| καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostassamos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3
| Θέμα: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Τετ Οκτ 05, 2016 9:51 pm | |
| πως καθαρίζουμε ή απολυμαίνουμε τα πλαίσια που εχουν νεκρο γονο απο μελίσσι που χάθηκε απο βαρροα | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Τετ Οκτ 05, 2016 10:21 pm | |
| | |
|
| |
kostassamos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 1:26 pm | |
| | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 2:30 pm | |
| Με ξεσκέπασμα και ένα λάστιχο με πίεση , προσοχή να μην τρυπήσεις την κηρήθρα και λίγο χτύπημα του πλαισίου πάνω σε μια επιφάνεια , καλό είναι πριν να τους κάνεις ένα πέρασμα από την κατάψυξη Ο monarchis σε ρώτησε γιατί αν έχεις καμιά σηψιγονία ή αλλες αρρώστιες θα τις μεταφέρεις όπου βάλεις τα πλαίσια και συνήθως τα μελίσσια δεν χάνονται μόνο από Βαρρόα αλλά και από ένα σορό αρρώστιες που την ακολουθούν! Προσοχή !!! | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 3:23 pm | |
| Θα πω τη γνώμη μου,αλλά σαν νέος η γνώμη μου να μην έχει τη βαρύτητα των παλιών. Προσωπικά λοιπόν αν τα πλαίσια ήταν λίγα 10-20 πλαίσια θα τα κατέστρεφα στη πυρά. Δεν θα τα ξαναχρησιμοποιούσα. Και περισσότερο αν δεν ήμουν σίγουρος από τη έχει προέλθει ο θάνατος του γόνου. Σαν νεός μελισσοκόμος ίσως....ίσως κάτι να μου ξεφύγει. Γόνος που δεν έχει καθαριστεί από τις ίδιες τις μέλισσες και από μελίσσι που έχει ''λυποταξίσει'' δεν είναι καλό. Δεν μιλάμε για μία απλή ασκοσφαίρωση,αλλά για κάτι πιο σοβαρό. Δεν έχω λόγο για 10-20 ευρώ να το παίξω κορώνα γράμματα και να μολύνω και τα υπόλοιπα. Αλλά και του γείτονα συναδέρφου. Εκφράζω γνώμη που μπορεί να είναι και λανθασμένη,αλλά έτσι θα έπρατα. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 3:32 pm | |
| Προσυπογράφω silahim για τους λόγους που ανέφερες. Εξού και η ερώτηση μου για νεκρό ή σάπιο. Για λίγα πλαισια δεν αξίζει να κόλλησεις υποκρυπτουσες ασθενειες. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 4:15 pm | |
| kostassamos προτίμησα απλά να απαντήσω στην ερώτηση σου και να σου επιστήσω την προσοχή, αλλά συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Πεμ Οκτ 06, 2016 4:30 pm | |
| στο πυρ το εξωτερον!!! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Παρ Οκτ 07, 2016 9:50 am | |
| | |
|
| |
kostassamos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Παρ Οκτ 07, 2016 7:11 pm | |
| αυτα που ειχαν νεκρο γόνο καήκανε ήδη λυπαμε και κράτησα τα πλαισια με γυρες και μέλια για αυτα τη λετε ?
| |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο Κυρ Οκτ 09, 2016 6:14 pm | |
| Φίλε Κώστα, Καίμε πλαίσια και κηρήθρες μόνο αν βεβαιωμένα έχουν Αμερικάνικη Σηψηγονία. Κι αυτό με μέτρο... Η απολύμανση των κηρηθρών ακόμα και με νεκρό γόνο μέσα, γίνεται με πολλούς τρόπους που αναφέρονται σε βιβλία μελισσοκομίας που διαβάζουν οι φοιτητές των Γεωπονικών Πανεπιστημίων της χώρας (καυστική σόδα, χλωρίνη κλπ). Οι νεκρές μέλισσες βγαίνουν από τα κελλιά τους με μια οδοντογλυφίδα και με υπομονή, κι αν δεν έχεις τις βάζεις μέσα σε μια δυνατή κυψέλη και (βλέπεις και πόσο νοικοκυρές είναι οι μελισσούλες της κυψέλης), τα κορίτσια αναλαμβάνουν τον καθαρισμό. | |
|
| |
| καθαρτισμος πλαισιων με νεκρο γονο | |
|