| Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
pnikolas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 186
| Θέμα: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 6:56 pm | |
| Παιδιά ζητώ την γνώμη σας. Αγόρασα ζαχαροζύμαρο με θυμόλη να δοκιμάσω κι εγώ τι είναι αυτό γιατί ως τώρα έβαζα κανονικά την θυμόλη ως φάρμακο. Είναι πέτρα αυτό το πράγμα... Πως το χρησιμοποιούμε στην κυψέλη 1 και δεύτερον πόσες φορές και ανα πόσο χρονικό διάστημα.
Thank you | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 7:14 pm | |
| Αν είναι το ίδιο με το δικό μου το βάζεις όπως το απλό ζαχαροζύμαρο. Μόλις ανοίξεις το σακουλάκι λιώνει με τη ζέστη της κυψέλης. Πάντως η θυμόλη με σιρόπι είναι πιο αποτελεσματική. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 8:07 pm | |
| το βάζεις κανονικά επάνω στα πλαίσια κια κάτω από το κηρόπανο και θα μαλακώσει | |
|
| |
pnikolas Μέλος
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 8:55 pm | |
| Αν κατάλαβα καλά το βάζω σαν να έβαζα ζαχαροζύμαρο κανονικά. Ναι αλλά... αυτό έχει και θυμόλη μέσα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμιά δοσολογία... π.χ. 3 εφαρμογές λέω εγώ τώρα... Όπως και να έχει φαίνεται ότι όντως αντιμετωπίζει την Νοζεμίαση? | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 9:34 pm | |
| όχι απλά το βάζεις να το φάνε...δοσολογία δεν υπάρχει.Μόνο για σιρόπι.Και φυσικά το σιρόπι έχει καλύτερα αποτελέσματα. | |
|
| |
pnikolas Μέλος
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Σαβ Οκτ 31, 2015 11:57 pm | |
| Από τις απαντήσεις νιώθω ότι δεν κάνει την τραγική αλλαγή γι' αυτό και δεν με βλέπω να το υιοθετήσω...
Θα το δοκιμάσω τώρα που τα πήρα και νομίζω τέλος... | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Κυρ Νοε 01, 2015 12:13 am | |
| Κι εγώ το χειμώνα ταΐζω με ζαχαροζύμαρο θυμόλης 2 το πολύ 3 φορές. Παραπάνω δεν ταΐζω γιατί αφήνω μέλια και βρίσκουν τροφές. Νομίζω ότι δεν συνίσταται συνεχές τάισμα με θυμόλη περισσότερο δηλαδή από 3 φορές. | |
|
| |
doctor11 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Κυρ Νοε 01, 2015 9:35 am | |
| καλημέρα σε όλους, ο κ.Θρασυβούλου λέει ότι δεν κάνει να βάζουμε ζαχαροζύμαρο με θυμόλη στα μελίσσια γιατί μένει μέρες μέσα και η μυρωδιά της θυμόλης ενοχλεί τα μελίσσια. Αφού υπάρχει η σίγουρη λύση του σιροπιού με θυμόλη.....
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Τετ Δεκ 02, 2015 11:59 pm | |
| - doctor11 έγραψε:
- καλημέρα σε όλους,
ο κ.Θρασυβούλου λέει ότι δεν κάνει να βάζουμε ζαχαροζύμαρο με θυμόλη στα μελίσσια γιατί μένει μέρες μέσα και η μυρωδιά της θυμόλης ενοχλεί τα μελίσσια. Αφού υπάρχει η σίγουρη λύση του σιροπιού με θυμόλη.....
Για να το λεει ο θρασυβουλου κατι θα ξερει . Το ακουσες σε καποιο σεμιναριο ομιλια του? σε καποιο αρθρο του? Θα κανω τροφες τις επομενες μερες με αναλογια 80kg ζαχαρι 30kg μελι και σκεφτομουν να βαλω και θυμολι μεσα. | |
|
| |
doctor11 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Πεμ Δεκ 03, 2015 10:19 am | |
| Σου μεταφέρω απάντηση του ΑΠΘ σε ερώτηση μελισσοκόμου στο beelab:
51. Κυκλοφορούν στο εμπόριο ζαχαροζύμαρα με θυμόλη. Ποια είναι η αναλογία που θα πρέπει να περιέχουν; Είναι αποτελεσματικά εναντίον της Νοσεμίασης;
Η χρήση της θυμόλης εναντίον της Νοσεμίασης είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος περιορισμού των σπορίων της ασθένειας. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη χρήση της θυμόλης σε σιρόπι (1γραμμάριο σε 15 λίτρα αφού πρώτα διαλυθεί σε λίγο οινόπνευμα) για μεγάλο χρονικό διάστημα όποτε αυτό χρησιμοποιείται. Η θυμόλη σε ζαχαροζύμαρο έχει μελετηθεί ερευνητικά σε εγκλωβισμένες μέλισσες σε συνθήκες εργαστηρίου και όχι σε μελισσοκομεία, με μέγιστη συγκέντρωση 0,012%. Τα αποτελέσματα σε αυτές τις συνθήκες ήταν θετικά. Είναι όμως πιθανό η χρήση ζαχαροζύμαρου που περιέχει θυμόλη, όταν χρησιμοποιείται στο μελίσσι να προκαλέσει αναστάτωση στις μέλισσες λόγω της συνεχούς παρουσίας έντονης οσμής. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε τη χρήση θυμόλης στο ζαχαροζύμαρο, παρασκευάστε ζυμάρια με μέλι και άχνη ζάχαρη και την άνοιξη, ή το φθινόπωρο, όποτε τροφοδοτείτε με σιρόπι χρησιμοποιείστε εκεί τη θυμόλη. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή κάθε χρόνο ανεξάρτητα με την παρουσία ή όχι σπορίων της Νοσεμίασης. Η ασθένεια αυτή επιμένει, γιʼ αυτό και οι μελισσοκόμοι προτρέπονται να εφαρμόζουν θεραπευτικές επεμβάσεις κάθε φθινόπωρο και άνοιξη για τουλάχιστον μία πενταετία. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη Πεμ Δεκ 03, 2015 1:19 pm | |
| Ευχαριστω δεν θα βαλω | |
|
| |
| Ζαχαροζύμαρο με θυμόλη | |
|