Καλησπερα σε ολους.
Εχω εδω και ενα μηνα 4 κυψελες.
Τις παρακολουθω και τις ταιζω και με σιροπι ανα δυο μερες περιπου.
Σε ενα ομως μελισσι εχω τα παρακατω συμπτωματα και ανησυχω.
-Πριν μια εβδομαδα ειδα βασιλικα κελια και πολυ λιγο γονο.Πηγα μετα απο δυο ημερες και τα χαλασα.Η Βασιλισα ειναι μεσα , την βλεπω καθε φορα και φενεται αρτημελης.
Το μελισσι ειναι γεματο απο τροφες.Η πρωτη μου σκεψη ηταν οτι η βασιλισσα δεν εχει χωρο να γεννησει (και ετσι ειναι , το μελισσι ειναι φουλ απο τροφες παντου).Οποτε σταματησα και την τροφοδοσια εντελως.Εβαλα και 2 πλαισια αχτιστα στις δυο πλευρες του γονου για να δωσω χωρο.
Πηγα παλι πριν απο δυο μερες να κανω την "μεθοδο βενταλια" εαν ειχαν φτιαξει παλι βασιλικα κελια , αλλα δεν ειδα κατι.
Αυτο που ειδα ειναι , ελαχιστος σφραγισμενος γονος(περιπου 10 κελια , σε καθε πλευρα πλαισιου, σε 4 πλαισια) , ελαχιστος ανοιχτος γονος (οχι ημερας , τουλαχιστον δεν τον ειδα εγω σαν απειρος που ειμαι) , που ειναι στο σταδιο νυμφης και προνυμφης , και στις επανω ακρες των πλαισιων ειδα αρκετα κυφηνοκελια σφραγισμενα.
Ο πλυθησμος αυτην την στιγμη πιανει περιπου 6 πλαισια.Εγω εχω βαλει μεσα 9 πλαισια , μαζι με αυτα που εβαλα για να χτισουν , να βρει χωρο η βασιλισσα.
Με προβληματιζει ομως ο ελαχιστος γονος που εχει μεσα και δεν ξερω εαν κατι παει στραβα.
Ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας.