Την τελευταία φορά που έφτιαξα γυρεόπιτα, ακολούθησα την συνταγή της Κας Γούναρη:
6 κιλά γύρης και 6 κιλά ζάχαρης αναμιγνύονται σε 0,5 λίτρα νερού για 30-60 λεπτά . Σε κάθε μελίσσι δίνονται 300 γραμμ.γυρεόπιττας δυό φορές την εβδομάδα(ζάχαρη ποτέ άχνη αλλά κρυσταλλική αλεσμένη)
...και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οι μέλισσες είχαν πέσει με τα μούτρα και την καθάρισαν σε χρόνο dt. Ωστόσο επειδή δεν έχω σπαστήρα η blender ικανό να αλέσει τη ζάχαρη ταλαιπωρήθηκα πολύ για να μετατρέψω την κρυσταλλική σε άχνη.
Έτσι τώρα σκεφτόμουν μήπως αντί για ζάχαρης προσθέσω στο μίγμα ελαφρά ζεσταμένη βανίλια... το έχει δοκιμάσει κανείς;