Αυτο το μελισσι που σμηνουργησε ηταν ενα απο τα καλυτερα. Κατεβαζε βκ πανω απο ενα μηνα συνεχομενα. Εγω το εκμεταλλευτηκα αυτο και εκοβα παραφυαδες απο αλλα μελισσια και εδινα βκ απο αυτο. Τελικα πριν 7 ημερες μου ξεφυγαν καποια και την εκανε. Ευτυχως το επιασα. Σημερα που το ανοιξα ειδα οτι εχει 1 τελαρο σφραγγισμενο γονο το οποιο ειναι λογικο γιατι του το ειχα δωσει εγω την ημερα που μπηκε στην κυψελη. Στα υπολοιπα 4-5 τελαρα εχει γονο ημερας. Δηλαδη η κυρια ξεκινησε την γεννα χτες. Με το ματι που την ειδα δεν μου φαινεται για καινουργια βασιλισσα. Βεβαια οι μακεδονιτικες μανες ειναι σκουρες απο την αρχη νομιζω. Μια καινουργια μανα δεν μπορει να γεννησει μεσα σε μια μερα 4 τελαρα. Τι να πω θα δειξει αναλογα με το τι θα κανει του χρονου την ανοιξη. Εαν ειναι η παλια τον ερχομενο Μαιο θα ειναι 3 χρονων. Μακαρι να ειναι αυτη και να κατεβασει βκ και παλι του χρονου....
- psath έγραψε:
- Κι εγώ πιστεύω ότι η παλιά βασίλισσα θα αντικατασταθεί. Έχτισαν τα άχτιστα με το μέλι που πήραν μαζί τους. Λέτε να βγάλουν νέα βασίλισσα και να γεννάνε και οι δύο;
Psath, τα εχτισαν μπαμ μπαμ γιατι βρισκουν. Σιγουρα παιζει ρολο οτι κουβαλουσαν αρκετο μελι μαζι τους γιατι ο αφεσμος ηταν μεγαλος τωρα παταει σχεδον 10 τελαρα.
Παντως ειναι ο ωραιοτερος αφεσμος που εχω πιασει και ηταν μονο ενας φετος γιατι η ανοιξη ηταν δυσκολη.