Adami Drone Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Δευ Ιαν 12, 2015 7:23 pm | |
| Χρόνια πολλά καλή χρονιά εύχομαι, με χαρά και υγειά για εμάς, τις οικογένειες μας και τα μελισσάκια μας!!! Στο θέμα μας όμως ..... μετά από επιθεώρηση σε μελισσάκι μου (πριν την κακοκαιρία την πολύ στην Κρήτη και λόγω αγωγής οξαλικού με ψεκασμό στα μελίσσια) βρήκα αντικαταστάτρια μάνα .... Πως ? Που ? Δεν το πήρα χαμπάρι!!! τώρα όμως τι γίνεται? υποθέτω συνενώνω και τέλος, όμως τι θα γίνει αν περιμένω μέχρι τον Φεβρουάριο και βάλω γόνο για νέα μάνα? Αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γονιμοποιηθεί... οι μέλισσες αυτήν την εποχή ζουν περισσότερο και με μάνα μέσα δεν θα γίνει αρρενοτόκο ...θα προλάβω να βγάλω άλλη μάνα? | |
|
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Δευ Ιαν 12, 2015 8:01 pm | |
| Συνένωση φίλε μου, είναι πολύ νωρίς Φεβρουάριο και λίγο αργότερα σου εύχομαι να κάνεις πολλές και καλές μάνες για τα πουλάκια σου! | |
|
aetos79 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Τρι Ιαν 13, 2015 1:42 pm | |
| τι ενεοεις συνενωση φιλε μου?και πως καταλαβε ο φιλος μας οτι αλαξε η μανα?την ειχε σημαδεμενη? | |
|
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Τρι Ιαν 13, 2015 2:57 pm | |
| Συνένωση όταν ενώνουμε σμήνη μεταξύ τους..τα άλλα θα στα πει ο Adami drone.. | |
|
Adami Drone Μέλος
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Τρι Ιαν 13, 2015 5:57 pm | |
| Πράγματι τις είχα σημαδέψει (κόκκινη), να είναι κόρη και μάνα μαζί.. και είδα μόνο την κόρη!! δεν ξέρω... δεν κάνει και καιρό να κάνω μια επιθεώρηση. | |
|
aetos79 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Τετ Ιαν 14, 2015 11:28 am | |
| για να μην ανηγω αλλο τοπικ μια ερωτηση μονο..πηγα εχθες να δω τα μελισσακια μου και παρατηρησα σε δυο οτι ειχαν μαζευτει σε τρια ακρινα πλαισια οι μελισουλες μου..υποψιν οτι εχουν επτα πλαισια μεσα...και σαν να ηταν λιγοτερος πληθυσμος μεσα...ειναι φυσιολογικο?
| |
|
Adami Drone Μέλος
| Θέμα: Απ: Αλλαγή βασίλισσας τον χειμώνα. Τετ Ιαν 14, 2015 12:10 pm | |
| aetos79 δώσε παραπάνω πληροφορίες έχει μέσα 7 πλαίσια ? άλλα 7 πλαίσια τροφές.... ή πληθυσμό? αν δεν τα είχες σφίξει αρκετά τώρα κάνουν μελισόσφαιρα και θα σου φαίνονται λίγες ... έχουν τροφές μέσα? | |
|