|
| βασιλοκελι σε ποτηρακι | |
|
+3ΚΑΝΑΡΗΣ thodoris981 giorgos500 7 απαντήσεις | Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giorgos500 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 69
| Θέμα: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 11:55 am | |
| καλημερα , ηθελα να ρωτησω το εξησ , αν βαλω ενα βασιλοκελιο σε ενα πλαστικο ποτηρακι θα βγει η βασιλισσα? το βασιλοκελι θα εινε κλειστο πρεπ[ει να τησ βάλω και αλλεσ μελισσεσ μεσα? η δε προκειτε να βγει ? το βασιλοκελι θα το κόψω με παρα πολη προσοχη μαζι με ενα κοματι κερυθρασ | |
| | | thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 1:20 pm | |
| Όταν έβαλα βασιλοκέλια πολλά και σφραγισμένα σε ένα ποτήρι είδα με έκπληξη να βγαίνουν 4-5 βασίλισσες. Χωρίς άλλες μέλισσες. Το θέμα είναι οτι ήταν η ώρα τους να βγούν. Οπότε σίγουρα θα βγει αν είναι η κατάληλη στιγμή.... Αν το βάλεις 2-3 μέρες πριν δεν ξέρω τι γίνεται. Σε εμένα συνέβη σε ένα 2ωρο. | |
| | | ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 4:07 pm | |
| - giorgos500 έγραψε:
- καλημερα ,
ηθελα να ρωτησω το εξησ , αν βαλω ενα βασιλοκελιο σε ενα πλαστικο ποτηρακι θα βγει η βασιλισσα? το βασιλοκελι θα εινε κλειστο πρεπ[ει να τησ βάλω και αλλεσ μελισσεσ μεσα? η δε προκειτε να βγει ? το βασιλοκελι θα το κόψω με παρα πολη προσοχη μαζι με ενα κοματι κερυθρασ Εκτός από το να πάρεις μια βασ. να την πεις στο ποτήρι, γιατί να το κάνεις αυτό; Πάντως ναι, μπορεί, αν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 35οC. | |
| | | giorgos500 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 69
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 4:27 pm | |
| xm , καναρη θα σου πω αλλα μην γελασεισ , για οικονομια , κριση εχουμε , και σου παραθετω το σκεπτικο μου συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει στο φορουμ , παιρνω το βασιλοκελι απο μελισσι που εχει σηκωσει βασιλοκελια οταν εινε κλειστο , και το βαζω σε ενα ποτυρι που το εχω ταποσει με σητα απο πανω για να περνει αερα , το εχω σπιτι μου και ασ πουμε οτι σε λιγεσ μερεσ βγαινει η βασιλισσα , τοοοοοτε λοιπον περνω 4 ή 5 πλαισια με μελισεσ απο ενα μελισσι δυνατο η φτιαχνω ενα με 4 πλαισια συνεννωση απο πολλα μελισια οποσ διαβασα στο αντοιστιχι αρθρο στο φορουμ και του βαζω την παρθενα βασιλισσα μια μερα μετα που βγηκε απο το βασιλοκελι με τον τροπο που θα την βαζαμε αν περναμε μιθα γονιμοποιημενη ετοιμη , λογικα αν το μελισσι την δεχτει η βασιλισσα μετα απο 2 μερεσ θα βγει απο το κουτακι καιθ λογικα αφου την δεχτει το μελισσι θα γονιμοποιηθει , και λογικα ολα οκ, και λογικα και λογικα και λογικα , με αυτο τον τροπο αντι να κοψω ενα μελισσι και να περιμενω να βγαλει βασιλισα και να χασω περιπου 30 ημερεσ απο την ημερα που θα το κωψω μεχρι να γονιμοποιηθει και να γεναει με τον τροπο του ποτηριου θα χασω περιπου 4 ή 5 , πρωτη ημερα φτιαχνω το μελισσι , 2η μερα βαζω την βασιλισα απο το ποτηρι στο μελισσι με κουτακι , και κανα 4 πριπου μερεσ η γονιμοποιηση και μετα ολα οκ , αυτα βεβεα οχι για να την πιω στο ποτηρη αλλα να κανω οικονομια χρονου και μελισων , πωσ σου φενετε ? | |
| | | NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 10:50 pm | |
|
μου αρέσει η ιδέα !!!!!
αμφιβάλω όμως αν είναι εφαρμόσιμη... μια δοκιμή θα μας πείσει.
υπόσχομαι με την πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσω και να σας πω τα αποτελέσματα.
| |
| | | mamawaits Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 11:13 pm | |
| και γιατι να μην κοψεις μια παραφιαδα να την αφησεις μια μερα ορφανη και την επομενη να βαλεις μεσα το βασσιλοκελι κλειστο ωστε να εκολαφ8ει στο περιβαλον που πρεπει? μια παρ8ενα βασιλισσα δεν ξερω κατα ποσο ειναι πι8ανο να γινει αποδεκτη απο το μελισσι | |
| | | ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Τετ Μάης 09, 2012 11:18 pm | |
| - giorgos500 έγραψε:
- xm , καναρη θα σου πω αλλα μην γελασεισ , για οικονομια , κριση εχουμε , και σου παραθετω το σκεπτικο μου συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει στο φορουμ ,
παιρνω το βασιλοκελι απο μελισσι που εχει σηκωσει βασιλοκελια οταν εινε κλειστο , και το βαζω σε ενα ποτυρι που το εχω ταποσει με σητα απο πανω για να περνει αερα , το εχω σπιτι μου και ασ πουμε οτι σε λιγεσ μερεσ βγαινει η βασιλισσα , τοοοοοτε λοιπον περνω 4 ή 5 πλαισια με μελισεσ απο ενα μελισσι δυνατο η φτιαχνω ενα με 4 πλαισια συνεννωση απο πολλα μελισια οποσ διαβασα στο αντοιστιχι αρθρο στο φορουμ και του βαζω την παρθενα βασιλισσα μια μερα μετα που βγηκε απο το βασιλοκελι με τον τροπο που θα την βαζαμε αν περναμε μιθα γονιμοποιημενη ετοιμη , λογικα αν το μελισσι την δεχτει η βασιλισσα μετα απο 2 μερεσ θα βγει απο το κουτακι καιθ λογικα αφου την δεχτει το μελισσι θα γονιμοποιηθει , και λογικα ολα οκ, και λογικα και λογικα και λογικα , με αυτο τον τροπο αντι να κοψω ενα μελισσι και να περιμενω να βγαλει βασιλισα και να χασω περιπου 30 ημερεσ απο την ημερα που θα το κωψω μεχρι να γονιμοποιηθει και να γεναει με τον τροπο του ποτηριου θα χασω περιπου 4 ή 5 , πρωτη ημερα φτιαχνω το μελισσι , 2η μερα βαζω την βασιλισα απο το ποτηρι στο μελισσι με κουτακι , και κανα 4 πριπου μερεσ η γονιμοποιηση και μετα ολα οκ , αυτα βεβεα οχι για να την πιω στο ποτηρη αλλα να κανω οικονομια χρονου και μελισων , πωσ σου φενετε ? Γιώργο αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνεις, αυτό που θα έκανα εγώ δηλαδή, είναι να φτιάξεις την παραφυάδα σου όπως λες, και να βάλεις εκεί το βασιλοκέλι. Θα το δεχτούν οπωσδήποτε ενώ την ήδη γεννημένη παρθένα βασίλισσα δυσκολότερα. Αυτό που σου περιγράφω είναι αυτό που κάνουμε τώρα στο ΙΓΕ στο επαγγελματικό τμήμα στο μάθημα της βασιλοτροφίας. | |
| | | gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Πεμ Μάης 10, 2012 4:09 pm | |
| - ΚΑΝΑΡΗΣ έγραψε:
Γιώργο αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνεις, αυτό που θα έκανα εγώ δηλαδή, είναι να φτιάξεις την παραφυάδα σου όπως λες, και να βάλεις εκεί το βασιλοκέλι. Θα το δεχτούν οπωσδήποτε ενώ την ήδη γεννημένη παρθένα βασίλισσα δυσκολότερα. Αυτό που σου περιγράφω είναι αυτό που κάνουμε τώρα στο ΙΓΕ στο επαγγελματικό τμήμα στο μάθημα της βασιλοτροφίας. να ροτισω και εγω με αφορμη τα παραπανω, το βασιλοκελι το βαζουμε οπως ειναι χωρις αλουμινοχαρτο και αλλα τετοια κολπα? | |
| | | thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Πεμ Μάης 10, 2012 5:24 pm | |
| Η το βάζεις με το πλαίσιο πάνω στο οποίο βρίσκεται ή το μπολιάζεις σε ένα πλάσιο στην κυψ'ελη που θες. Ενας τρ'οπος για μπόλιασμα είναι να κάνεις ένα βαθούλωμα με τον αντίχειρά σου στο πλαίσιο που θες και αφού τοποθετήσεις εκεί το βασιλοκέλι (σε φυσιολογική κάθετη θέση εννοείται)να το ακινητοποιήσεις με ένα κυρτό συρματάκι στιν πάνω μεριά του.Για μένα καλύτερα μαζίμε το βασιλοκέλι να πάρεις και 1-2 πόντους κερύθρα απο εκεί που θα το αφαιρέσεις και να βάλεις το συρματάκι σ αυτό το σημείο για να είσαι σίγουρος οτι δεν 8α το χαλάσεις. | |
| | | ΣΠΥΡΕΤΟ Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 230
| Θέμα: Απ: βασιλοκελι σε ποτηρακι Πεμ Μάης 10, 2012 9:52 pm | |
| Η εκτός κυψέλης επώαση βασιλικών κελιών γίνεται σε θάλαμο εκκόλαψης με σταθερή θερμοκρασία , υγρασία κ.α. Στο εξωτερικό πολλοί εκτροφείς βασιλισσών κάνουν εμβολιασμό και μετά το σφράγισμα μεταφορά... Στην περίπτωση που αντικρύζουμε να<< βγαίνουν >>μπροστά στα μάτια μας βασίλισσες από κελιά που αφαιρέσαμε πριν λίγο.... απλά έτυχε... Δεν πέτυχε... Λοιπόν εφόσον επιλεχθεί να σχηματίσει το μελίσσι μόνο του β.κ. έπειτα από απορφανισμό, σημειώνουμε την ημέρα ορφάνιας , υπολογίζουμε για το σφράγισμα , και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι τα β.κ. τα οποία εισάγουμε στις σχηματισμένες παραφυάδες ... λίγο πριν εκκολαφθούν | |
| | | | βασιλοκελι σε ποτηρακι | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
|
e-mail: melissologia@gmail.com
|
Wherever you are in the world… enjoy your bees!!! | |
|