| Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Πεμ Δεκ 17, 2015 3:40 pm | |
| Εφτιαξα αρκετα κιλα ζαχαροζυμαρου με μελι. Θα πρεπει να τα αποθηκευσω σε δροσερο και σκοτεινο μερος η καπου οπου θα υπαρχει ζεστη? | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Πεμ Δεκ 17, 2015 3:56 pm | |
| | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Πεμ Δεκ 17, 2015 4:49 pm | |
| - nikosf13 έγραψε:
- Σιγουρα οχι στη ζεστη..
Φοβαμαι μην γινουν πετρα στο κρυο. | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Παρ Δεκ 18, 2015 10:43 am | |
| Νομίζω matteus ότι αφού τόφτιαξες με μέλι, (χωρίς νερό), πολυ δύσκολα θα πετρώσει. Εγώ τόβαλα στο ψυγείο και είναι ακόμα μαλακό, εδώ και 15 μέρες. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Παρ Δεκ 18, 2015 2:17 pm | |
| - vassilis έγραψε:
- Νομίζω matteus ότι αφού τόφτιαξες με μέλι, (χωρίς νερό), πολυ δύσκολα θα πετρώσει. Εγώ τόβαλα στο ψυγείο και είναι ακόμα μαλακό, εδώ και 15 μέρες.
Πρωτη φορα εκανα δικα μου ζαχαροζυμαρα. Με βοηθησε ενας φιλος που και αυτος δεν εχει κανει πολλες φορες. Οταν δουλευε το ζημωτηριο ριχναμε μεσα ανα τακτα χρονικα διαστηματα νερο για να μην ζοριζετε το ζημωτηριο. Ειναι κλεισμενα αεροστεγος σε κρυο μερος. Ελπιζω να με βγαλουν μεχρι τον μαρτιο που τα υπολογισα και να μην πετρωσουν η ξινισουν | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Κυρ Δεκ 27, 2015 1:10 pm | |
| Χρονια πολλα σε ολους. Τελικα τα ζυμαρια που εφτιαξα δεν πετρωνουν καθολου. Εβαλα δοκιμαστικα σε μερικα μελισσια και το αποτελεσμα ηταν να τρεξουν αναμεσα στα τελαρα και να πεθανουν και μερικες μελισσες στον πατο της κυψελης. Μαλλον ηθελε λιγοτερο νερο,μελι και περισσοτερο αχνη ζαχαρη. Ψαχνω να βρω τροπο πατεντα πως να τους τα δωσω... | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Κυρ Δεκ 27, 2015 2:28 pm | |
| Η θα τους τα δωσεις απριλη μαη ανοιγωντας τα απο πανω η θα τα ανοιξεις απο την μια γωνια σηκωνοντας το σακουλι ωστε να μην μπορει να χυθει η θα τα ξαναζυμωσεις με αχνη.Καλη επιτυχια | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Κυρ Δεκ 27, 2015 9:43 pm | |
| - koske έγραψε:
- Η θα τους τα δωσεις απριλη μαη ανοιγωντας τα απο πανω η θα τα ανοιξεις απο την μια γωνια σηκωνοντας το σακουλι ωστε να μην μπορει να χυθει η θα τα ξαναζυμωσεις με αχνη.Καλη επιτυχια
To σκεφτηκα και εγω για διεγερτικη τροφοδοτηση την ανοιξη. Το κακο ειναι οτι θα πρεπει να πληρωσω και για ετοιμες τροφες τωρα. Μπηκε αρκετη τροφη μεσα στο καθε σακουλακι, ζυγιζουν γυρω στα 2.5 κιλα η καθεμια. Απ' οπου και αν τα ανοιξω θα τρεχουν... Αν απλα κανω απο κατω 2 τρυπες με ενα κατσαβιδι θα μπορεσουν να κανουν την αρχη μεχρι να φτασουν στο σημειο να χωρανε πιο πολλες μελισσες μεσα η παιζει και να πεθανουν απο πεινα?. | |
|
| |
kaz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 149
| Θέμα: Θα πρωτινό έναν τρόπο.. Κυρ Δεκ 27, 2015 11:20 pm | |
| Θα πρωτινό έναν τρόπο που είχα εφαρμόσει πριν πολύ καιρό σε μια περίπτωση που χρειάσθηκε να τους δώσω σκέτο μέλι. Σε πιατάκια από γλάστρες έβαλα μέλι και πάνω άπλωσα κομμάτι από σήτα πλαστική από τις σήτες που χρησιμοποιούμαι στα παράθυρα για τα κουνούπια. Δεν παρατηρήθηκε καμία απώλεια από κολλήματα μελισσών. Όσο για το μέλι δεν έμεινε ίχνος. Επίσης και στο βαρέλι με το νερό το ίδιο σύστημα εφαρμόζω. Δοκιμάστετο σε ένα μελισσάκι ίσως σας βοηθήσει. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου Κυρ Δεκ 27, 2015 11:39 pm | |
| - kaz έγραψε:
- Θα πρωτινό έναν τρόπο που είχα εφαρμόσει πριν πολύ καιρό σε μια περίπτωση που χρειάσθηκε να τους δώσω σκέτο μέλι.
Σε πιατάκια από γλάστρες έβαλα μέλι και πάνω άπλωσα κομμάτι από σήτα πλαστική από τις σήτες που χρησιμοποιούμαι στα παράθυρα για τα κουνούπια. Δεν παρατηρήθηκε καμία απώλεια από κολλήματα μελισσών. Όσο για το μέλι δεν έμεινε ίχνος. Επίσης και στο βαρέλι με το νερό το ίδιο σύστημα εφαρμόζω. Δοκιμάστετο σε ένα μελισσάκι ίσως σας βοηθήσει. Τωρα το χειμωνα ομως με τα κρυα που εχει δεν σπανε την μελισσοσφαιρα για να φτασουν το πιατακι. | |
|
| |
| Αποθηκευση ζαχαροζύμαρου | |
|