Καλησπερα dimiliod, δεν έχω ιδέα από που μαζεύουν για εκεί που τις έχω είναι όλο λιοφυτα. Στην αρχή νόμιζα ότι αποθηκεύουν τις γυρεοπιτες αλλά το απέκλεισα γιατί η γύρη είναι διαφόρων χρωματων. Έχει και κάτι πλαγιές και μάλλον εκεί βρίσκουν και μαζεύουν. Τις μέλισσες τις έχω στα Καλεσσα.
Psath τα μελίσσια είναι 6-7 πλαίσια πλυθησμό με γόνο 2,5-3,5. Εκεί που είναι 2,5 έχει προχωρήσει πολύ το μπλοκάρισμα. Δεν θέλω απλά να προσθέσω πλαίσια γιατί δεν θα τα πατανε. Η εικόνα αυτή είναι σε όλα τα μελίσσια(τον τρελλό αριθμό των έξι)εκτός από ένα που κοιμάται τον ύπνο του δικαιου.
Γιωργο εχεις δικιο για τη γυρη και εννοειται πως δεν παραπονιεμαι,τουναντιον, αλλα θελω να δω πως θα γινει να μην σταματησει η αναπτυξη τους. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ενώ τους έκανα διεγερτική ,ήταν υποτονική ή αναπτυξη και μόλις βρήκαν ανθοφορία γκαζωσαν.
ΥΓ. Θα το πω εδώ να μην ανοίγω άλλο θέμα. Στην αρχική προσθήκη αχτιστων πλαισίων και ενώ από πολλούς είχα ακούσει να προσέχω μην σπασω τον γόνο, έβαλα ένα αχτιστο σφήνα στον γόνο για να δω τι θα γίνει. Το έχτισαν πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα αλλά δεν το γεννούσε ή μάνα και μόλις το μετέφερα στην άκρη του γόνου το γαζωσε απ'ακρη σ'ακρη.