| Απορία για χειρισμό | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
pantel78 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 32
| Θέμα: Απορία για χειρισμό Τρι Απρ 12, 2016 3:32 pm | |
| Καλησπέρα, έχω ένα δεκαράκι στο οποίο την Πέμπτη έβαλα πάτωμα. Στο πάτωμα έβαλα ένα πλαίσιο γόνο ψημένο και δυο άχτιστα πλαίσια. Χτες που πήγα για επιθεώρηση είχαν χτιστεί κατα τα 2/3 από τη μια πλευρά, οπότε τα γύρισα τούμπα. Επειδή στο κάτω πάτωμα γίνεται της κακομοίρας από πληθυσμό σκέφτομαι το εξής: να κατεβάσω τα δυο νεοχτισμένα πλαίσια κάτω στις θέσεις 2 και 8 ή 3 και 7, να ανεβάσω πάνω δυο πλαίσιο γόνο έτοιμο να σκάσει και να προσθέσω πάνω δυο άκτιστα ακόμη. Τι λέτε; | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Τρι Απρ 12, 2016 4:00 pm | |
| Αυτό που θα έκανα εγώ είναι 2 ψημένους γόνους πάνω και όλο το υπόλοιπο με άχτιστα μιας και υποθέτω δεν έχεις χτισμένα , και τα 2 νεόχτιστα κάτω εκεί που τελειώνει ο γόνος από κάθε πλευρά ! Αν δεν πας για μέλια ένα σιροπάκι 1-1 θα τα βοηθούσε να χτίσουν | |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Τρι Απρ 12, 2016 8:21 pm | |
| - kirkinis έγραψε:
Αν δεν πας για μέλια ένα σιροπάκι 1-1 θα τα βοηθούσε να χτίσουν Και δώστους αρκετό δηλαδή λίτρο και πάνω . | |
|
| |
pantel78 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Τετ Απρ 13, 2016 10:35 pm | |
| Κατεβασα χθες τα δυο χτισμενα κι ανεβασα δυο γονιασμενα πανω. Με ετρωγε η περιεργεια ομως και ψαχουλεψα ολο τον κατω οροφο και το αποτελεσμα ήταν δυο μικρα βασιλοκελια!! Το Σαββατο παλι | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Πεμ Απρ 14, 2016 10:26 am | |
| Προφανως δεν ειχε χωρο να γεννησει; | |
|
| |
pantel78 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Πεμ Απρ 14, 2016 11:05 am | |
| Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε τόπο να γεννήσει | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Πεμ Απρ 14, 2016 11:50 am | |
| Επίσης τετοια εποχή με αυτη την ζέστη που κανει και τόσο πλυθησμο που εχεις θα σου έλεγα να βάλεις στο κέντρο του κάτω ορόφου ανάμεσα στο γόνο σφήνα ένα άχτιστο. Θα στο χτίσουν αμεσα και θα στο γεννήσει αμέσως. Σιρόπι εννοειτε μπόλικο | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Πεμ Απρ 14, 2016 12:03 pm | |
| Μπάμπη είχα βάλει πριν 2 εβδομάδες και η βασίλισσα περιορίστηκε να γεννά στο μισό της γονοφωλιάς. Το χτίσαν βέβαια σε 2 μέρες αλλά άργησε να περάσει η γέννα και στο υπόλοιπο μισό. Ήταν λόγω εποχής λες; | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Απορία για χειρισμό Πεμ Απρ 14, 2016 12:08 pm | |
| Κοιτά παίζει και το μελίσσι παίζει και η εποχη τωρα θεωρητικα(και λέω θεωρητικά λογο της ξηρασίας) η βασίλισσα γεννάει σαν τρελή. Όπου και όπως ναναι. Αν βάλεις σφήνα πλαίσιο το χτίζουν και μόλις βρει το κενό το γεννάει. Εχω μελισσακι που μεσα σε 4 μερες έχτισε 4 κεριά και τα 3 τα είχε γεννήσει η βασίλισσα. Αυτο ειναι δυόροφο και οχι ακομα σκασμενο. Γενικός αυτός ο χειρισμός γίνεται τετοια εποχη. Άνοιξη με πολλές γύρες. Βέβαια θελει καλο σιροπακι ( εγω εχω και απιφ....α μαζι) και μπόλικο. | |
|
| |
| Απορία για χειρισμό | |
|