| Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. | |
|
+4monarchis doctor11 thodoris981 Throubee 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Τετ Φεβ 25, 2015 10:58 am | |
| Καλημέρα..ας μιλήσουμε για την ζάχαρη.. Πολλά ακούγονται για την ζάχαρη και τις διαφορετικές ποιότητες αυτής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μέχρι στιγμής έχω πετύχει στο εμπόριο τις παρακάτω μάρκες-ποιότητες.Μιλάμε για κρυσταλλική ζάχαρη πάντα. α) Ε.Β.Ζ ελληνική ζάχαρη. β)Κροάτικη (δε θυμάμαι το brand name για την ώρα) γ) Sudzucker Γερμανική. δ) tereos Γαλλική.
Διαφορά στην τιμή υπάρχει,αλλά και στην ποιότητα ισχυρίζονται πολλοί συνάδελφοι - έμποροι. Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον θέμα ..ας πει καθείς την εμπειρία του... | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Τετ Φεβ 25, 2015 12:08 pm | |
| Πολυ καλο θεμα αλλα φοβαμαι οτι θελουμε λιγη βοηθεια απο χημικους τροφιμων. | |
|
| |
doctor11 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Τετ Φεβ 25, 2015 4:56 pm | |
| Όσον αφορά την Ελληνική ζάχαρη (ΕΒΖ) θέλει προσοχή γιατί έχει εργοστάσιο και στη Σερβία και εκεί δεν υπάρχει η αναστολή των νεονικοτινοειδών φαρμάκων... | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Τετ Φεβ 25, 2015 7:09 pm | |
| @Throubee αδερφέ άνοιξες ωραίο θέμα. Λοιπόν, εγώ χρησιμοποιώ τη Γαλλική. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο αγοράζω όταν βρω καμιά προσφορά από το S/M.
@doctor11 προβληματίστηκα λιγάκι πως εμπλέκονται τα νεονικοτινοειδή με τα ζαχαρότευτλα και τη ζάχαρη....
Πάντως αν υπάρχει κάποια μελέτη head to head που να αποδεικνύει την ανωτερότητα και σε ποιο επίπέδο θα ήθελα να το γνωρίζω από περιέργεια. Για παράδειγμα ο τρόπος μεταποίησης από τεύτλα σε ζάχαρη και η μεθοδολογία που πραγματοποιείται αν επηρεάζουν το τελικό προϊόν θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε.
Εκτός από χημικό ίσως να χρειαστούμε και την άποψη κάποιου τεχνολόγου τροφίμων. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 6:45 am | |
| η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης έχει 2 συκευασίες με το κοριτσάκι σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο. Το έγχρωμο είναι ελληνικής παραγωγής και το ασπρόμαυρο των εργοστασίων της σε σερβία κλπ Η ζάχαρη από γερμανία δεν σημαίνει ότι παράγεται στη γερμανία. γνωρίζω ότι μεγάλη εταιρία γερμανική κα΄νει εισαγωγή από καμπότζη και άλλες χώρες αντίστοιχες, όπου δεν ισχύουν ευρωπαϊκα πρότυπα ελέγχου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Φυσικά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά στη συακευασία (είναι τα γνωστά γερμανικά κόλπα που περνούν μέσα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία) εκείνο πουέχω παρατηρήσει είναι ότι η ελληνική ζάχαρη κάνει ένα σιρόπι σε υποκίτρινο χρώμα και νομίζω πιο παχύ σε σχέση με τη γερμανική εισαγωγής που γίνεται ένα άχρωμο υγρό και κατά την άποψη μου όχι τόσο παχύρευστο εγώ προσωπικά από το φθινόπωρο κατι δεν μου έκατσε καλά με μία εισαγώμενη που είχα πάρει (δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλά νομίζω ότι σαν να τάιζα χωρίς αποτέλεσμα) και χρησιμοποιώ μόνο ελληνική (κοστίζει λίγο παραπάνω) | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 8:15 am | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης έχει 2 συκευασίες με το κοριτσάκι σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο. Το έγχρωμο είναι ελληνικής παραγωγής και το ασπρόμαυρο των εργοστασίων της σε σερβία κλπ
Εξαιρετική πληροφορία! Θωμά αναγράφεται αυτή η πληροφορία πάνω στη συσκευασία ή το μοναδικό διακριτικό είναι η διαφορά χρώματος; | |
|
| |
doctor11 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 9:23 am | |
| Φίλε monarchis τα φάρμακα τα ρίχνουν στην φάση της καλλιέργιας και εάν είναι νεονικοτινοειδή (διασυστημικά) λένε ότι περνάνε και στο τελικό προιόν. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 5:48 pm | |
| Εγω εχω μια απορια σχετικα με τη ζαχαρη . Εδω στον Βολο παιρνω ζαχαρη αχνη απο εναν που φτειαχνει και χαλβα και που υποστηριζει οτι δεν εχει αμυλο . 1) Εγω πως μπορω να το επιβεβαιωσω αυτο ; 2) Πως εγω μπορω να κανω ζαχαρη αχνη χωρις αμυλο ; | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 6:18 pm | |
| Ωραιο θέμα......μεγαλη συζητηση. Όλες οι καλλιεργειες έχουν εγκεκριμένα φυτοφάρμακα. Σε αυτά τα εγκεκριμένα για την κάθε καλλιέργεια φυτοφάρμακα ύπαρχουν ανώτατα επιτρεπτά όρια βάση νομοθεσίας δηλαδη ύπαρχει ένα όριο πάνω απο το οποίο η δραστική ουσία του κάθε φυτοφαρμάκου είναι επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου και των ζώων. Θα πρέπει λοιπόν να πάρεις δείγμα απο την ζάχαρη, να την στείλεις για άναλυση και να δεις ποιες δραστικές περιέχει και σε τι ποσοστο. Είχα σκοπο να ρωτήσω στο ΑΠΘ για το αν υπάρχει καποια έρευνα για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στην ζάχαρη και κατα πόσο επηρεάζει την ζωή των μελισσών αλλα δυστυχώς δεν το έχω κάνει ακόμη.
Σημείωση: Το ίδιο θα πρεπει να αναρωτηθούμε και για το σογιάλευρο................. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 6:26 pm | |
| - ethnic69 έγραψε:
- Εγω εχω μια απορια σχετικα με τη ζαχαρη . Εδω στον Βολο παιρνω ζαχαρη αχνη απο εναν που φτειαχνει και χαλβα και που υποστηριζει οτι δεν εχει αμυλο . 1) Εγω πως μπορω να το επιβεβαιωσω αυτο ;
2) Πως εγω μπορω να κανω ζαχαρη αχνη χωρις αμυλο ; 1)Μπορείς να το επιβεβαιώσεις κάνοντας ανάλυση στην άχνη σε εξωτερικό εργαστήριο ή να του ζητήσεις την διαθρεπτική ανάλυση που πιθανόν έχει από το προϊόν από δική του ανάλυση. 2) Θα πάρεις σπαστήρα και θα αλέθεις την ζάχαρη του εμπορίου κανοντας την άχνη. | |
|
| |
περης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Πεμ Φεβ 26, 2015 7:14 pm | |
| στα θέματα που ανέπτηξαν οι επιστήμονες του κλάδου στο πρόσφατο συνέδριο, ισχυρίστηκαν ότι έπειτα από σχετική έρευνα το άμυλο, όχι μόνο δεν είναι τοξικό για τις εργάτριες μέλισσες, αλλά σε ποσοστά 5-10 % τους εξασφαλίζει περισσότερη ενέργεια στις πτήσεις συλογής !!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Παρ Φεβ 27, 2015 9:47 am | |
| - ΜπαμπηςΚαστορια έγραψε:
2) Θα πάρεις σπαστήρα και θα αλέθεις την ζάχαρη του εμπορίου κανοντας την άχνη. Μου λες να παρω σπαστηρα να κανω ζαχαρη αχνη , αλλα εγω ρωτησα πως να κανω αχνη χωρις αμυλο..... | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Παρ Φεβ 27, 2015 10:16 am | |
| Η ζάχαρη δεν περιέχει άμυλο αλλά το προσθέτουν όταν την κάνουν άχνη για να διατηρείται και να μην πετρώνει. Αν λοιπόν πάρεις σπαστήρα δεν προσθέτεις άμυλο και έχεις άχνη χωρίς άμυλο. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Παρ Φεβ 27, 2015 10:25 am | |
| - monarchis έγραψε:
- thoma.sbees έγραψε:
- η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης έχει 2 συκευασίες με το κοριτσάκι σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο. Το έγχρωμο είναι ελληνικής παραγωγής και το ασπρόμαυρο των εργοστασίων της σε σερβία κλπ
Εξαιρετική πληροφορία! Θωμά αναγράφεται αυτή η πληροφορία πάνω στη συσκευασία ή το μοναδικό διακριτικό είναι η διαφορά χρώματος; Το έλενξα χτες σε μάρκετ. Η συγκεκριμένη έγχρωμη συσκευασία έχει ελληνική σημαία και αναγράφει ελληνικό προϊόν. Παλαιότερα δεν το έγραφε Εδώ να σας πω ότι καλλιεργούσα τεύτλα παλαιότερα και γνωρίζω κάποια στοιχεία. Οι σπόροι διατίθενται αποκλειστικά από την ΕΒΖ στους καλλιεργητές και οι ψεκασμοί γίνονται με φάρμακα που διατίθενται επίσης από αυτή. Οι σπόροι είναι επικαλλυμένοι με κάποιο φάρμακο δεν θυμάμαι όμως ποιο ήταν και ποιο είναι σήμερα. Αν βρω κάποια πληροφορία θα την μεταφέρω Πληροφοριακά να σας πω ότι δοκιμαστικά απαγορεύτηκε για 2 χρόνια στην ΕΕ η χρήση νεονικοτινοειδών στην επικάλυψη σπόρων αλλά μόνον για τα φυτά που βγάζουν άνθος (πχ στο καλαμπόκι που δεν βγάζει άνθος επιτρέπεται) και ισχύει η απαγόρευση μέχρι τέλος του 2015 | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Παρ Φεβ 27, 2015 11:26 am | |
| - ethnic69 έγραψε:
Μου λες να παρω σπαστηρα να κανω ζαχαρη αχνη , αλλα εγω ρωτησα πως να κανω αχνη χωρις αμυλο..... Παίρνεις την κρυσταλλική ζάχαρη που δεν έχει άμυλο, έπειτα πας σε κάποιον που έχει μύλο και στην κάνει άχνη. To κακό είναι ότι δεν αποθηκεύεται σπασμένη γιατί γίνεται σβόλοι, για αυτό το λόγο στην ζάχαρη άχνη του εμπορίου προστίθεται το άμυλο. Οπότε σπάζεις κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεσαι να ζυμώσεις. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. Παρ Φεβ 27, 2015 10:22 pm | |
| - doctor11 έγραψε:
- Φίλε monarchis τα φάρμακα τα ρίχνουν στην φάση της καλλιέργιας και εάν είναι νεονικοτινοειδή (διασυστημικά) λένε ότι περνάνε και στο τελικό προιόν.
- thomas.bees έγραψε:
- Πληροφοριακά να σας πω ότι δοκιμαστικά απαγορεύτηκε για 2 χρόνια στην ΕΕ η χρήση νεονικοτινοειδών στην επικάλυψη σπόρων αλλά μόνον για τα φυτά που βγάζουν άνθος (πχ στο καλαμπόκι που δεν βγάζει άνθος επιτρέπεται) και ισχύει η απαγόρευση μέχρι τέλος του 2015
Ένας λόγος που με προβλημάτισε ήταν και ο παραπάνω, δηλαδή από όσο ξέρω τα ζαχαρότευτλα δεν ανθίζουν... Ίσως κάπου να κάνω λάθος. | |
|
| |
| Οι Ποιότητες της Ζάχαρης. | |
|