| Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr | |
|
+13milmos cyber2li priobolos μαρκετακκ thoma.sbees silahim manolisreth mikesideris matteus ΣΠΥΡΕΤΟ koske olomelia NikTheGreek 17 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Πεμ Ιουν 01, 2017 6:29 pm | |
| Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι πρέπει να το ψάξεις πολύ. Τα χρήματα δεν βρίσκονται πλέον εύκολα. Και αν βρεθούν πρέπει να αξιοποιούνται όσο γίνετε καλύτερα. Θα σου δώσω κάποιες μάρκες που προτιμώ εγώ αλλά το καλύτερο θα ήταν να το ψάξεις μόνος σου. Μην αφήνεις στη τύχη τίποτα! Ψάχτω πολύ και εμπεριστατωμένα. Βάλε κάτω τα χρήματα που έχεις και ψάξε να βρείς το φτηνότερο πάντα σε σχέση με την ημερομηνία κατασκευής.
NISSAN ATLEON 110...... ολίγον ακριβό NISSAN CABSTAR F22.......φτηνό και σκυλί!!! Δεν μασάει τίποτα. Και αν βρείς και κανά καλομεταχειρισμένο.......άλλα 20 χρόνια θα το έχεις! MITSUBISHI CANTER FE531.....σκυλί!!!! Και φτηνό. MAZDA E2200....... ISUZU NKR......ΑΘΑΝΑΤΟ!!! Υπάρχουν και άλλα..........ψάχτο πολύ καλά!! | |
|
| |
priobolos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 121
| Θέμα: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Πεμ Ιουν 01, 2017 8:40 pm | |
| Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με την εφορία.ρώτησα τρείς λογιστές θέλω να δηλώσω 15 μελίσσια για να πάρω μελισσοκομικο αυτοκίνητο και ο ένας μου είπε ότι πρέπει να γραφτό στο ογα ο άλλος μου είπε εφόσον είμαι μισθοτος δεν πληρώνω ογα απλά πρέπει να γραυτω στο μυτρωο αγροτών ο τρίτος μου είπε ότι ακόμα υσχιει ο παλιός νόμος δηλώνεις 15 μελίσσια φορολόγείσαι περίπου 10 ευρό το ένα το χρωνο και το πέρνεις με άδεια μελισσοκομικο. Τι ισχειει τελικά? | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Πεμ Ιουν 01, 2017 11:02 pm | |
| - priobolos έγραψε:
- Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με την εφορία.ρώτησα τρείς λογιστές θέλω να δηλώσω 15 μελίσσια για να πάρω μελισσοκομικο αυτοκίνητο και ο ένας μου είπε ότι πρέπει να γραφτό στο ογα ο άλλος μου είπε εφόσον είμαι μισθοτος δεν πληρώνω ογα απλά πρέπει να γραυτω στο μυτρωο αγροτών ο τρίτος μου είπε ότι ακόμα υσχιει ο παλιός νόμος δηλώνεις 15 μελίσσια φορολόγείσαι περίπου 10 ευρό το ένα το χρωνο και το πέρνεις με άδεια μελισσοκομικο.
Τι ισχειει τελικά? Ελα ντε.... άβυσσος !!! Δεν νομιζω να υπαρχει φοροτεχνικος που να ειναι σιγουρος 100% αυτην την στιγμη για το τι ισχυει..... Αν δεν επείγει θα συνιστούσα υπομονη !!! | |
|
| |
μαρκετακκ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 13
| |
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Παρ Ιουν 02, 2017 10:05 am | |
| - priobolos έγραψε:
- Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με την εφορία.ρώτησα τρείς λογιστές θέλω να δηλώσω 15 μελίσσια για να πάρω μελισσοκομικο αυτοκίνητο και ο ένας μου είπε ότι πρέπει να γραφτό στο ογα
ΟΓΑ εισφορές πάντα πλέον. Απαλλάσεσαι εάν εισαι με ζημιές σαν μισθωτος. Εάν υπάρχουν έσοδα πάνω απο 10,000?. Ε3 σίγουρα , προκαταβολες κ.α. Εαν κοπήκαν τιμολόγια σε εσένα το ίδιο. - priobolos έγραψε:
- ο άλλος μου είπε εφόσον είμαι μισθοτος δεν πληρώνω ογα απλά πρέπει να γραυτω στο μυτρωο αγροτών
Εν μέρη σωστά τα λέει αλλά ΟΓΑ πληρώνεις κ μάλλον θα κάνεις και Ε3 με αυτη την διαδικασία ξύνεις πληγές γιατί σε πάει σαν , σαν ελεύθερο επαγγελματία.Μάλλον ο πιο σωστός για το όχημα - priobolos έγραψε:
- ο τρίτος μου είπε ότι ακόμα υσχιει ο παλιός νόμος δηλώνεις 15 μελίσσια φορολόγείσαι περίπου 10 ευρό το ένα το χρωνο και το πέρνεις με άδεια μελισσοκομικο.
Φύγε μακριά!!!!!! | |
|
| |
priobolos Μέλος
| Θέμα: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Παρ Ιουν 02, 2017 6:49 pm | |
| nik δεν επιγει απλά το έψαξα λίγο και βρήκα δυσκολίες έχω δύο στρεματα στο χωριό που έχει 25 ελιές σκέφτομαι να το δηλώσω τώρα στη δήλωση που θα κάνω και να το πάρω αγροτικό γιατί για μελισσοκομικο χλωμό το βλέπω.αλλά νομίζω ότι είτε 25 ελιές δηλωσεις είτε 25 μελίσσια ίδιος νόμος ισχιει
| |
|
| |
μαρκετακκ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 13
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Σαβ Ιουν 03, 2017 12:26 am | |
| - priobolos έγραψε:
- nik δεν επιγει απλά το έψαξα λίγο και βρήκα δυσκολίες έχω δύο στρεματα στο χωριό που έχει 25 ελιές σκέφτομαι να το δηλώσω τώρα στη δήλωση που θα κάνω και να το πάρω αγροτικό γιατί για μελισσοκομικο χλωμό το βλέπω.αλλά νομίζω ότι είτε 25 ελιές δηλωσεις είτε 25 μελίσσια ίδιος νόμος ισχιει
δηλωσα 5 στρεμματα μανταρινια που εχω κ θα το βγαλω αγροτικο,δεν νομιζω να εχω προβλημα στις μεταφορες,δν νομιζω να ασχοληθει καποιος αν μεταφερω μελισσια | |
|
| |
priobolos Μέλος
| Θέμα: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Σαβ Ιουν 03, 2017 4:41 pm | |
| έτσι κι αλιος εμείς πάντα νύχτα μεταφέρουμε τα μελίσσια όταν όλοι κυμούνται αλλά και να σε σταματήσει κάποιος δε νομίζω να έχεις μεγάλο πρόβλημα εξαρτάται και που θα πέσεις βέβαια.το θέμα είναι το φόρο θα πληρώσεις για τα πέντε στρέμματα το εψαξες? | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Σαβ Ιουν 03, 2017 10:41 pm | |
| - priobolos έγραψε:
- έτσι κι αλιος εμείς πάντα νύχτα μεταφέρουμε τα μελίσσια όταν όλοι κυμούνται αλλά και να σε σταματήσει κάποιος δε νομίζω να έχεις μεγάλο πρόβλημα εξαρτάται και που θα πέσεις βέβαια.το θέμα είναι το φόρο θα πληρώσεις για τα πέντε στρέμματα το εψαξες?
Μια χαρα σε σταματανε και πλεον ζητανε και μελισσοκομικο βιβλιαριο και ελεγχουν τα μελισσια πισω στην καροτσα. Μακαρι να εκαναν ολοι ετσι .. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Κυρ Ιουν 04, 2017 8:18 am | |
| - priobolos έγραψε:
- Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με την εφορία.ρώτησα τρείς λογιστές θέλω να δηλώσω 15 μελίσσια για να πάρω μελισσοκομικο αυτοκίνητο και ο ένας μου είπε ότι πρέπει να γραφτό στο ογα ο άλλος μου είπε εφόσον είμαι μισθοτος δεν πληρώνω ογα απλά πρέπει να γραυτω στο μυτρωο αγροτών ο τρίτος μου είπε ότι ακόμα υσχιει ο παλιός νόμος δηλώνεις 15 μελίσσια φορολόγείσαι περίπου 10 ευρό το ένα το χρωνο και το πέρνεις με άδεια μελισσοκομικο.
Τι ισχειει τελικά? Αν καταλαβαίνω σωστά, δεν είσαι ούτε αγρότης, ούτε αγρότης ειδικού καθεστώτος. Για να βγει άδεια Μελισσοκομικού αυτοκινήτου θέλουν μεταξύ άλλων το Ε3 της εφορίας. Ε3 υποβάλλεις όταν είσαι "αγρότης ειδκού καθεστώτος", που αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι είσαι ήδη μισθωτός κάπου αλλού ή συνταξιούχος ή τέλος πάντων τα έσοδα σου από την Μελισσοκομία δεν υπερβαίνουν τα 15000 ευρω. Αν είσαι σε αυτή την κατάσταση μπορείς να πας μόνος σου στην Εφορία και να ζητήσεις ένταξη σε αυτό το καθεστώς. Λογικά θα σου ζητήσουν το Μελισσοκομικό βιβλιάριο ακόμα και με μία κυψέλη (δεν τους ενδιαφέρει το πλήθος). Με αυτό τον τρόπο βγάζεις άδεια Μελισσοκομικού-αγροτικού μέχρι 2.500 μικτό. Για την άδεια δεν τους ενδιαφέρει τι έσοδα δηλώνεις στο Ε3, ακόμα και μηδενικά να δηλώνεις δεν τους πειράζει. Έτσι έκανα εγώ και έβγαλα μικρό Μελισσοκομικό αυτοκίνητο. Σε αυτό το καθεστώς δεν πληρώνεις ούτε ΟΓΑ, ούτε τέλος επιτηδεύματος. | |
|
| |
priobolos Μέλος
| Θέμα: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Κυρ Ιουν 04, 2017 11:25 am | |
| Ναι milmo βρήκα άκρη έχω ένα φίλο πού δουλεύει στην εφορία και το έψαξε και μού είπε ότι θα δυλοσεις στο ε3 όσες κυψέλες γράφει το μελισσοκομικο βιβλιάριο σου και με αντίγραφο του ε3 πας στο Υπουργείο συγκοινωνιών και μέχρι 1300 πάντα ωφέλιμο σου το βγάζουν μελισσοκομικο. Μόνο πού τώρα με τον καινούριο νόμο πρέπει να γραφτείς στο μητρώο αγροτών εκεί δεν ξερω αν πληρώνεις για να γραφτείς. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Κυρ Ιουν 04, 2017 5:25 pm | |
| - priobolos έγραψε:
- Μόνο πού τώρα με τον καινούριο νόμο πρέπει να γραφτείς στο μητρώο αγροτών εκεί δεν ξερω αν πληρώνεις για να γραφτείς.
Εμένα πριν 6 μήνες που το έβγαλα σε κίνηση δεν μου ζήτησαν κάτι τέτοιο. Ποιός ακριβώς το ζητάει αυτό? Ζητάει το Υπουργείο Συγκοινωνιών τέτοιο πράγμα? | |
|
| |
dimitriosmitsos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Τετ Δεκ 06, 2017 10:12 pm | |
| Καλησπέρα NikTheGreek, koske, ΣΠΥΡΕΤΟ
ήθελα να σε ρωτήσω γιατί βάζετε όριο το ωφέλιμο 1300 και όχι το μεικτό 2500; Ψάχνω και εγώ ένα μελισσοκομικό φορτηγό και αφού δεν είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης μου είπαν από το υπουργείο μεταφορών ότι δικαιούμαι μέχρι 2500 μεικτό και κανένας δεν είπε για 1300 ωφέλιμο…… φυσικά δεν μπόρεσα να βρω κάτι μέχρι 2500 κιλά και έλεγα να πάρω ένα lada niva με τρέιλερ.
Αυτό που λετε όμως με τα 1300 κιλά μεικτό είναι πολύ ενδιαφέρον και ίσως καταφέρω να πάρω και εγώ ένα κανονικό φορτηγάκι.
Μπορείτε να μου πειτε πληροφορίες για τον νομό, που το γραφεί ή σε ποιον να απευθυνθώ ή που να ψάξω τι νομοθεσία ισχύει ? το μόνο που έβρισκα ήταν η νομοθεσια για 2,5 τόνους και πουθενά αναφορά για 1300 ωφέλιμο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για lada niva με τρέιλερ σαν εναλλακτική? | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Πεμ Δεκ 07, 2017 3:14 pm | |
| To 1300 ωφέλιμο δεν ισχύει πια. Βρήκα τον πιο κάτω σύνδεσμο όπου αναφέρει και τους μελισσοκόμους. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
gntalas Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: erotisi Σαβ Ιουν 16, 2018 11:45 pm | |
| kalispera paidia, telika iparxei episimi apantisi, otan eisai misthotos me ika, ki den eisai oute eidikou kathestos, gia na pareis melisokomiko me 1300 ofelimo prepei na pliroseis efka?euxaristo | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr Τρι Ιουν 19, 2018 11:50 pm | |
| Δεν χρειάζεται εφκα. Να δηλώσεις στην εφορία τα μελίσσια σου και κάποιο εισόδημα απο αυτά. | |
|
| |
| Μελισσοκομικο φορτηγο με Ωφελιμο εως 1300 Kgr | |
|