε ακόμα. Ενημέρωσέ μας για την πορεία που θα ακολουθήσει. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Δευ Δεκ 19, 2016 3:40 pm | |
| Στρατό ο μελισσοκομος σου είπε την αλήθεια ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά τη μισή αλήθεια... Η σμηνουργια είναι φαινόμενο της άνοιξης. Τα μελισσια που μαζεύουν πολλή γύρη την άνοιξη το κάνουν για να εκθρεψουν τον γόνο. Σε μια κυψελη με πολύ γόνο, πολύ πληθυσμό, αυξάνεται η θερμοκρασία υπάρχει στενασιά. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν όπως ανέφερε πολύ σωστά κα ο kir ο συνδυασμός μιας ελλατωματικης, ή γριάς και οι κακοί μελισσοκομικοι χειρισμοί ενισχυουν την ταση για σμηνουργια σε συνάρτηση Με το DNA. Σε αυτές τις περιπτωσεις, την ανοιξη αν βλεπεις καποιο μελισσακι να μαζευει περισσοτερη γυρη απο καποια αλλη κυψελη βαλε της γυρεοπαγιδα για να έχεις και την δική σου γυρη. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος προγνωστικά παράγοντας που να καταδεικνυε με απόλυτη ακρίβεια Ποια μελισσια έχουν τάση για σμηνουργια. | |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Δευ Δεκ 19, 2016 11:33 pm | |
| Το να έχει γόνο είναι πολύ δύσκολο γιατί εδώ και ένα μήνα έχουν ξεγονίασει , για αυτό με παραξένεψε . | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Τρι Δεκ 20, 2016 9:25 am | |
| το ότι δεν έχει γόνο ένα μελίσσι δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να μαζέψει γύρη αφού βρίσκει στη φύση θα μαζέψει και θα τη χρησιμοποιήσει όταν τη χρειαστεί και εγώ το έχω παρατηρήσει στα δικά μου μελίσσια όπου δεν υπάρχει γόνος | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... Τρι Δεκ 20, 2016 10:06 am | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- το ότι δεν έχει γόνο ένα μελίσσι δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να μαζέψει γύρη
αφού βρίσκει στη φύση θα μαζέψει και θα τη χρησιμοποιήσει όταν τη χρειαστεί και εγώ το έχω παρατηρήσει στα δικά μου μελίσσια όπου δεν υπάρχει γόνος Πολύ σωστό! | |
|
| |
| Μελίσσι μαζεύει γύρη το χειμώνα .... | |
|