| Προσθηκη γυρεοπιτας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Nikos8677 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Προσθηκη γυρεοπιτας Τετ Φεβ 07, 2018 7:25 pm | |
| Καλησπερα. Θα βοηθουσε να βαλω γυρεοπιτα τωρα που εχει ξεκινησει ο γονος και δεν υπαρχει γυρη τρυγιρω? Ευχαριστω εκ των προτερων | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τετ Φεβ 07, 2018 10:26 pm | |
| Γόνος χωρίς γύρη πώς γίνεται; Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει γύρη; Έλεγξε εάν οι μέλισσες έχουν γύρη στα πόδια επιστρέφοντας στην κυψέλη ή κάνε επιθεώρηση να δεις την κατάσταση των τελάρων. Ο γόνος ξεκινά τέτοια εποχή στα μέρη μου γιατί υπάρχει γύρη και η θερμοκρασία ανεβαίνει. | |
|
| |
vedouzoskoni Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 30
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Σαβ Φεβ 10, 2018 2:15 pm | |
| μπορείς να βάλεις γυρεοπιτα.
Πελοπόννησος εδώ, βάζω. | |
|
| |
Nikos8677 Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Κυρ Φεβ 11, 2018 5:35 pm | |
| Μετα απο επιθεωρηση την Παρασκευη,βρηκα λιγη γυρη μεσα και ειδα μερικες με γυρη στα ποδια τους. Πιστευω θα τους βοηθουσε λιγη γυρεοπιτα,η να τις αφησω να πανε με τον ρυθμο τους? | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Κυρ Φεβ 11, 2018 9:58 pm | |
| Πόσο γόνο έχουν και σε πόσα πλαίσια πατάνε τα μελίσσια; | |
|
| |
Nikos8677 Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Δευ Φεβ 12, 2018 8:41 pm | |
| 1 τελαρο γονο,απο μια χουφτα σε καθε πλευρα του πλαισιου. 4-5 τελαρα πλυθισμος,σφιγμενα καλα και τα πατανε καλα τα πλαισια. Θα βοηθουσε να βγαλω καποιο τελαρο με μελι και να βαλω αδειο χτισμενο μαυρο για της δωσω χωρο επειδη τα υπολοιπα ειναι με μελια και αυτο πιθανων να την μπλοκαρει? η να περιμενω να δω πως θα παει? Η ιδια εικονα ειναι σε ολα τα μελισσια. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Δευ Φεβ 12, 2018 10:08 pm | |
| Λογικά τώρα αρχίζει να γεννά η βασίλισσα. Άσε να εκκολαφθεί ο γόνος, να πραγματοποιήσει η βασίλισσα δεύτερη γέννα σε μεγαλύτερο στεφάνι και βλέπεις. Είναι λίγος ο γόνος και η αύξηση του πληθυσμού θα είναι μικρή. Αν συνυπολογίσεις και τις απώλειες λόγο γήρανσης του πληθυσμού δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα "συνωστισμού". Στη θέση σου θα περίμενα να γεννήσει κι άλλο η βασίλισσα. Τότε θα δεις σε χρόνο ρεκόρ πώς θα καταναλωθούν τα μέλια. Σε λίγο θα δεις να μπαίνουν και περισσότερες γύρες με την αύξηση του γόνου και εντονότερη κινητικότητα στις εισόδους. Εικόνα παρόμοια με τα δικά σου είχαν τα μελίσσια μου πριν ένα μήνα περίπου, γιατί είμαι νοτιότερα και το κλίμα είναι ηπιότερο. Συμβουλέψου κι εμπειρότερους μελισσοκόμους στην περιοχή σου. Ίσως κάποιο μέλος του φόρουμ από βόρεια να σε βοηθούσε περισσότερο. | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Δευ Φεβ 12, 2018 10:13 pm | |
| - Nikos8677 έγραψε:
Θα βοηθουσε να βγαλω καποιο τελαρο με μελι και να βαλω αδειο χτισμενο μαυρο για της δωσω χωρο Ούτε για αστείο. Είσαι και πιο Βόρεια. Προσωπικά τί θα έκανα. Άσε τα μέλια μέσα, βάλε γυρεόπιτα και σίγουρα ζυμάρι. Θα παρατηρήσεις στην επόμενη επιθεώρηση, οχι χρονικά σύντομα, οτι θα σπάσουνε τα μέλια, λόγο εργασίας και κυρίως γόνου. Ασε να βγούν 2-3 γέννες να ανανεωθεί ο πληθυσμός και μετά προβαίνεις σε χειρισμούς. Μην βιάζεσαι...όλοι τέλη Μαΐου 2όροφα έχουμε | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| |
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Δευ Φεβ 12, 2018 10:21 pm | |
| | |
|
| |
Nikos8677 Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τρι Φεβ 13, 2018 3:32 pm | |
| Οντως ειναι το πιο λογικο να τα αφησω να πανε με τον ρυθμο τους τωρα στην αρχη του γονου,απλα ειχα μια παρορμηση μολις τα ειδα που γονεψαν και με τρωγαν τα χερια μου να κανω κατι να δωσω μια extra βοηθεια. Σκεφτομαι να σβησω αυτη την παρορμηση με 300g γυρεοπιτα στο καθενα και μεταφορα σε αμυγδαλιες,αν βρω καταλληλο σημειο. Εννοειται βανιλια υπαρχει σε ολα και τωρα εχουν πεσει με τα μουτρα σε συγκριση με προηγουμενο ελεγχο για αποθεμα τροφων. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τρι Φεβ 13, 2018 3:40 pm | |
| Οι αμυγδαλιές εδώ κάτω έχουν ανοίξει, προλαβαίνεις; Αν τριγύρω υπάρχει γύρη δε χρειάζεσαι γυρεόπιτα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γυρεόπιτα, δε νομίζω ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα. | |
|
| |
Nikos8677 Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τρι Φεβ 13, 2018 4:16 pm | |
| Μερικες εχουν ανοιξει.Μετα απο μια ερευνα θα εχω πληρη εικονα για τις αμυγδαλιες και για το αν αξιζει να κανω την μεταφορα. Τριγυρω δεν βλεπω να υπαρχει γυρη αλλα αυτες φερνουν κρεμ και κιτρινη,τοση οσος ειναι ο γονος μεσα(μια χουφτα σε καθε πλευρα). Θα παρακολουθησω την εισροη της σε σχεση με τον γονο και αν δεν αυξηθει θα βαλω λιγη γυρεοπιτα. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τρι Φεβ 13, 2018 4:37 pm | |
| Αν τα μπαλάκια της γύρης είναι μεγάλα, τότε έχεις κοντά και ας μη τη βλέπεις. | |
|
| |
Nikos8677 Μέλος
| Θέμα: Απ: Προσθηκη γυρεοπιτας Τετ Φεβ 14, 2018 9:24 pm | |
| Χρησημη πληροφορια,δεν το ηξερα. Μετρια ειναι προς μεγαλα,καπου αναμεσα.Αρα ειμαστε καλα θα ελεγα και αυτο με κανει χαρουμενο! | |
|
| |
| Προσθηκη γυρεοπιτας | |
|