θα ηθελα να κανω μια ερωτιση
εχω τοποθετισει τα μελισσια μου σε ενα υψομα πανοραμικα μπροστα του βρισκεται ενας καλιεργισιμο καμπος που η αποσταση σε ευθεια γραμμη ειναι περιπου 1,5 χιλιομετρο
τωρα απο εκει εχω οπτικη επαφη και σε αποσταση περιπου 2,5 χλμ ποταμι με πολλα ευκαλιπτα κατα μικος της οχθης του.
ολα τα παραπανω τα βλεπω χωρις εμποδια μπροστα μου λοφους δεντρα και τα λοιπα
αριστερα και δεξια υπαρχει πευκοδασος
στην πισω μερια και σε αποσταση λιγοτερη των 4 χλμ υπαρχουν πορτοκαλιες με τις οποιες βεβαια δεν εχω οπτικη επαφη καθως ειναι απο την πισω μερια του λοφου
ο μελλισοκομος που αγορασα τα μελισσια μου (και μαθιτευσα μαζι του) μου ειπε οτι δεν τη θεωρει καλη θεση γιατι με τα δικα του δεν ειδε προκοπη στην περιοχη
αυτος τα ειχε τοποθετισει σε ενα μερος χαμηλοτερα απο το δικο μου μεσα στα πευκα
η ερωτηση μου ειναι η εξης με τοσα φυτα με ανθοφορια σε ολες τις περιοδους του χρονου δεν θα μπορεσουν να εχουν μια καλη αποδοση αν τα εχω σε εκοινο το μερος σταθερα? αν τα πολαπλασιασω και τα φτασω καμια πενηνταρια λετε να ειναι πολλα και να μην βρισκουν να φανε? θα πρεπει να τα μετακινω πιο κοντα σε καθε καλιεργια αναλογα με την ανθοφορια?