Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Αρρενοτοκο μελίσσι Δευ Ιουν 08, 2015 7:14 pm | |
| - mpediaditis έγραψε:
- γειά σας παιδιά και εγώ φέτος αντιμετώπισα αρρενοτόκα μελίσσια (2) και τα έσωσα και τα δύο. Κατ΄αρχάς τα τίναξα καλά (να μην μείνει καμμία μέλισσα πάνω στα πλαίσια και στο κουτί) 20-30 μέτρα μακριά από την θέση τους, έβαλα ξανά την κυψέλη στην θέση που ήταν πρίν. Στην μία πήρα 2 πλαίσια μέλι που είχε και αφού τα έλεγξα καλά να μην υπάρχει καθόλου γόνος ημέρας μέσα (γιατί οι αρρενοτόκες γεννάνε παντού στα πλαίσια με μέλι,γύρη ακόμα και στα πλαίσια που ήδη υπάρχει γόνος) της έβαλα και 2 πλαίσια πλεγμένα στην μέση, και της έβαλα μία βασίλισσα σε κουτάκι την οποία αγόρασα. Πήγαν όλα καλά σε δύο μέρες είχα γέννα. Την ενίσχυσα με ένα πλαίσιο με κλειστό γόνο και σήμερα είναι οκ 6 πλαίσια.
Στην άλλη αφού την τίναξα την έβαλα ξανά στην θέση της με όλα τα πλαίσια που είχε μέσα την άφησα 1 ημέρα (χωρίς τροφή ή σιρόπι) και την επομένη της έβαλα 1 βασιλοκέλι που αγόρασα. Σε 10 περίπου ημέρες γένναγε κανονικά. μετά που ξεκίνησε να γεννά της έβαλα σιρόπι και βανίλια, τώρα είναι οκοκοκοκ. Αυτά παιδιά δεν ξέρω αν σας βοήθησα εύχομαι να πανε όλα καλά φέτος και να έχουμε καλό τρύγο... Γεια σου φίλε και συνάδελφε Μπεδιαδίτη! , αν δεν κάνω λάθος σε τράκαρα στην τελευταία ημερίδα στην Αλικαρνασσό που μίλησε ο Αλυσανδράκης, και δοκίμασα το πράσινο μέλι που έβγαλες! Να ευχηθώ και για σένα μόνο επιτυχίες , να είσαι πάντα εύθυμος ..και καλούς τρύγους με πολύχρωμα μέλια!!!! Είς το επανιδείν ..! Μιχάλης - θρούμπι.θ. | |
|
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Αρρενοτοκο μελίσσι Τρι Σεπ 22, 2015 12:01 am | |
| Συνάδελφοι προχώρησα κι εγώ σε μια μέθοδο αναστολής της αρρενοτοκίας και είχα άριστα αποτελέσματα πριν από περίπου 2 μήνες. Στηρίχτηκα κι εγώ στο blog που προανέφερε τη μεθοδολογία αλλά με αρκετές παραλλαγές. Το μοναδικό μειονέκτημα που κατέγραψα ήταν πως μειώθηκε ο πληθυσμός των αρρενοτόκων (τα μελίσσια αδυνάτισαν) αλλά σώθηκαν από αρρενοτοκία. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τη μέθοδο γιατί θα δημοσιοποιηθεί επίσημα σε μελισσοκομικό βιβλίο που θα εκδοθεί στο εγγύς μέλλον και όπως καταλαβαίνετε πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες. Ήθελα όμως να το μοιραστώ μαζί σας γιατί πραγματικά το να ανοίγεις μια κυψέλη μετά από αρκετό καιρό και να αντιμετοπίζεις αρρενοτόκες εργάτριες είναι το λιγότερο, θλιβερό. Σας υπόσχομαι να δώσω τα φώτα μου σε όποιον τα χρειαστεί εννοείτε μετά την έκδοση του βιβλίου... | |
|