| Προσθήκη ορόφου. | |
|
+13mpampis13 xristosalfisti Throubee olomelia matteus xunilz vassilis NikTheGreek gio kir psath nikmak Beolwi 17 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
xunilz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Δευ Μαρ 07, 2016 10:20 pm | |
| Όχι φίλε μου matteus τα κετεβάζω σε ένα ελαιόνα που έχω έξω απο την Ηγουμενίτσα τα Γιάννενα δεν είναι για μελίσσια υπερβολικά πολλύ υγρασία . Αν έιχανε μείνει εδώ τουλάχιστον καμία δεκαριά θα έιχανε χαθεί (σε σχέση πάντα με πέρυσι ) ενώ εκει κάτω οχι απλά δεν χάθηκαν αλλά πάνε υπέροχα. παραθέτω μερικές φώτο προ δυο εβδομάδων με την έκταση του γόνου ανοιχτός και κλειστός . Αυτή την κυριακή δεν τράβηξα μιας και υπήρχε αρκετή δουλειά να γίνει με τροφές και καταγραφή ποια χρείαζονται όροφο. Απο κηφήνόγον πάμε καλά στην άκρη πάνω παντού [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Εδώ μέρχι και τα στεφάνια έχουνε χαθεί και δεν έχουνε μελι ...!!! Πάνε οι τροφές σύννεφο μήν έχουμε τιποτα λοιμοκτονίες με καμία κακοκαιρία [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Δευ Μαρ 07, 2016 11:04 pm | |
| Φτου φτου σκορδα! Στην αρχη τρομαξα, λες και ειδα τις κυψελες μου. Εχω μια ιδια πλαστικη και μια ξυλινη ιδια χρωματα μεχρι και το πορτακι ιδιο χρωμα. Η μονη διαφορα ειναι οτι εχω την λαμαρινα απο το καπακι βαμμενη ασπρη. Θα προσπαθησω να βγαλω και εγω μερικες φωτογραφιες αυριο. | |
|
| |
xunilz Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Δευ Μαρ 07, 2016 11:15 pm | |
| Χχαχαχαχαχα πάλι καλά Αυτή την εδομάδα αποσύρω τελείως ότι έχω σε ξύλο αρκετά με τις δοκιμές τα συμπεράσματα τα έβγαλα | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Δευ Μαρ 07, 2016 11:26 pm | |
| - xunilz έγραψε:
- Χχαχαχαχαχα πάλι καλά Αυτή την εδομάδα αποσύρω τελείως ότι έχω σε ξύλο αρκετά με τις δοκιμές τα συμπεράσματα τα έβγαλα
Εννοεις θα δουλευεις μονο με πλαστικες? Μαλλον και εγω τα ιδια απο του χρονου ομως γιατι φετος δεν με παιρνει οικονομικα. Βεβαια θα γινει δοκιμη φετος της αλλης πλαστικης απο τον αλλον κατασκευαστη γιατι απο τον πρωτο δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος και σε καποια φαση θα τις πουλησω. Αυτο το πραγμα που γινεται με τις ξυλινες κυψελες ειναι απαραδεχτο. Δεν προλαβανεις να τις αγορασεις και βγαζουν χιλια κουσουρια | |
|
| |
xunilz Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Δευ Μαρ 07, 2016 11:56 pm | |
| Ναι μόνο πλαστική και συγκεκριμένα Techno είμαι αρκετά ευχαριστημέμνος και βγάζει και νέα updates κάθε χρόνο. Για ξύλινες δεν θέλω απλα να ασχοληθώ ξανά οπως ειπες τα δίαφορα χουσούρια άσε που με τα βαψηματα βελατουλες λινελαια κτλπ κτλπ τα λεφτα πάνε σχεδόν στα ίδια . | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| |
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τρι Μαρ 08, 2016 6:57 pm | |
| Ειχα μεγαλες προσδοκιες για οροφους, ειναι νωρις ακομα. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
xunilz Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τρι Μαρ 08, 2016 8:06 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- Απο δω το πατε απο εκει το πάτε θα με βάλετε να δόκιμασω πλαστική Κυψέλη. Άντε να χάθητε.......
Ναι χαχαχααχαχα . Πάντως δοκίμασε για να έχεις προσωπική άποψη έτσι έκανα εγω μου λεγανε οι μεν για την μια οι αλλοι για την αλλη και λεω δεν πατε να κανετε τούμπες θα δοκιμάσω μόνος και θα αποφασίσω. Matteus τώρα τρόμαξα εγώ λεω τι στο καλό τα δικά μου πλαίσια είναι αυτα χαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχααχχα. Πως τα έιδες τα μελισσάκια έχουνε ακόμα χωρο κατω? Απο γέννα καλα φέντονται πάντως σκασμένος γόνος και μέσα αυγά φουλ γεμάτα σωστα? | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τρι Μαρ 08, 2016 8:17 pm | |
| - xunilz έγραψε:
- Matteus τώρα τρόμαξα εγώ λεω τι στο καλό τα δικά μου πλαίσια είναι αυτα χαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχααχχα. Πως τα έιδες τα μελισσάκια έχουνε ακόμα χωρο κατω? Απο γέννα καλα φέντονται πάντως σκασμένος γόνος και μέσα αυγά φουλ γεμάτα σωστα?
Ναι χαχα εγω τα πυροσφραγιζω για να ειμαστε σιγουροι. Αν μπορουσα θα πυροσφραγιζα και τις μελισσες χαχα. Εχει αρκετο γονο ημερας. Κουβαλανε αρκετη γυρη αλλα μελια καθολου. Τις τελευταιες 15 μερες παιζει να πεθαναν αρκετες γερικες μελισσες εκτος αν ειναι ιδεα μου. Σε γενικες γραμμες για αρχες Μαρτιου θα ελεγα οτι ειναι παρα πολυ καλα. Θα μπορω να κρινω με σιγουρια στα τελη του μηνα. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι τα μισα μου μελισσια περσινες παραφυαδες που εκοψα εχουν πιο πολλα τελαρα γονο και γενικα πανε πιο σφαιρα απο τα υπολοιπα που οι μανες τους φετος τον μαιο θα κλεισουν τα 2 χρονια τους. Πρεπει καπως να τις ξεφορτωθω το φθινοπωρο | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τρι Μαρ 08, 2016 10:25 pm | |
| Ματέο, ωραίες κυψέλες έβαψες! Πολύ ιδιαίτερες και εικαστικές! | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τετ Μαρ 09, 2016 10:41 am | |
| - olomelia έγραψε:
- Ματέο, ωραίες κυψέλες έβαψες!
Πολύ ιδιαίτερες και εικαστικές! Καλημερα, σε ευχαριστω φιλε. Γι' αυτο μαρεσουν οι ξυλινες κυψελες. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τετ Μαρ 09, 2016 10:56 am | |
| Εγώ αναγκάστηκα να βάλω ορόφους αν και φοβάμαι πως είναι νωρίς αφού βρήκα βασιλοκέλια σμηνουργίας. Και όπου να ναι ανοίγει και το πορτοκάλι..., [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][/img] | |
|
| |
xunilz Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τετ Μαρ 09, 2016 8:32 pm | |
| Την ίδια εικόνα είδα στην πορτοκαλιά στην Ηγουμενίτσα σε καμια βδομάδα νομίζω σκαει το ανθος της . | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τετ Μαρ 09, 2016 11:16 pm | |
| Τελικα μαλλον νωρις εβαλα οροφο. Αν και ειχα δει προγνωση καιρου δεν περιμενα να βρεχει τοσο και να κανει κρυο εδω στη θεσσαλια. Αλλα τωρα τα εβαλα!!!! | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Τετ Μαρ 09, 2016 11:53 pm | |
| - Themis έγραψε:
- Εγώ αναγκάστηκα να βάλω ορόφους αν και φοβάμαι πως είναι νωρίς αφού βρήκα βασιλοκέλια σμηνουργίας.
Δεν κατάλαβα τί εννοείς | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Πεμ Μαρ 10, 2016 9:38 am | |
| - cyber2li έγραψε:
- Themis έγραψε:
- Εγώ αναγκάστηκα να βάλω ορόφους αν και φοβάμαι πως είναι νωρίς αφού βρήκα βασιλοκέλια σμηνουργίας.
Δεν κατάλαβα τί εννοείς Σε ένα από τα μελίσσια χάλασα κελιά σμηνουργίας. Γι αυτό έβαλα τους ορόφους αν και φοβόμουν πως είναι νωρίς λόγω καιρού. | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Πεμ Μαρ 10, 2016 4:47 pm | |
| - Themis έγραψε:
- cyber2li έγραψε:
- Themis έγραψε:
Δεν κατάλαβα τί εννοείς Σε ένα από τα μελίσσια χάλασα κελιά σμηνουργίας. Γι αυτό έβαλα τους ορόφους αν και φοβόμουν πως είναι νωρίς λόγω καιρού. Τώρα μάλιστα. Εφόσον το μελίσσι καλύπτει πλήρως πλαίσια , όσα και να είναι, και η Βασίλισσα γεννάει εντατικά μην το φοβάσαι. Προσοχή μην πεινάσει. Θεωρώ οτι δεν θα κάνει τόσο κρύο και για πολύ καιρό που να τους κάνει ζημιά. Τουναντίον υπάρχει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού , που αντιμετώπισες, και κατ'επέκταση με την σμηνουργία. Πόσο μάλλον που με τις βροχές μπορεί να μείνει όλο το σμήνος μέσα για αρκετό καιρό. Θέλει χώρο... Αυτά που γράφω βέβαια νομίζω δεν ισχύουν για την Βόρεια Ελλάδα ή πολύ ορεινές περιοχές. Πάντα πρέπει να ξέρουμε καλά την περιοχή μας στη φυτολογία κ το μικροκλίμα της. | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Πεμ Μαρ 17, 2016 3:04 pm | |
| Σημερα δεν εχει Video.. εχει ομως μια ενημερωση προς ολους.. Παιδια .. δειτε αν τα μελισσακια σας εχουν ΤΡΟΦΕΣ !!! σημερα εκανα εναν βιαστικο ελεγχο , μονο για τροφες , μιας και εχει αρκετο κρυο ακομη και διαπιστωσα οτι ΟΛΑ τα μελισσακια τις ξεκοκαλισαν τις τροφες. Τοσο καθαρα σακουλακια δεν εχω ξαναβγαλει απο την κυψελη !!! Και να φανταστειτε οτι η δικιλη ειχε μπει ακριβως πριν τις κλεισει ο καιρος μεσα. Δεν ξερω τι καιρο εχετε ή θα εχετε αλλα προσοχη στις τροφες. | |
|
| |
xunilz Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Πεμ Μαρ 17, 2016 7:15 pm | |
| Κυριακή πάω για τροφές και φουλ ορόφους εγώ γιατι θα γίνει της σμηνουργίας το τσιμπριτσι αν δεν τα ανεβάσω και δείχνει απο σ/κ φτίαχνει ο καιρός . Απο τροφές καλα δεν το συζητάω δεν έχει μείνει δείγμα | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Πεμ Μαρ 17, 2016 9:21 pm | |
| Βάζω 500ml σιρόπι με θυμόλη σε μπουκαλάκι και το 15άρι το παίρνει σε 2 μέρες. Επίσης σε μελίσσι που δεν ανέβασα γόνο τα 3 πλαίσια πάνω είναι ερημωμένα και κάτω έχει 8 ίσως και 9 γόνο. Σήμερα ανέβασα και σε αυτό 2 γόνο. Ήταν έτσι στάσιμο πάνω από μια βδομάδα. Σε άλλο μελίσσι που ανέβασα γόνο την επόμενη είχε ανέβει η βασίλισσα και τώρα χτίζουν. Τη θυμόλη και το σιρόπι 1:1 για πόσες μέρες να τα συνεχίσω; | |
|
| |
giannisae86 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 52
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Σαβ Μαρ 19, 2016 1:05 pm | |
| ανεβασα σημερα οροφο στο δευτερο απ τα 3 μελισσακια μου.στο πρωτο ειχα ανεβασει πριν 15 μερες περιπου και σημερα που το ειδα χτιζουν και διπλα στο γονο σιγα σιγα.απο εβδομαδα σιροπακι μιασ και ανεβαινουν οι θερμοκρασιες.παντως απο τροφες εχουν κανα κιλο ακομα 2.5 που ειχα βαλει πριν ενα μηνα.δουλευει και η κουμαρια ,παντως απο γυρες φουλ φορτομενες ερχονται.καλη ανοιξη να εχουμε. | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Σαβ Μαρ 19, 2016 8:56 pm | |
| Πριν 14 μερες, ειχα ανεβασει οροφο, 10 πλαισια απο τα οποια δυο με σφραγισμενο γονο. Μαλλον κακως το εκανα.Δεν επρεπε να ανεβασω γονο. Τελικα ισως δεν επρεπε ουτε οροφο να βαλω γιατι ο καιρος τουλαχιστον τις τελευταιες μερες ηταν χαλια, κρυο και κυριως βροχη. Σημερα ειδα σε ενα 2οροφο οτι τα δυο πλαισια φραγισμενο γονο που ειχα βαλει στον οροφο στις θεσεις 5 και 6 ηταν εκει..!!!! Δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε. Μηπως δεν ξεσφραγιστηκε καθολου ο γονος; Ειναι δυνατον;14 μερες περασαν. Καμμια ιδεα;
| |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Σαβ Μαρ 19, 2016 9:06 pm | |
| Άνοιξε 2-3 κελάκια να δεις μήπως πάγωσε . Τα πλαίσια τα πατούσαν μελισσούλες ? | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Σαβ Μαρ 19, 2016 9:11 pm | |
| Δεν το σκεφτηκα να ανοιξω μερικα. Ναι τα πατουσαν οι μελισσες...και αρκετες μαλιστα. | |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Προσθήκη ορόφου. Σαβ Μαρ 19, 2016 9:29 pm | |
| Η που ήταν ? Μήπως τα γέννησε και τα ξανά σφράγισαν ? Αν ο γόνος βγήκε σε 2-3 μέρες είχε χρόνο . | |
|
| |
| Προσθήκη ορόφου. | |
|