Εξαρτάται από το είδος της ανθοφορίας / έκκρισης και την έντασης αυτής, από τη δυναμική του μελισσιού, από την εποχή και από του χρονοδιαγράμμα που ακολουθεί κανείς. Π.χ. σε πορτοκαλιά την άνοιξη δεν βάζεις μισο όροφο γιατί θα στον γεμίσουν στο άψε σβήσε, σε άλλες ανθοφορίες / εκκρίσεις κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αν δεν βιάζεσαι στα καπάκια να πας άλλου πάλι δεν έχει νοήμα. Θα έβαζα όμως μισό όροφο αν πήγαινα π.χ. για κουμαριά, όπου υπαρχει ο φόβος να τις προλάβουν τα κρύα και οι βροχές και να μην καταφέρουν να αφυγράνουν το μέλι σε ένα κανονικό πλαίσιο, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Άρα άμα θέλουμε να πάρουμε μέλια γρήγορα για κάποιον λόγο, ο μισός όροφος έχει νόημα.
Σε κάθε περίπτωση είναι έξτρα χρήματα (πλαίσια και πατώματα) σε κάτι που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση, οπότε θέλει σκέψη αν αξίζει η επένδυση.