Θέμα: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη. Παρ Νοε 11, 2016 9:35 pm
Αγόρασα προληπτικά ζαχαροζύμαρο με θυμόλη γιατί ο καιρός χαλάει κι έχουν 6-8 γόνους. Μου είπαν στο κατάστημα ότι χρειάζεται τουλάχιστο ένας μήνας τάισμα ώστε να έχει αποτέλεσμα στην πρόληψη της νοσεμίασης. Βέβαια έχουν μέλια και γύρες και δεν είναι απαραίτητη η ενίσχυση με τροφή προς το παρόν. Ξέρω ότι η καλύτερη μέθοδος είναι το σιρόπι με θυμόλη αλλά τέτοια εποχή δεν πιστεύω ότι ενδείκνυται. Ακούω γνώμες.
για να εχεις τόσους γόνους πάει να πεί οτι έχετε εκεί τον καιρό που είχε εδώ φλώρινα πριν ενάμισι μήνα όταν έκανα θεραπεία εγώ δλδ γιατί λοιπόν δεν ενδείκνυται σιρόπι αφού ακόμη πετούν και συλλέγουν ; αν φοβάσαι πάλι τόσο την υγρασία κάνε πυκνό σιρόπι 2 ζάχαρη 1 νερό επίσης βοηθά πολύ το τάισμα με μπουκάλι το παίρνουν ποιο αργά και προλαβαίνουν να το αφυγράνουν
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη. Κυρ Νοε 13, 2016 8:55 am
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη. Κυρ Νοε 13, 2016 9:53 am
Αυτό με τη θυμόλη στο ζαχαροζύμαρο για ένα μήνα ισχύει; Έχω διαβάσει ότι το σιρόπι είναι καλύτερο.
Αυτό με τη θυμόλη στο ζαχαροζύμαρο για ένα μήνα ισχύει; Έχω διαβάσει ότι το σιρόπι είναι καλύτερο.
Εγώ φίλε psath για νοζεμίαση βάζω σιρόπι με θυμόλη. Το ζαχαροζύμαρο δεν έχει πειραματικά (επίσημα) θεραπευτική ικανότητα. Αν ξέρεις κάποια μελέτη στείλε την. Και όπως λέει κι ο Στελιος1, ο καιρός ακόμα είναι ΟΚ για σιρόπι.
Έχω τροφοδοτήσει από την Κυριακή 2 φορές με σιρόπι σε μπουκαλάκι και θυμόλη. Έχω ανοίξει τρύπα 2,5 χιλιοστών και μέσα σε 2-3 μέρες το καταναλώνουν. Λέω να το συνεχίσω για μερικές μέρες μέχρι να πάρουν 2-2,5 λίτρα το κάθε μελίσσι. Είναι 7-10άρια. Πιστεύω ότι είναι αρκετό. Βέβαια αν δω ότι μπλοκάρουν -δεν το πιστεύω- θα μειώσω τη δόση.
Σκέφτομαι να αλλάξω τον τίτλο του θέματος από: "Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη" σε: "Ζαχαροζύμαρο με τσίπουρο"
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη. Κυρ Νοε 27, 2016 9:56 am
Καλημέρα σε Όλους !!! Συγνώμη για την εξαφάνιση αλλά έπασχα και εγώ από την γνωστή επιδημία της εποχής (ράβδισμα) Μιχάλη από ότι βλέπω ο Γιώργος κανόνισε την λιτανεία, οπότε θεού θέλοντος και Νίκου ρακί φέροντος θα πετύχει σίγουρα !