Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία

Πήγαινε κάτω 
+14
av
mikele
psath
nikos37
mpampis13
Themis
thodoris981
BASILISP
BillBee
Ar_lo
ergon
thoma.sbees
monarchis
newbees
18 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
newbees
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 9

Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 07, 2015 10:26 pm

Απάντηση στην ερώτηση αυτή έχω δώσει πολλές φορές. Για να μη σε βάζω όμως να ψάχνεις και να διαβάζεις όλη αυτή τη συζήτηση, η απάντηση είναι όχι και πως σε αυτή τη περίπτωση αν με τσιμπούσαν μέλισσες επειδή τις πλησίασα για να δω τα φυτά, θα έφτεγα εγώ πεντακάθαρα. Και στη περίπτωση αυτή το καλύτερο που θα είχα να κάνω, θα ήταν αυτό που πρότεινε ο av παραπάνω.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
fotis lympe
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 12

ΔημοσίευσηΘέμα: Συμπεριφορα μελισσοκομου και καταγγελεια   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 07, 2015 10:47 pm

οι μακακεσ ειναι σαν την σκονη,πανε παντου
nikos37
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 280

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 07, 2015 10:59 pm

Φιλε newbees στην αρχική σου ανάρτηση αναφέρεις πως οι μέλισσες δεν ήταν στο επιτρεπτό όριο από τον δρομο και σε επόμενη ότι ήταν δίπλα στον δρόμο. Τι από τα δύο ισχύει?
 Εν πασει περιπτώσει κάνε την καταγγελία αν είσαι σίγουρος ότι είσαι καλυμμένος αφού από την αρχή αυτό ηθελες απλά σιγουρεψου ότι ο δρόμος δεν είναι δασικός γιατί σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον μελισσοκομο να βάλει τα μελίσσια όπου θέλει.
 Επίσης θα ήθελα να σου πω ,χωρίς πατερναλιστικο χαρακτήρα, και κρίνοντας ότι είσαι μικρότερος σε ηλικία , ότι θα διαπιστώσεις και μόνος σου στην διάρκεια της ζωής σου, ότι πολλές φορές οι νόμοι φτιάχνονται για να εξυπηρετούν τους ίδιους τους νόμους και όχι τους πολίτες. Για παράδειγμα η απόσταση των 25 μέτρων ,βάσει ποιών κριτηρίων, κρίνεται ασφαλής για την εγκατάσταση της αποικιας ενός είδους εντόμου που αποδεδειγμένα είναι υπεύθυνο για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ετησίως σε όλο τον πλανήτη? Αν είσαι αλλεργικος ή μέλισσα θα σε σκοτώσει και στα 26 μετρα. Αν ο νομοθέτης ενδιαφερόταν για τον πολίτη θα είχε προβλέψει και για τα άγρια μελίσσια ,που δεν ρωτάνε κανένα που θα κάτσουν.
  Αν είσαι σίγουρος ότι είσαι ο μοναδικός Έλληνας που τηρεί κατά γράμμα τον νόμο ,ακόμα και όταν αυτός ειναι εις βάρος σου, τότε συγνώμη από εμένα και εύχομαι την βαρύτερη τιμωρία στον "εγκληματία" μελισσοκομο.
newbees
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 9

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 07, 2015 11:54 pm

Παιδιά ένας ένας. Δε σας προλαβαίνω!! Πιθανότατα κάτι παίζει και είστε οι περισσότεροι εναντίον μου.

Θα ξεκινήσω απαντωντας στον κύριο fotis lympe

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αλλά θα πρέπει να παραδεχτείς πως υπάρχουν διαφόρων ειδών τέτοια υποκείμενα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση 2

1) Είναι αυτοί που δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους, γράφονται σε ένα forum μελισσολογίας και αρχίζουν να μαλλώνουν και να αντιδικούν έτσι επειδή τους κάπνισε με τους μελισσοκόμους της χώρας του. Αν κάποιος σε αυτό το forum ανήκει σε αυτή τη κατηγορία, αυτός είμαι εγώ.

2) Είναι αυτοί που έχουν καταλάβει πολύ καλά τι έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής. Γνωρίζουν πολύ καλά το νόμο όσο περίεργος και ελλειπής αν είναι αυτός. ΑΛΛΑ επειδή θεωρούν πως το επάγγελμα (βοηθητικό ή κύριο) που διάλεξαν, είναι το μοναδικό πάνω στη γη, τους κάνει ξεχωριστούς και χίλια δυο άλλα πράγματα που βαριέμαι να απαριθμώ, κάνουν τα στραβά μάτια και έχουν μια αντίληψη πως ο χώρος τους ανήκει. Αυτοί λοιπόν το μόνο που κοιτάνε είναι πως θα κάνουν τη δουλειά τους και φυσικά χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας ανεξαρτήτως αν αυτοί ενοχλούν κάποιους (παιδιά, γέρους, επιστήμονες, ποδηλάτες). Η δουλειά τους να γίνει και τίποτα άλλο. Τι γίνεται όμως μόλις κάποιος άλλος τους ενοχλήσει; Θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις εκτός πλαισίου ή πιο απλά υπο την έλειψη επιχειρημάτων θα αρχίσουν να βρίζουν. Ξέρω ξέρω.. έτσι έχουμε μάθει. Αν κάποιος σε αυτό το forum ανήκει σε αυτή τη κατηγορία, αυτός δεν είμαι εγώ.

Δεν άφησες να εννοηθεί για ποια απο τις δυο κατηγορίες εννοείς και μπερδεύτηκα.

Παράθεση :
Φιλε newbees στην αρχική σου ανάρτηση αναφέρεις πως οι μέλισσες δεν ήταν στο επιτρεπτό όριο από τον δρομο και σε επόμενη ότι ήταν δίπλα στον δρόμο. Τι από τα δύο ισχύει?

Με συγχωρείς για την παράληψη αλλά θα μιλήσω με μονάδες μέτρησης. Απο τον έναν δρόμο τα μελίσσια απέχουν 23 μέτρα, απο τον άλλον 10μετρα και απο τον τρίτο 3-4μέτρα. Μιλάω για τα ίδια μελίσσια.

Παράθεση :
Επίσης θα ήθελα να σου πω ,χωρίς πατερναλιστικο χαρακτήρα, και κρίνοντας ότι είσαι μικρότερος σε ηλικία , ότι θα διαπιστώσεις και μόνος σου στην διάρκεια της ζωής σου, ότι πολλές φορές οι νόμοι φτιάχνονται για να εξυπηρετούν τους ίδιους τους νόμους και όχι τους πολίτες.

Για την ακρίβεια είμαι 23 ετών. Καταλαβαίνω τι λες αλλά παίρνω ως δεδομένο οτι ο νόμος ορίζει το ελάχιστο επιτρεπτό όριο ασφαλείας. Απο εκεί και πέρα θεωρώ οτι είμαστε συμπολίτες και συνάνθρωποι άρα με μια καλύτερη έκδοση λογικής θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και τον διπλανό μας. Ας κουραστούμε εμείς λίγο περισσότερο για να μεταφέρουμε πιο περα τα μελίσσια παρά να τα τοποθετήσουμε μέσα σε σταυροδρόμι απο όπου περνάει κόσμος σε μεγάλη συχνότητα.

Παράθεση :
Αν είσαι σίγουρος ότι είσαι ο μοναδικός Έλληνας που τηρεί κατά γράμμα τον νόμο ,ακόμα και όταν αυτός ειναι εις βάρος σου, τότε συγνώμη από εμένα και εύχομαι την βαρύτερη τιμωρία στον "εγκληματία" μελισσοκομο.

Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο ποτέ. Δεν είμαι τέλειος και σίγουρα έχω καταπατήσει κι εγώ νόμους. Αλλά σίγουρα δεν παρκάρω μπροστά σε ράμπες αναπήρων ή σε φανάρια ή πάνω σε στροφές για παράδειγμα. Αν μου κάνεις μια παρατήρηση θα τη δεχτώ και θα τη συζητήσουμε. Δεν έγραψα εδώ για να συγκρουστώ με τη κοινότητα των μελισσοκόμων επειδή δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Έγραψα για να πάρω την άποψή σας και να το συζητήσουμε. Απο κει και πέρα όμως αν εσείς για κάποιο λόγο πιστεύετε πως με τις προτάσεις μου "απειλείστε" και εναντιώνεστε με τέτοιο τρόπο, τι να κάνω ; Επίσης θεωρώ πως θα σας τιμούσε περισσότερο σαν κοινότητα να υπερασπίζεστε και τα δικαιώματά σας αλλά και τα δικαιώματα των υπολοίπων που θέλουν να κάνουν χρήση του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Επειδή έλαβα τις απαντήσεις μου (αν και οχι με τον τρόπο που περίμενα) και επειδή φτάσαμε σε σημείο μια απλή ερώτηση/απορία να καταντήσει να περιέχει βρισιές, προτρέπω τους διαχειριστές να κλειδώσουν το post.

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν νευριάσατε.
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 1:42 am

nikos37 έγραψε:
 Εν πασει περιπτώσει κάνε την καταγγελία αν είσαι σίγουρος ότι είσαι καλυμμένος αφού από την αρχή αυτό ηθελες απλά σιγουρεψου ότι ο δρόμος δεν είναι δασικός γιατί σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον μελισσοκομο να βάλει τα μελίσσια όπου θέλει.
 Επίσης θα ήθελα να σου πω ,χωρίς πατερναλιστικο χαρακτήρα, και κρίνοντας ότι είσαι μικρότερος σε ηλικία , ότι θα διαπιστώσεις και μόνος σου στην διάρκεια της ζωής σου, ότι πολλές φορές οι νόμοι φτιάχνονται για να εξυπηρετούν τους ίδιους τους νόμους και όχι τους πολίτες. Για παράδειγμα η απόσταση των 25 μέτρων ,βάσει ποιών κριτηρίων, κρίνεται ασφαλής για την εγκατάσταση της αποικιας ενός είδους εντόμου που αποδεδειγμένα είναι υπεύθυνο για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ετησίως σε όλο τον πλανήτη? Αν είσαι αλλεργικος ή μέλισσα θα σε σκοτώσει και στα 26 μετρα. Αν ο νομοθέτης ενδιαφερόταν για τον πολίτη θα είχε προβλέψει και για τα άγρια μελίσσια ,που δεν ρωτάνε κανένα που θα κάτσουν.

Απλα λες ΟΤΙ ηθελα να πω και σταματησα πριν το πω για να μην γινω αγενης...
Δεν θα το κατάφερνα τοσο ωραία...

Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 605

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 7:52 am

Καλημερα σε ολους!Εχω πολυ καιρο να γραψω στο φορουμ.Η συγκεκριμενη συζητηση πραγματικα μου κινησε το ενδιαφερον.
Ηθελα απλα να πω, οτι προσωπικα δεν διακρίνω απο την πλευρα του φιλου newbee ουτε μισος,, ουτε εμπαθεια ουτε εκδικητικη διαθεση.Εκεινο που διακρυνω ειναι εναν σκεπτομενο νεο ανθρωπο που βλεπει το ολο θεμα απο ιδεαλιστικη σκοπια.Αυτο που στηλιτευει, με αφορμη απλα το συγκεκριμενο , ειναι η ανθρωπινη ασυδοσια,η αδιαφορια και η ανυπακοη στους ρυθμιστικους κανονες της κοινωνιας που ειναι οι νομοι.Ποιος λογικος ανθρωπος θα μπορουσε να εχει αντιρηση σε αυτο?Εγω δεν μπορω να δω το θεμα απλα συντεχνιακα.Και αντι να αντιπαρατεθω μαζι του θελω αντιθετα να τον συγχαρω.Το αν ενας νομος ειναι κακος η αδικος δεν μας δινει το δικαιωμα να τον παρακαμπτουμε.Μας δινει απλα το δικαιωμα να αγωνιστουμε να τον αλλαξουμε.Αυτη ειναι προφανως μια γενικη φιλοσοφικη προσεγγιση για την αξια γενικα των νομων .
Οσον αφορα την ειδικη αυτη περιπτωση ,αλλα και καθε αλλη ειδικη περιπτωση ,θα συμφωνησω πληρως οτι το να καταφυγει κανεις σε καταγγελια(αν οντως παραβιαστηκε καποιος νομος) ειναι η εσχατη ,αν και καποιες φορες αναγκαια λυση .Προεχει η προσπαθεια συνενοησης μεσα απο την προσωπικη επαφη. Αυτο ειναι που βελτιωνει τις ανθρωπινες σχεσεις.Νομιζω αντιθετα οτι μια εξ αρχης αντιμετωπιση με τοσο δραστικο τροπο δημιουργει εμπαθειες και αντιπαραθεσεις που οδηγουν στην αντιθετη κατευθυνση.Μια, χωρις ιδιαιτερο λογο, σκληρη αντιπμετωπιση καταντα μια εν τελει αδικη αντιμετωπιση. Ο αλληλοσεβασμος και η αλληλοκατανοηση που ειναι τα ζητουμενα και απο τον φιλο μας ,εξυπηρετουνται καλυτερα μεσα απο μια προσωπικη συζητηση χωρις προκαταληψεις.
Με εκτιμηση και συμπαθεια .

Themis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Themis

Αριθμός μηνυμάτων : 335

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 10:05 am

Αν και αρχικά διέγραψα μέρος του πρώτου μου post στο θέμα επειδή ο φίλος είπε πως του ήρθε να χαλάσει τα μελίσσια, στη συνέχεια διέκρινα από τα επόμενα πως ήταν κουβέντες της στιγμής.
Θεωρώ πολύ άδική την επίθεση που γίνεται στον newbees αλλά είμαι βέβαιος πως δεν αφορά το σύνολο των μελισσοκόμων.
Όλοι έχουμε λοιπόν δει ακόμη και δίπλα σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους μελίσσια.
Σας ρωτάω λοιπόν το εξής αν εκείνη τη στιγμή μου σκάσει το λάστιχο και πέσω επάνω τους, πρέπει να με φάνε επειδή ο ιδιοκτήτης εκεί ήθελε να τα τοποθετήσει;
Στους αγροτικούς δρόμους απαγορεύεται το ποδήλατο; γιατί σε αυτή την περίπτωση τα 25 μέτρα έχουν σημασία.
Πολλά μπορούμε να πούμε όλοι είτε υπέρ είτε κατά.
Όπως και να έχει σε μια ευνομούμενη χώρα δεν μπορούμε σε όλα να βασιζόμαστε στο αν ο άλλος έχει φιλότιμο ή όχι αλλά πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και το φιλότιμο να είναι η προστιθέμενη αξία και όχι το αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 11:19 am

Χμμμμμ
Πραγματικα στεναχωριεμε για τον τρόπο και το ύφος που απαντά ενα μεγάλο μέρος του φόρουμ.
Μου θυμίζουμε τους φανατικούς στις θύρες 13-7-21 κλπ που δεν ακουνε,δεν βλέπουν δεν ξέρουν τι λέει ο αντίπαλος απλά του την πέφτουν για ενα και μόνο λόγο,ειναι ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ.
Φτάσαμε να λέμε τον άνθρωπο μαλακα και δεν είδα καμία αντίδραση από ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά ούτε και από το επίσημο φορουμ-διαχειριστές.
Αυτό ειμαστε;
Όχι....αυτο που γίνετε εδω γίνετε μόνο και μόνο γιατί οι περισσότεροι ξέρετε ότι οι παρανομίες και οι αντισυναδελφικοι χειρισμοί ειναι πολλές παρα πολλές και συνήθως πολλοί απο μας για να μπορέσουν να δουλέψουν κάνουν τα ίδια.
Για να μην μιλήσω για το ότι ενώ εμείς έχουμε ανάγκη την φύση "ζούμε" απο αυτή συνεργαζόμαστε μαζί της ειμαστε απο τους πρώτους που την ρυπαινουμε,με πλαστικά,σάπια ξύλα,πλαίσια,συσκευασίες κρουασάν,κουτάκια απο μπυρες-αναψυκτικών ,καλαμιακια απο σουβλακια,αλουμινοχαρτα και πολλα πολλα αλλα που νομιζω οτι ολοι μας εχουμε στα μερη που μεταφερονται μελισσια.
Συμφωνω σε ενα μαζί σας,δεν χρειάζετε καμία καταγγελια,συζήτηση χρειάζετε,κατά αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτό το φορούμ ειναι προοδευτικό και εναλακτικο.
Αν ισχύει αυτό ας έχουμε καλύτερη αντίδραση απο αυτή που μέχρι τώρα βλέπω σε αυτό το θέμα.
Άλλωστε ειναι γνωστό στους πάντες ότι οι μελισσοκόμοι,το μεγαλύτερο ποσοστό,είναι καλοί και χαμογελαστοί ανθρωποι.
Υ.γ. Καλώς ξανά γράφεις Σάκη...μην χανεσε φίλε
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 11:41 am

Sakis G έγραψε:
Καλημερα σε ολους!Εχω πολυ καιρο να γραψω στο φορουμ.Η συγκεκριμενη συζητηση πραγματικα μου κινησε το ενδιαφερον.
Ηθελα απλα να πω, οτι προσωπικα δεν διακρίνω απο την πλευρα του φιλου newbee  ουτε μισος,, ουτε εμπαθεια ουτε εκδικητικη διαθεση.Εκεινο που διακρυνω ειναι εναν   σκεπτομενο νεο ανθρωπο που βλεπει το ολο θεμα απο  ιδεαλιστικη σκοπια.Αυτο που στηλιτευει, με αφορμη απλα το συγκεκριμενο , ειναι η ανθρωπινη  ασυδοσια,η αδιαφορια  και η ανυπακοη στους ρυθμιστικους κανονες της κοινωνιας που ειναι οι νομοι.Ποιος λογικος ανθρωπος θα μπορουσε να εχει αντιρηση σε αυτο?Εγω δεν μπορω να δω το θεμα απλα συντεχνιακα.Και αντι να αντιπαρατεθω μαζι του  θελω αντιθετα  να τον συγχαρω.Το αν ενας νομος ειναι κακος η αδικος  δεν μας δινει το δικαιωμα να τον παρακαμπτουμε.Μας δινει απλα το δικαιωμα να αγωνιστουμε  να τον αλλαξουμε.Αυτη ειναι προφανως μια  γενικη φιλοσοφικη προσεγγιση για την αξια  γενικα των νομων  .
Οσον αφορα την ειδικη αυτη περιπτωση ,αλλα και καθε αλλη ειδικη περιπτωση ,θα συμφωνησω πληρως οτι  το να καταφυγει κανεις σε καταγγελια(αν οντως παραβιαστηκε καποιος νομος) ειναι η εσχατη ,αν και  καποιες φορες  αναγκαια λυση .Προεχει  η προσπαθεια  συνενοησης μεσα απο την προσωπικη επαφη. Αυτο ειναι που βελτιωνει τις ανθρωπινες σχεσεις.Νομιζω αντιθετα οτι μια εξ αρχης  αντιμετωπιση με τοσο δραστικο τροπο δημιουργει εμπαθειες και αντιπαραθεσεις που οδηγουν στην αντιθετη κατευθυνση.Μια,  χωρις ιδιαιτερο λογο, σκληρη αντιπμετωπιση καταντα μια εν τελει αδικη αντιμετωπιση. Ο αλληλοσεβασμος  και η αλληλοκατανοηση  που ειναι  τα  ζητουμενα και απο τον φιλο μας  ,εξυπηρετουνται καλυτερα μεσα απο μια προσωπικη συζητηση χωρις προκαταληψεις.
Με εκτιμηση  και  συμπαθεια .

Αγαπητε Σακη νομιζω οτι απο τα πρωτα μας μηνυματα ολοι προσπαθησαμε να θιξουμε
οτι ο φιλος καταφευγει αμεσως στην πιο ακραια των λυσεων.
Για μενα δεν υπαρχει καμια διαθεση για αλληλοσεβασμο και αλληλοκατανοηση οταν πρωτο μυνημα του φιλου ξεκιναει ((σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κανω καταγγελια)).
Εκει μενω.
Κατα τ' αλλα τα μελισσια μου δεν πλησιασαν ποτε ουτε το παραμικρο σοκακι που περναει εστω και ενας πεζος.
Διαφωνω λοιπον πληρως με την σταση ζωης "τρεχω στους ανωτατους αρχοντες να βρω το δικιο μου πριν δοκιμασω με τον λογο και την αλληλοκατανοηση οπως λες"

Απολογουμαι για το δευτερο μυνημα μου που γινομαι ειρωνικος.
Επρεπε να εχω αποσυρθει απο την κουβεντα πριν γινω.

ΥΓ
Θα το δεχομουν σαν φιλοσοφικη προσεγγιση εαν απουσιαζε η αναγκη της καταγγελιας.
Ετσι η προσεγγιση μου μοιαζει ""βιαιη""
Η φιλοσοφικη σταση για μενα κρυβει μια νηφαλιοτητα και μια καρτερικοτητα που κατα την αποψη μου απουσιαζει εξ αρχης απο τον φιλο.

ΥΓ2
Φυσικα παιρνω αποσταση και καταδικαζω τις βρισιες.
Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 605

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 1:54 pm

Χα!χα!
Καποιοι απο μας βλεπουν εριστικοτητα απο την πλευρα του φιλου μας ,εγω προτιμω να δω την παρμητικοτητα και την επαναστατικοτητα της νιοτης .Ειμαι βεβαιος οτι δεν εκφραζουν κακια οι σκεψεις του.Δεν εχει αδικο ως προς τον τροπο που σκεφτεται ,απλα νομιζω οτι πετυχαινεις καλυτερο στοχο οταν παιρνεις τον αλλον με το μερος σου παρα αν τον βαλεις απεναντι δρωντας ανταγωνιστικα και εχθρικα.
Melissologia
Διαχείριση
Melissologia

Αριθμός μηνυμάτων : 682

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία   Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουλ 08, 2015 2:19 pm

Τελικά αυτό το θέμα αποδείχτηκε αρκετά καυτό lol!

Μια δυο φορές σκεφτήκαμε να το κλειδώσουμε αλλά και από την άλλη είχε πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη. Πριν το κλειδώσουμε, γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχει κάτι που να εμπλουτίσει τι συζήτηση, ίσα ίσα ίσως στεναχωρηθούν κάποιοι θέλουμε να προσθέσουμε κάτι προς σκέψη…

Για τον καθένα μας  θα υπάρξει αυτή η στιγμή που θα ξεσπάσουμε για κάτι (για το φόρουμ, μελισσοκομικό πάντα) . Καλά είναι πριν ενεργήσουμε έτσι που ίσως μετά να το μετανιώσουμε, να ανοίξουμε ένα θέμα εδώ και να ΤΑ ΠΟΥΜΕ (κόσμια πάντα) να βγει από μέσα μας. Ελπίζουμε ότι όλα τα μέλη που θα συμμετέχουν (κόσμια πάντα) μετά στην συζήτηση να είναι καλοπροαίρετα και να μην πέσουν να μας φάνε για αυτά που γράψαμε. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι μόνο καλό θα βγει στο τέλος.

Γενικά ας μην τρέχουμε να κατακρίνουμε κάποιον αμέσως… στην περίπτωση αυτή, χωρίς να θέλουμε να θίξουμε, ας μην ξεχνάμε και το νεαρό της ηλικίας του φίλου [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] που με έκανε να θυμηθώ τον εαυτό  μου ως 20άρη… νομίζω πως και εγώ και ο καθένας κάπως έτσι θα αντιδρούσε. Επειδή μπορώ να συσχετιστώ με αντίστοιχο ερευνητικό περιστατικό που μου πήγε στράφι δουλειά 2 μηνών… φαντάζομαι τον [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] να «βγαίνει από τα ρούχα του» όταν έφαγε το τσίμπημα. Φίλε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], και η μελέτη σου θα τελειώσει μια χαρά και γενικά όλα θα πάνε καλά… σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκαστικά προσαρμοζόμαστε εμείς για να τελειώσει η δουλειά μας.

Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις όταν υπάρχουν πιο ήπιες. Σε αυτή την περίπτωση νομίζουμε ότι εύκολα μπορεί να λυθεί το θέμα.

Όσο αφορά τα μελίσσια στην άκρη του δρόμου. Αυτό είναι θέμα. Η τοποθέτηση μελισσιών γενικά σε σημεία που παρενοχλούν δημιουργεί αρνητικές αντιδράσεις. Τοποθετούμε τα μελίσσια εκεί που δεν ενοχλούν κανέναν. Αν ενοχλούν, ακόμα και νόμιμα τοποθετημένα, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι κακό.

Η συρρίκνωση των μελισσότοπων είναι ανησυχητική και όλο και σε περισσότερες  περιοχές διαπιστώνουμε ότι τα μελίσσια είναι «υπό διωγμό». Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την τάση και με την συμπεριφορά μας… γιατί δεν θέλουμε να αρχίσουν οι υπηρεσίες να είναι αυστηροί και με το γράμμα του νόμου.

Θα ήθελα το συγκεκριμένο περιστατικό του φίλου [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]  να θεωρηθεί ατυχές, να συζητάμε (και σας παρέχουμε βήμα για αυτό) πριν ενεργήσουμε και γενικά να είμαστε υπομονετικοί και να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις και όχι λύσεις «τιμωρίας».

Ως φόρουμ ευχόμαστε στον [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] καλή συνέχεις στις σπουδές του, να ξαναδεί το περιστατικό αυτό μετά από καιρό με χαμόγελο και να αναρτήσεις μερικές φωτογραφίες  zitao pola από τα φυτά που μελετάει στην πλούσια Ελληνική φύση.

ageludi 

eklisa

Συμπεριφορά μελισσοκόμου και καταγγελία
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» Συμπεριφορά παραφυάδων
» Κυψέλες Πολυστερίνης
» Περιεργη συμπεριφορα μελισσων
» Περίεργη συμπεριφορά μελισσιού .
» Συμπεριφορα φετινων παραφυαδων

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Η βιβλιοθήκη :: Νομοθεσία - Επιδοτήσεις-
Μετάβαση σε: