| Συνένωση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Συνένωση Δευ Νοε 03, 2014 6:08 pm | |
| Παιδιά τα ...φώτα σας! έχω 3 μελισσακια 2,5 πλαισίων , το άλλο 3 και το τρίτο 4 πλαισίων πληθυσμο, με ελάχιστο γόνο. μπορώ να κάνω συνένωση τα δύο για να ξαχειμωνιάσουν; θα πετύχει αυτή την εποχή; με λίγο αραιο ξυδόνερο; υπ΄ όψιν οτι τα κρύα άρχισαν. Περιμένω απαντήσεις ειδικά από τους ....βόρειους | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Συνένωση Δευ Νοε 03, 2014 6:53 pm | |
| Εγώ μπερδεύτικα λίγο.Γενικά ισχύει ότι ενώνουμε ένα αδύνατο με ένα δυνατό και κρατάμε την καλή βασίλισσα. | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Συνένωση Δευ Νοε 03, 2014 8:49 pm | |
| θα πω τη γνωμη μου το τι θα εκανα εγω... το 2.5αρι θα το ενωνα με το 4αρι κ τα με τα 2 3αρακια θα εκανα ενα 6αρακι... προσοχη ομως.. τις μαναδες ασε να επιλεξουν τα κοριτσια σου την καλυτερη σε εκαστη συνενωμενη κυψελη... βαλε αναμεσα στα 2 συνενωμενα μελισσακια 2 φυλλα εφημεριδας ελαχιστα βρεμενα με ξυδονερο... αυτο θα μπλοκαρει τις φερορμονες κ δε θα γινει καμια μαχη... στη συνενωση θα βγαλεις απο τη μια κυψελη πχ τα 3 πλαισια κ θα τα βαλεις στην αλλη?? σ αυτη την περιπτωση η εφημεριδα αναμεσα... υγ. αν το χα κανει κ εγω αυτο με 2 4αρακια τωρα θα τα ειχα... βλεπετε σκεφτομουν τις μαναδες που ηταν καινουριες... λαααθοοος... | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| |
| |
stavkostakis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 9
| Θέμα: Απ: Συνένωση Τρι Νοε 04, 2014 1:40 pm | |
| Την συνένωση πως σκέφτεσαι να την κάνεις; Μου μοιάζει δύσκολη η περίπτωσή σου. | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Συνένωση Τρι Νοε 04, 2014 8:33 pm | |
| Έχω κάνει πολλές συνενώσεις στα 4 χρόνια της μελισσοκομικής μου πορείας , ψεκάζοντας τα πλαίσια με νερόξιδο ή νεροτσίπουρο για να μπερδευτούν οι φερομόνες των δύο μελισσιών. το πρόβλημά μου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες Αύριο θα τα ενώσω και ο θεός βοηθός! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Συνένωση Τρι Νοε 04, 2014 9:40 pm | |
| χεχεχε με νεροτσιπουρο εκανα και εγω τις τελευταιες 2 ...θα ζεσταθουνε κιολας ...χαχαχαχα οτι κανεις καντο κατα της 13.00 | |
|
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 48
| Θέμα: Απ: Συνένωση Τετ Νοε 05, 2014 7:09 pm | |
| - giota έγραψε:
- Έχω κάνει πολλές συνενώσεις στα 4 χρόνια της μελισσοκομικής μου πορείας , ψεκάζοντας τα πλαίσια με νερόξιδο ή νεροτσίπουρο για να μπερδευτούν οι φερομόνες των δύο μελισσιών.
το πρόβλημά μου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες Αύριο θα τα ενώσω και ο θεός βοηθός! Θα σου πρότεινα να ρισκάρεις… δες και αυτή την εμπειρία… | |
|
| |
mikesideris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 87
| Θέμα: Απ: Συνένωση Τρι Νοε 11, 2014 3:01 pm | |
| Κατά την γνώμη μου ένα τεσσαράκι κανονικό δηλαδή με πληθυσμό σφικτό δεν έχει πρόβλημα και με κατάλληλους χειρισμούς θα επιβιώσει τώρα τα 2,5 πλαίσια είναι θέμα. Τα μεγαλύτερα λάθη που οδηγούν σε συνενώσεις είναι 1) αραιός πληθυσμός και 2) μη έγκαιρη βοήθεια με προσθήκη γόνου πρίν πιάσουν τα κρύα από ένα δυνατότερο και 3 μια καλη ανθοφορία για ξεχειμώνιασμα (ρεικη,χαρουπια). | |
|
| |
| Συνένωση | |
|