| Αρρενοτόκο μελίσσι... | |
|
+6mpampis13 yiannispa petrosz john78 stelios8 Maikpigasos 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Αρρενοτόκο μελίσσι... Κυρ Ιουν 20, 2010 10:08 pm | |
| Δείτε 2 φώτο από πλαίσια που ήταν σε αρρενοτόκο μελίσσι... Αφορά εμάς τους αρχάριους... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Στην φώτο δεν είμαι εγώ... χαχαχαχαχ ο φίλος μου ο Θωμάς είναι... | |
|
| |
stelios8 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 12
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Τετ Ιουν 23, 2010 10:57 pm | |
| ευχαριστω. πολυ χρησιμο | |
|
| |
john78 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Πεμ Ιουν 24, 2010 6:17 am | |
| καλημερα σας
αρρενοτόκο.τι σημαινει? | |
|
| |
petrosz Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Παρ Ιουν 25, 2010 4:20 pm | |
| αυτο γινετε σε περιπτωση που η βασιλισσα χαθει,δεν υπαρχει γονος εως 3 μερες για να μπορεσουν οι εργατριες να δημιουργησουν μια νεα βασιλισσα. οποτε οι εργατριες για να φερουν σε ισοροπια παλι το μελισσι γεννανε αυτες αλλα επειδη τα αυγα τους ειναι αγονιμοποίητα βγαινουν οι κηφηνες τα παραπανω δηλ.ειναι κηφηνοκελια. αρρενοτοκο=γεννιουνται κηφηνες | |
|
| |
petrosz Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Παρ Ιουν 25, 2010 4:22 pm | |
| - petrosz έγραψε:
- αυτο γινετε σε περιπτωση που η βασιλισσα χαθει,δεν υπαρχει γονος εως 3 μερες για να μπορεσουν οι εργατριες να δημιουργησουν μια νεα βασιλισσα.
οποτε οι εργατριες για να φερουν σε ισοροπια παλι το μελισι γεννανε αυτες αλλα επειδη τα αυγα τους ειναι αγονιμοποίητα βγαινουν οι κηφηνες τα παραπανω δηλ.ειναι κηφηνοκελια. αρενοτοκο=γενιουντε κηφηνες πιστευω να βοηθησα | |
|
| |
john78 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Παρ Ιουν 25, 2010 7:23 pm | |
| εξ ου και το αρρεν.ευχαριστώ για την πληροφορια | |
|
| |
yiannispa Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Σαβ Φεβ 22, 2014 8:05 pm | |
| - petrosz έγραψε:
- .. σε περιπτωση που η βασιλισσα χαθει,δεν υπαρχει γονος εως 3 μερες για να μπορεσουν οι εργατριες να δημιουργησουν μια νεα βασιλισσα.
σε πόσο καιρό απ τη στιγμή που το μελίσσι μείνει ορφανό γίνεται αρρενοτόκο; | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Κυρ Φεβ 23, 2014 2:31 am | |
| | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Κυρ Φεβ 23, 2014 9:26 pm | |
| - yiannispa έγραψε:
-
σε πόσο καιρό απ τη στιγμή που το μελίσσι μείνει ορφανό γίνεται αρρενοτόκο;
Περιπου σε ενα μηνα γινεται | |
|
| |
Θοδωρής Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Δευ Νοε 30, 2015 10:19 pm | |
| Ερώτηση εγκυκλοπαιδικής φύσεως: Σε ένα αρρενοτόκο μελίσσι όπου οι εργάτριες προσπαθούν γεννώντας να σώσουν το μελίσσι, πώς δημιουργείται το φουσκωμένο κάλυμμα στο κελί; Προφανώς οι εργάτριες δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μέλισσες που θα βγουν από τη γέννα τους θα είναι κηφήνες (ειδάλλως δε θα γεννούσαν) αλλά νομίζουν ότι θα βγουν νέες εργάτριες. Αν αυτό ισχύει, τότε γιατί σφραγίζουν το γόνο τους με διαφορετικό τρόπο; | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Δευ Νοε 30, 2015 10:28 pm | |
| οι αρρενότοκες εργάτριες τόσο μπορούν, τόσο κάνουν...
οι παραμάνες, εννιά μέρες μετά τη γέννα σφραγίζουν το κελί σύμφωνα με την λάρβα, που έχει εν τω μεταξύ αναπτυχθεί σε κηφηνοσκώληκα.
άρα το ένστικτο τους λέει ότι το κάλυμμα πρέπει να είναι θολωτό... πάντως ήδη έχουν διευρύνει το κελί... | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: Αρρενοτόκο μελίσσι... Δευ Νοε 30, 2015 11:27 pm | |
| Δεν ξέρω πώς αναγνωρίζουν οι παραμάνες το γένος για να φτιάξουν το σωστό κάλυμμα πάντως έχω δει με τα ματια μου, αρρενοτόκο μελίσσι να έχει φτιάξει, σε πλαίσια γεμάτα κηφηνογόνο, βασιλικά κελία που προφανώς είχαν μέσα λάβρες - κηφήνες και δεν γεννήθηκαν ποτέ. Πολλές ανωμαλίες μπορεί να δει κανείς σε αρρενοτόκα! | |
|
| |
| Αρρενοτόκο μελίσσι... | |
|