Το έχω διαβάσει και σε άλλα ποστ του φόρουμ και θέλω να επισημάνω μια πολύ λανθασμένη τακτική σχετικά με το διάστημα που αφίνουμε το μέλι σε δοχείο για διαύγαση.
Το σωστό είναι:
Το μέλι που βγάζουμε από τον μελιτοεξαγωγέα το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε δοχείο για διαύγαση για διάστημα από ΜΙΑ και το πολύ 2~3 ημέρες
και τότε από την επιφάνεια του δοχείου αφαιρούμε τον αφρό, δηλαδή τα μικρά σωματίδια (κερί κλπ) που πέρασαν από το φίλτρο.
Πάνω από 3 μέρες στο δοχείο για διαύγαση είναι υπερβολή και μόνο προβλήμματα μπορεί να δημιουργήσει...
Λευθέρη ο αφρός αυτός λογικά είναι αέρας και προέρχετε από την διαδικασία του τρύγου σου και όλες τις ενέργεις που ακολούθησαν, θα σταματίσει με τον χρόνο.