psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Τι μπορει να ειναι?? Δευ Απρ 20, 2015 3:42 pm | |
| - Milve έγραψε:
- Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θα θέσω την ερώτηση μου εδώ.
Πριν περίπου μια εβδομάδα έκανα έλεγχο στα μελισσάκια μου και είδα ότι μια δυνατή κυψέλη 8 πλαισίων είχε μείνει η μισή, χωρίς βασίλισσα και είχε φτιάξει βασιλοκελιά. Φαντάστηκα ότι το μελίσσι σμηνούργησε. Εχθές όμως έκανα μεταφορά του μελισσοκομείου και το θέαμα που αντίκρισα ήταν αποκαρδιοτικό. Κάτω από αυτήν την κυψέλη υπήρχαν νεκρές μέλισσες κατά χιλιάδες!!! Υπήρχε ένα βουνό εκεί κάτω από μέλισσες. Σκέφτηκα δηλητηρίαση, αλλά σε κανένα άλλο μελίσσι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Τι μπορεί να είναι? Όταν λες κάτω εννοείς μπροστά ή σήκωσες την κυψέλη και τις βρήκες απο κάτω από το πάτωμα; Γιατί άραγε να μην υπήρχαν και γύρω από αυτή; Σε λεηλασία πιστεύω πως θα ήταν γεμάτος ο τόπος. Τι τις ανάγκασε να μπουν από κάτω; | |
|
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: Τι μπορει να ειναι?? Δευ Απρ 20, 2015 7:53 pm | |
| Υπήρχαν μερικές μπροστά στην είσοδο, αλλά ήταν ελάχιστες σε σχέση με αυτές που βρίσκονταν κάτω από τον πάτο. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκάλεσε αυτό... | |
|
PETROS84 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: Τι μπορει να ειναι?? Δευ Απρ 20, 2015 9:45 pm | |
| Υπάρχει περίπτωση να έχει μιρμιγκοφολια κάτω από την κυψέλη και να της μετέφεραν ;
| |
|
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: Τι μπορει να ειναι?? Δευ Απρ 20, 2015 11:05 pm | |
| Ωχ, λες; Ήταν ένα βουνό από μέλισσες!!! | |
|
nikolasfrag Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Απ: Τι μπορει να ειναι?? Τρι Απρ 21, 2015 9:16 pm | |
| Καλησπερα και εμενα ενα μελισσι ενω ειχε ξεκινησει να πηγαινει καλα ξεκίνησα διεγερτικη κ ενω αρχισαν να ανεβαινουν ξαφνικα ο πληθυσμος εκανε φτερα. και αφησε μεσα και γονο και μελια με γυρες. το καπακι το ανοιξα χωρις ξεστρο πρωτη υποψια και το πατωμα ισα που το ακουμπησα με το ξεστρο τελευταια επιθεωρηση ηταν πρπ μια βδομαδα. λογω πληθυσμου θα επρπε να προπολιασουν οπως καθε φορα. | |
|