Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Μετα την καταψυξη...τι ?

Πήγαινε κάτω 
+17
cyber2li
nikos37
spithoyras
Pater_Familias
matteus
parosbees
psath
thoma.sbees
priamos1980
BASILISP
vassilis
ethnic69
pnikolas
monarchis
odistil
mpampis13
NikTheGreek
21 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Θοδωρής
Μέλος
Μέλος



Αριθμός μηνυμάτων : 88

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 08, 2016 8:41 pm

Χρησιμοποιώ βάκιλο θουριγγίας σε αμπέλι για την καταπολέμηση της ευδεμίδας. Είναι ένα μικρό σουληκάκι που τρυπάει τις ρώγες και σαπίζουν τα σταφύλια. Δεν ισχύει ότι ο βάκιλος λειτουργεί προληπτικά. Κυρίως λειτουργεί ως καταπολέμηση του φαινομένου. Οι προνύμφες μαζί με το σταφύλι ή το κερί τρώνε και το βάκιλλο, δημιουργείται πρόβλημα στο στομάχι τους και δεν μπορούν πλέον να τραφούν.
Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι μεν βιολογικό, έχει δε ένα χαρακτηριστικό και έντονο άρωμα. Στα σταφύλια δεν υπάρχει πρόβλημα και η μυρωδιά δε μεταφέρεται στο μούστο. Στο κερί όμως; Μήπως αυτή η έντονη μυρωδιά παραμένει στο κερί οπότε και το μέλι της επόμενης χρονιάς εππηρεάζεται οργανοληπτικά;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 09, 2016 5:12 pm

Εδώ θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους τί θα κάνω με τα πλαίσια μετά το καταψύκτη...
Έχω δηλαδή πλαίσια που έχουν μικρό τόξο μελιού, γύρη, νεκρό γόνο και ένα δυό σήραγγες κηρόσκωρου. Τάχω στην αποθήκη.
Αυτά μπορώ να τα χρησιμοποιήσω μετά το ξεχειμώνιασμα, ή πρέπει να πάνε κηροτήκτη;
υπάρχει και η δυνατότητα να διατηρηθούν τα πλαίσια, χωρίς ενδιάμεση κατάψυξη ή βακκίλους, σε βιομηχανικά ψυγεία (φρούτων, λαχανικών, άλευρα, κτλ) που έχουν ιδιώτες παραγωγοί και συνεταιρισμοί. Ίσως υπάρχει ένα τέτοιο στην περιοχή σας, που να βολεύει. έγραψε:
Βρήκα και ψυγείο που μπορώ να αποθηκεύω με μικρό κόστος όπως λέει ο φίλος olomelia.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia


Αριθμός μηνυμάτων : 544

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 09, 2016 7:01 pm

γειά σου Βασίλη,

δώσε το άφοβα - ένα δυνατό μελίσσι θα το επιδιορθώσει τάχιστα. Αν μάλιστα είσαι και κομμάτι (με το συμπάθειο) ψωριάρης, μπορείς με μια πινσέττα να καθαρίσεις τον νεκρό γόνο.

Πόσο χρεώνει το ψυγείο που βρήκες;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis


Αριθμός μηνυμάτων : 673

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 09, 2016 7:49 pm

Olomelia ευχαριστώ ξανά! Και είμαι ψείρας όπως το θέτεις... Δεν ρώτησα πόσο και πως χρεώνει αλλά ένας φίλος μελισσοκόμος εδώ κοντά που τα πάει μου είπε ότι το ποσό δεν είναι σημαντικό... Θα μάθω ακριβώς και θα σου πω.
Ο Palmer (το video που μούστειλες), πολύ καλή εκπαίδευση.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia


Αριθμός μηνυμάτων : 544

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 09, 2016 8:33 pm

τότε, αν τα καθαρίσεις, κάνε το πιό εύκολα με μια κοινή καρφίτσα:
από λίγο πλάγια, τρυπάς το έντομο στον θώρακα και το ανασύρεις ολόκληρο...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
cyber2li
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
cyber2li


Αριθμός μηνυμάτων : 317

Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μετα την καταψυξη...τι ?   Μετα την καταψυξη...τι ? - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 10, 2016 12:19 pm

Θοδωρής έγραψε:
...έχει δε ένα χαρακτηριστικό και έντονο άρωμα. Στα σταφύλια δεν υπάρχει πρόβλημα και η μυρωδιά δε μεταφέρεται στο μούστο. Στο κερί όμως; Μήπως αυτή η έντονη μυρωδιά παραμένει στο κερί οπότε και το μέλι της επόμενης χρονιάς εππηρεάζεται οργανοληπτικά;

Καλημέρα σε όλους.
Φίλε μου δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα στο μέλι. Μεσολαβεί αρκετός καιρός από την τοποθέτηση μέχρι την μελιτοσυλλογή (θεωρώ). Το θέμα είναι εάν επηρεάσει την ωοτοκία της Β. Μήπως είναι τόσο έντονη και θεωρεί μη αποδεκτά τα κελιά. Θα φροντίσω να τα αερίσω για κάνα δύό μέρες πριν την τοποθέτηση και ελπίζω να είναι αρκετό. Ίσως αυτό να αρκεί και για πλαίσια που τοποθετούνται για μέλι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Μετα την καταψυξη...τι ?
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
 Παρόμοια θέματα
-
» Κηροσκορος-καταψυξη
» Πεύκο μετά το θυμάρι
» Μετά το χειμώνα...
» Δραστηριότητα μετά από μεταφορά
» Πρήξιμο μετά 6-7 ώρες

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Μελισσοκομικοί Χειρισμοί-
Μετάβαση σε: