| πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? | |
|
+4Mactas mpampis13 Throubee manospsari 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
manospsari Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Πεμ Μαρ 12, 2015 9:12 pm | |
| θελω να κανω βασιλοτροφια φετος απλα αν ξερει κανενας με ποιο τροπο γινεται ο διπλος εμβολιασμος δηλαδη δεν εχω καταλαβει αν βγαζουμε την προνυμφη που ειναι 4 ημερων απο το βασιλοκελι και βαζουμε προνυμφη λιγων ωρων σωστα το εχω καταλαβει?βασικα το προβλημα μου ειναι οι μερες | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Πεμ Μαρ 12, 2015 10:32 pm | |
| Μπολιάζεις, έπειτα τοποθετείς τα βασιλοκέλια στην κυψέλη έναρξης, την επόμενη μέρα αφαιρείς τις λάρβες και ξαναμπολίαζεις..καλή επιτυχία! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 11:39 am | |
| Μια ερώτηση. Τι κερδίζουμε με το διπλο εμβολιασμό; Εννοω πια είναι η διαφορα μιας βασιλισσας που προήλθε από μονλ με μια που προήλθε από διπλο εμβολιασμό; | |
|
| |
Mactas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 12:27 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- Μια ερώτηση.
Τι κερδίζουμε με το διπλο εμβολιασμό; Εννοω πια είναι η διαφορα μιας βασιλισσας που προήλθε από μονλ με μια που προήλθε από διπλο εμβολιασμό; Από αυτά που έχω διαβάσει και μόνο, με τον διπλό εμβολιασμό σημαίνει ότι μπαίνει περισσότερος βασιλικός πολτός στα βασιλικά κελιά, άρα ταϊζονται καλύτερα οι μάνες, άρα βγαίνουν και μεγαλύτερες, άρα και καλύτερες. | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 3:14 pm | |
| Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι οι μάνες του διπλού εμβολιασμού είναι καλύτερες από αυτές του ξηρού εμβολιασμού... | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 3:21 pm | |
| Μπορεί να μην είναι γραμμένο σε βιβλιογραφία, αλλά για να λένε οι καθηγητές ότι οι βασίλισσες διπλού εμβολιασμού
είναι καλύτερες κάτι θα ξέρουν παραπάνω! | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 3:28 pm | |
| | |
|
| |
kostasid Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 114
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 3:50 pm | |
| Δεν υπάρχει διάφορα μεταξύ υγρού κ ξηρού εμβολιασμού,επίσης δεν έχει αποδειχθεί ότι οι μάνες του διπλού εμβολιασμού υπερτερούν έναντι του απλού εμβολιασμού.Σημασία έχει να είναι δυνατά τα μελίσσια έναρξης κ αποπεράτωσης,να υπάρχει ανθοφορία,καλές καιρικές συνθήκες κ τροφοδότηση. | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 4:30 pm | |
| - kostasid έγραψε:
- Δεν υπάρχει διάφορα μεταξύ υγρού κ ξηρού εμβολιασμού,επίσης δεν έχει αποδειχθεί ότι οι μάνες του διπλού εμβολιασμού υπερτερούν έναντι του απλού εμβολιασμού.Σημασία έχει να είναι δυνατά τα μελίσσια έναρξης κ αποπεράτωσης,να υπάρχει ανθοφορία,καλές καιρικές συνθήκες κ τροφοδότηση.
+10 | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 4:55 pm | |
| Είχα ρωτήσει έναν βασιλοτρόφο της περιοχής μου σχετικά με τους εμβολιασμούς.Μου είπε ότι δεν υπάρχει διαφορά ξηρού-υγρού και ούτε υπάρχει διαφορά με τις διπλού εμβολιασμού.Το παν είναι να μπουν τα κελιά σε καλό και δυνατό μελίσσι,ώστε να ταιστούν καλά και αργότερα να παντρευτούν καλά. | |
|
| |
manospsari Μέλος
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 5:35 pm | |
| Throubee αν καταλαβα καλα αφηνω 24 ωρες την προνυμφη και μετα εμβολιαζω παλι?διαβασα καπου οτι την αφηνεις 3 μερες γι αυτο εχω μπερδευτει | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 6:44 pm | |
| Καλησπέρα. Η έννοια-αρχή του διπλού εμβολιασμού ειναι οτι αφήνεις για τη δεύτερη λάρβα περισσότερο ΒΠ . Αυτός που υπάρχει απο την πρώτη (που βγάζεις μετα απο 24 ώρες ώστε να μην φάει πολύ απο αυτόν) + οτι ΒΠ ξαναταϊστεί η δεύτερη. Όπως γράψαν και τα παιδιά πιο πάνω, εάν ειναι το μελίσσι εκτροφής δυνατό με πολλές παραμάνες με την πρώτη λάρβα θα δείς στο τέλος οτι υπάρχει και υπόλοιπο ξεραμένου ΒΠ στο Βασικικό κελί. Περισσεύει δλδ ο ΒΠ, σε δυνατο εεε. Επιλογή του καθενός είναι φυσικά. Προσωπικά το βλέπω σαν 2 φάσεις. Η μια ειναι αυτή που συζητάμε. Η άλλη ειναι η σύζευξη. Εάν κατι απο 2 πάει μέτρια....ΔΕΝ!!! | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? Παρ Μαρ 13, 2015 7:05 pm | |
| Φίλε Μάνο νομίζω να σε κάλυψαν οι απαντήσεις των συναδέλφων. Δεν την αφήνεις 3 μέρες, ξαναμπολιάζεις 24 ώρες μετά το 1ο μπόλιασμα. Κατά κοινή ομολογία δεν υπάρχει καμία διαφορά αν οι προυποθέσεις είναι ιδανικές, δηλαδή καλό γενετικό υλικό, πολύ δυνατά μελίσσια (έναρξης-αποπεράτωσης),καλή ανθοφορία τάισμα, κατάλληλες καιρικές συνθήκες, επάρκεια κηφηνών. αααα και σωστά κυψελίδια σύζευξης!
Μάνο πολλά γράφονται, μπράβο πάντως που ρωτάς (ρωτώντας πας στην πόλη), ωραίο και το θέμα κ επίκαιρο! | |
|
| |
manospsari Μέλος
| |
| |
| πως γινεται ο διπλος εμβολιασμος? | |
|