| Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
selomeli Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 16
| Θέμα: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Δευ Ιουλ 20, 2015 8:31 pm | |
| Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας! Έχω λίγα μελισσάκια σε μια περιοχή στον κάμπο. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων (σε ευθεία) από εκεί έχει πευκόδασος με πολύ εργάτη. Σκέφτομαι να μεταφέρω 5 δυνατά μου στο πρώτο ή το δεύτερο βάρεμα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν οι συλλέκτριες γυρίσουν πίσω στην παλιά τους θέση επειδή είναι σχετικά κοντά. Υπάρχει και η σκέψη να τα αφήσω εκεί που είναι αλλά ένας φίλος μου είπε οτι σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 1 χλμ από την ανθοφορία, τα μελίσσια δεν είναι παραγωγικά. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ..
| |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Δευ Ιουλ 20, 2015 10:57 pm | |
| Λογικά θα γυρίσουν πίσω. Άστα εκεί και βλέπεις. Δεν γνωρίζω αυτό για την απόσταση των 2 χμ.
| |
|
| |
xristosalfisti Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 140
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Δευ Ιουλ 20, 2015 11:09 pm | |
| Μετεφερέ τα 5 χμ μακρια και μετά τα πας εκεί που θες ή άστα όπως είναι. Δεν είναι ότι καλύτερο η ανθοφορία να είναι τόσο μακριά αλλά όλο και κάτι θα πάρεις... | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Δευ Ιουλ 20, 2015 11:10 pm | |
| Άμα είναι στα 2χλμ που λές, μόλις ξεκινήσει να δίνει τα μελίσσια σου θα δουλεύουν κανονικά το πεύκο. | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Τετ Ιουλ 22, 2015 9:41 am | |
| selomeli αυτο που σου ειπε ο φιλος σου ισχυει εν μερη,ειναι μεγαλη κουβεντα το θεμα(συλλογη μελισσας)κατα την ταπεινη μου γνωμη αν θελεις να τρυγησεις πευκο και οχι απλα να το δουλεψουν πρεπει να τα μεταφερεις για μια εβδομαδα 5-6 χιλ μακρια και μετα να τα πας καντα στα πευκα | |
|
| |
selomeli Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Τετ Ιουλ 22, 2015 9:13 pm | |
| Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με αυτά που λέτε μάλλον θα τα αφήσω εκεί που είναι για να δω πως θα πάει το πρώτο βάρεμα και αν δεν μείνω ευχαριστημένος θα τα μετακινήσω στο δέυτερο για λίγες μέρες. melicostas έχω διαβάσει διάφορα για την ιδανική απόσταση αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποια οριακή απόσταση. Σίγουρα να τα έχεις μέσα στην ανθοφορία είναι το ιδανικό αλλά απο εκεί και πέρα έχω διαβάσει και για 3 χλμ που μπορεί η μέλισσα να έχει θετικό ισοζύγιο στην συλλογή. Για να μου λύσω την απορία θα τα αφήσω και θα σας ενημερώσω με τα αποτελέσματα.. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Πεμ Ιουλ 23, 2015 1:51 pm | |
| Αν δεν εχει μελιτοφορια αλλη εκει που τα εχεις , οταν αρχισει να δινει το πευκο λογικα θα πανε , ΑΛΛΑ οι συλλεκτριες που θα φερνουν απο εκει το μελιτωμα αν εχουν να κανουν τετοια αποσταση φορτομενες , δεν ξερω ; Μηπως θα εχεις απωλειες μεγαλυτερες απο το κανονικο; Μηπως θα τις ( στειλεις ) μια ωρα αρχυτερα ; | |
|
| |
selomeli Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς Παρ Ιουλ 24, 2015 12:00 am | |
| Θα εχει πολύκομπο, αγριοσουσαμιά και αγκάθια οπότε θα παίρνουν γύρες και λίγο νέκταρ και από κει. Λες να τα κουράσω τα κορίτσια? | |
|
| |
| Ερώτηση για απόσταση μεταφοράς | |
|