Ότι λέει ο τίτλος. Με τα υπολοιπα του τρυγου, κερια και μελι, παιρνουμε νερο και κανουμε ενα αραιό σιροπι. Χρησιμοποιεται σαν βινεγκρετ σε σαλάτες. Δεν βρήκα καμιά στο ίντερνετ, αν έχει κάποιος παρακαλώ να την βαλει εδω. Ευχαριστώ
Βασίλη εξήγησε στον κόσμο τι είναι η χούμελη γιατί έχω εντύπωση πως είναι λέξη που χρησιμοποιούμε εμείς στην Κρήτη, άντε στην καλύτερη περίπτωση και σε κάποιο άλλο με παραλλαγή.
Η χούμελη είναι ιδιαίτερο αρωματικό σιρόπι. Λαμβάνεται με θερμική επεξεργασία του μελιού, που προέκυψε από τη συμπίεση και το απολέπισμα κερηθρών αναμεμιγμένο με νερό. Έχεις δικιο, είναι απο την κρητική κουζίνα.