Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μισός όροφος

Πήγαινε κάτω 
+9
NikTheGreek
nikos37
kir
manosmeli
Pater_Familias
monarchis
Throubee
Adami Drone
beezna
13 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
NikTheGreek
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NikTheGreek

Αριθμός μηνυμάτων : 336

Μισός όροφος - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Απρ 22, 2016 10:31 pm

Σημερινη ενημερωση για τα 'μισαδακια"..

λοιπον τα κοριτσια ξεκινησαν να τα πιανουν με δυσκολια.
αν ηταν ολόκληρος οροφος πιστευω οτι το μελισσι θα ειχε χτισει ηδη δυο πλαισια..αλλα με τα μισαδακια παει αργα το πραγμα.
Να φανταστειτε οτι στον κατω οροφο που ειναι κανονικα τα πλαισια οι μελισσες προτιμουν να κρεμιούνται σαν τα σταφυλια στην κατω μερια του πλαισιου παρα ν ανεβουν και να δωσουν ενα χερακι στο χτισιμο.

τεσπα.. θα το συνεχισω να δω που θα παει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Adami Drone
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 105

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Απρ 23, 2016 5:18 pm

Νομίζω η ιδέα του τινάγματος είναι μια λύση... για το χτίσιμο!

Εγώ το χρησιμοποίησα φέτος και στην Demaree για να χωρίσω το πάτωμα από τον όροφο, έχουν κτίσει κανονικά κελιά και απλά περιμένω να δω πως θα πάει η γονιμοποίηση της νέας βασίλισσας για να το έχω με 2queen ... θα δώσω νέα σε καμιά εβδομάδα για το πείραμα!
NikTheGreek
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NikTheGreek

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Απρ 23, 2016 9:50 pm

Τερμα τ αστεια ..
η ακακια τελειωσε .. με πενιχρα αποτελεσματα
αυριο μαλλον εχει μεταφορα στο παλιουρι και πισω θα μεινει ενα μελισακι με 'μισαδακι" για οροφο.
Η τροφοδοσια με σιροπακι 1:1 ξεκινησε ηδη..
θα το μουρλανω στο βανιλοσιροπο ..... lol! lol!
ετσι για να δω αν χτισει ή οχι  

κατι μου λεει ....οτι....θα χτισει !!! oraia

και μολις χτισει αυτον τον οροφο ..θα πεσει κι αλλος στο καπακι
kir
BeeForce
BeeForce
kir

Αριθμός μηνυμάτων : 602

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 10:46 am

περιμένω με αγωνία της εντυπώσεις σας , εγώ τελικά βρήκα πίσω από το πολυκατάστημα με τα παιχνίδια, θα ετοιμαστούν αυτή την εβδομάδα και θα τοποθετηθούν με την πρώτη ευκαιρία !
NikTheGreek
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NikTheGreek

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 4:16 pm

Σημερα ειχε επιθεωρηση...

το μελισσακι αφου δεχτηκε τις περιποιησεις μου για δυο συνεχεις φορες με τροφοδοσια 1/2 lit σιροπιου μερα παρα ημερα
επιτελους εχτισε το "μισαδακι" κατα 80% .
η queen δεν ανεβηκε φυσικα να γενησει αλλα εγινε το πρωτο βημα.
τοποθετησα κι αλλο 'μισαδακι" πανω απο το ηδη χτισμενο και θα συνεχισω την τροφοδοσια .
αν συνεχισει ετσι νομιζω οτι μετα το Πασχα θα εχω χτισμενο ετοιμο και το αλλο  , και την  queen να γεναει στο μεσαιο....

Διπλανο μελισσακι ιδιας δυναμικοτητας εχει χτισει το 20% του πρωτου ... αλλα χωρις τροφοδοσια.

ενημερωτικα στην περιοχη που ειναι τα μελισσακια
η Ακακια τελειωσε και εμφανιστηκαν τα πρωτα δειγματα γυρης παλιουριου !!!
Adami Drone
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 4:27 pm

Γιατί δεν βάζεις το άκτιστο κάτω από το κτισμένο? Δλδ γονοφωλιά - άκτιστο - κτισμένο? Με τροφοδοσία δεν θα το πιάσουν γρηγορότερα?
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 9:41 pm

Σωστός ο Adami. Εγώ θα πήγαινα σε λίγο πιο επιθετικές μεθόδους: μπλοκάρισμα της μάνας στα δυο μισαδάκια, από κάτω διάφραγμα και κάτω από διάφραγμα τη γονοφωλιά. Πάμε ξανά ανάποδα: στο ισόγειο η γονοφωλιά,βάς. δίαφραγμα και απο πάνω τα μισαδάκια με την queen . Εννοείτε σιρόπι σε όλη τη διαδικασία του εγχειρήματος. Να μη λείψει καθόλου.
xunilz
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 9:48 pm

Nik δυο τροφοδοσίες έκανες μόνο η παραπάνω γιατι κατι τετοιο κατάλαβα
NikTheGreek
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NikTheGreek

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 10:06 pm

xunilz έγραψε:
Nik δυο τροφοδοσίες έκανες μόνο η παραπάνω γιατι κατι τετοιο κατάλαβα

Δυο και μια σημερα τρεις ...μεθαυριο θα του ξαναβαλω και βανιλια .... και βλεπουμε

Το σκέφτηκα και εγω ναβαλω το αχτιστο στην μεση ...
αλλα ...
ελπιζω η queen ν ανεβει να γεννήσει στο ηδη χτισμενο μιας και κατω εχει μπλοκαριστει τελειως ..   sokaristiko
8 γονους και τα υπολοιπα γυρη με ελαχιστο μελακι..  skeftome

αν εχω δικιο και ανεβει συντομα , τοτε θα εχω διπλο κερδος μιας και θα επεκτεινει την γενα της άμεσα στο πρωτο μισαδακι και ταυτοχρονα θα χτιζεται και το δευτερο
Pater_Familias
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 27, 2016 11:31 pm

monarchis έγραψε:
Σωστός ο Adami. Εγώ θα πήγαινα σε λίγο πιο επιθετικές μεθόδους: μπλοκάρισμα της μάνας στα δυο μισαδάκια, από κάτω διάφραγμα και κάτω από διάφραγμα τη γονοφωλιά. Πάμε ξανά ανάποδα: στο ισόγειο η γονοφωλιά,βάς. δίαφραγμα και απο πάνω τα μισαδάκια με την queen . Εννοείτε σιρόπι σε όλη τη διαδικασία του εγχειρήματος. Να μη λείψει καθόλου.

Γιῶργο δὲ χρειάζεται διάφραγμα. Ἁπλά βάζεις 8 πλἀίσια μισαδάκια σε κάθε ὄροφο καί ἡ βασίλισσα δέ θά ἀνέβει νά γεννήσει. Τα πλαίσια θά γεμίσουν κανονικά μέλι.
NikTheGreek
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
NikTheGreek

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μισός όροφος   Μισός όροφος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Μάης 04, 2016 10:08 pm

Τελικα μαλλον ηθελε το σιροπακι του !!!!

στην σημερινη επιθεώρηση ολοκληρος ο μεσαιος μισος οροφος ηταν χτισμενος .
Η διαταξη ειναι απο κατω προς τα επανω..
Ολοκληρος - μισος χτισμενος - μισος ...
το κακο ειναι οτι η queen  ΔΕΝ ανεβηκε να γενησει στο χτισμενο !!! klama
αλλα παραμενει κατω με τασεις σμηνουργιας ..(εκανε κανα δυο κελια) τα οποια χαλασα.
ξερω οτι το πιεζω το μελισσακι αλλα θελω να δοκιμασω την τυχη μου με τα "μισαδακια"
Αυτο που λεω να κανω αυριο ειναι να βαλω το χτισμενο "μισαδακι" κατω απο την γονοφωλια και ν αφησω το αχτιστο απο επανω..
δλδ να γινει .. απο κατω προς τα επανω
μισαδακι χτισμενο - ολοκληρο πατωμα - μισαδακι αχτιστο
μπας και η κυρια αποφασισει να γενησει στο κατω μισαδακι...
και φυσικα λιγο σιροπακι ακομα

Τι λετε ?

Μισός όροφος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» οροφος κανονικος η μισος?
» τρίτος όροφος
» 2ος όροφος
» Όροφος σε 8άρι
» Τρίτος όροφος.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Οι αρχάριοι... τα νέα παιδιά-
Μετάβαση σε: