| "Τραυμα" στο βασιλοκελι | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 12:27 pm | |
| Καλημερα παιδια, σε ενα 10αρι μελισσι μου ανακαλυψα ενα και μοναδικο βασιλοκελι (στο στάδιο της νύμφης ) ψηλα και στην μεση του πλαισιου . Η παλια βασιλισσα γενναει ικανοποιητικα και εδω και 2 εβδομαδες εχω σηκωσει οροφο. Οταν ανοιξα το μελισσι για επιθεωρηση ,βγαζοντας το πλαισιο εσπασε η καλυψη της νυφης. Τελικα δεν εκανα τιποτα,απλα τοποθετησα το πλαισιο πισω ,οπως ηταν. Ομως τωρα αναρωτιεμαι... Τι να κανω; Ευχαριστω | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 1:20 pm | |
| Αφού το μελίσσι δεν είναι ορφανό, ξανα άνοιξε το μελίσσι και χάλασε το κελί που τραυμάτισες.
Μετά έλενξε ένα ένα τα πλαίσια για βασικιλά κελιά... αν βρεις το μελίσσι πάει για σμηνουργία, οπότε ή το σπάς σε 2 ή χαλάς όλα τα κελιά και εφαρμόζεις μεθόδους πρόλυψης σμηνουργίας. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 1:41 pm | |
| Ευχαριστω για την απαντηση... Ομως,ξεχασα την βασικη ερωτηση... Το βασιλοκελι ειναι αντικαταστασης , ετσι δεν ειναι; Ενα , πανω-πανω και στο κεντρο του πλαισιου... Γι'αυτο και η ερωτηση μου. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 4:36 pm | |
| Ναι φίλε μου στο σημείο.που στο έχτισαν αντικατάστασης είναι. Ποσο χρόνων είναι η βασιλισσα σου; | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 5:49 pm | |
| Η βασιλισσα ειναι περσινη . Ειχα δωσει στο συγκεκριμενο μελισσι αγοραστη βασιλισσα αλλα προτιμησαν να κανουν δικη τους (ενω τα αλλα μελισσια δεχτηκαν την νεα). Κουβαλανε γυρες, η γεννα ειναι ικανοποιητικη, χτιζουν κερια (δεν ειχα περσινα και τωρα δινω ακομα λιγο σιροπι) ... Απλα ρωταω τους εμπειροτερους τι να κανω; Να χαλασω το κελι ,θα το χαλασουν ετσι και αλλιως οι ιδιες ή απλα το αφηνω και βλεπουμε; Ευχαριστω ! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 5:57 pm | |
| Αν κατάλαβα καλα το κελί είναι έτσι και αλλιώς χαλσμενο σε κάποιο σημείο του.θεωρητικά το χαλάνε μόνες τους.αλλα αν εσύ βλέπεις ότι πάει καλα η γεννά χάλασε το για σιγουριά αλλά και για να μην πάει πίσω όλο το μελίσσι. Έπειτα βλέπεις πως θα αντιδράσουν.διαφορετικα ακολουθας το κλασικό που λέμε "αυτές ξέρουν για πιο λόγο το κάνουν". | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 6:18 pm | |
| Οκ , ευχαριστω πολυ για την απαντηση! | |
|
| |
Adami Drone Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Δευ Απρ 27, 2015 8:40 pm | |
| έχε το στο νου σου αν κάνουν και άλλο ... αν κάνουν και άλλο η queen σου έχει θέμα ! οπότε άσε τις να το τελειώσουν. πάντα τα κελιά στο κέντρο του πλαισίου θέλουν παραπάνω προσοχή καθώς διαχειριζόμαστε τα πλαίσια διότι συνήθως προεξέχουν από την κερήθρα. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| |
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Κυρ Μάης 03, 2015 1:54 pm | |
| Επειδη η απορια μου ισχυει ακομα, μπορει καποιος να με βοηθησει με το ειδος των βασιλοκελιων; Ξερω οτι 1,2,3 βασιλοκελια στο κεντρο και ψηλα ειναι συνηθως αντικαταστασης ενω πολλα,χαμηλα και περιμετρικα του πλαισιου ειναι σμηνουργιας. Τελικα σε 3 μελισσια ειχα απο 1 βασιλοκελι προς το κεντρο του πλαισιου. Η βασιλισσες ειναι αρκετα καλες , με την μια να δινει ρεσιταλ (για τα δικα μου δεδομενα)... Μπερδευτηκα ή εχω καταλαβει κατι λαθος; Ευχαριστω | |
|
| |
Adami Drone Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Κυρ Μάης 03, 2015 8:34 pm | |
| δώσε μια περιγραφή του σμήνους! Μήπως το πλαίσιο δεν το πάτα η βασίλισσα? μην είναι αποκομμένο από τα άλλα με τον γόνο? | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: "Τραυμα" στο βασιλοκελι Κυρ Μάης 03, 2015 11:01 pm | |
| 1) 13 πλαισια μελισσες, 10 γονο - 2 όροφο 2) 10 πλαίσια μελισσες, 7 γονο - 2 όροφο 3) 10 πλαίσια μελισσες, 6 γονο - 2 οροφο όχι, δεν συμβαίνει κάποιο από αυτά που ρωτας... Τι να πω; Ευχαριστώ πάντως | |
|
| |
| "Τραυμα" στο βασιλοκελι | |
|