| Aφεσμοί - απορίες | |
|
+5thodoris981 KENTRI gmakhs jokey Mr.Panos 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Mr.Panos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 9:09 pm | |
| Παιδιά έχω "πιάσει" δύο αφεσμούς απο τα μελισσάκια μου μικρούς ο ένας 2 πλαισιάκια πλυθυσμός και ο άλλος ακόμη κατα το ήμιση μικρότερος..τους έχω πίασει εδώ κ τρεις μέρες τωρα.. Η ερώτηση είναι η εξής: μπορώ να τους συνενόσω μεταξύ τους?αν ναι, πως κ πότε? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 9:31 pm | |
| γιατί να συννενώσεις από τώρα ? βάλε τους από μισό ζυμάρι αφού είναι ακόμη μικρά τα σμήνη (να μην έχεις και φόβο για λεηλασίες ) , δες τις βασίλισσες πως και αν γονιμοποιηθούν και θα δεις τότε πως θα τα διαχειριστείς . | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 10:01 pm | |
| Σκεφτόμουν να τα συννενώσω διότι είναι πολύ μικρα,κ ως "αρχάριος"που είμαι μου πέρασε αυτή η σκέψη για να γίνει ένα δυνατότερο απο την συννένωση,και μήπως το πολύ μικρούλι ένα πλαίσιο πλυθυσμός χαθεί λόγω λιγοστού πλυθυσμού.. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 10:16 pm | |
| - Mr.Panos έγραψε:
- Σκεφτόμουν να τα συννενώσω διότι είναι πολύ μικρα,κ ως "αρχάριος"που είμαι μου πέρασε αυτή η σκέψη για να γίνει ένα δυνατότερο απο την συννένωση,και μήπως το πολύ μικρούλι ένα πλαίσιο πλυθυσμός χαθεί λόγω λιγοστού πλυθυσμού..
αν πιστεύεις ότι είναι μικρό δώστου κλειστό γόνο... | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 10:29 pm | |
| Θα μπορεσει να σκεπασει ομος τον κλειστο γονο ? Να χρισιμοποιησεις και κυροπανο, θα βοηθησει. Επι της ευκαιριας θελω να ρωτησω και εγω ,πως καταλαβαινουμε απο ποιο μελισι μας εφυγε ο αφεσμος. Εμενα εφυγε ενα, το επιασα και εκανα επιθεωρηση σε ολα τα μελισσια και δεν βρηκα πουθενα βασιλικο κελι, ξενο δεν πρεπει να ειναι γιατι δεν εχει μελισσια εκει κοντα. | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 10:43 pm | |
| Αν είναι σημαδεμένες οι βασ. θα δεις απο ποιο λείπει.... | |
|
| |
neleot Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 25
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 10:44 pm | |
| Αν σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχεις κελιά , και έχεις αυγά ημέρας τότε δεν ήταν δικό σου....!! Αν είχε φύγει η βασίλισσά σου μέχρι να γονιποιηθεί η νέα θέλει κάποιες μέρες....!! Εμένα πριν τρεις εβδομάδες περίπου ήρθε ένα μικρό και αγκαταστάθηκε σε μιά από τις παγίδες μου...παρ'όλο που δεν έχει μελισσοκομεία σε κοντινή απόσταση....!!! | |
|
| |
KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Σαβ Απρ 27, 2013 11:07 pm | |
| Σημαδεμενες οι βασιλισες δεν ειναι. Αλλα εχω ενα δεντρο που γυρο του εχω βαλει τα μελισσια μου, να ερθει εκει να κατσει ο αφεσμος , στο δεντρο αυτο ? Που τετοια τυχη. Ειναι 5 πλαισιων , σχετικα μεγαλος, και σκευτομαι και εγω να τον ενοσω με καποιο μελισι για να αυξησω τον πλυθησμο του, οταν περασει η σμυνουργια βεβαια. Τι λεται ? Εδω και ενα βιντεακι κακης ποιοτητας, που τραβηξα με κινητο τηλεφωνο. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
neleot Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 25
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Κυρ Απρ 28, 2013 5:20 am | |
| Καλό είναι όταν πιάνουμε αφεσμούς να τους βάζουμε λίγο απόμερα στο μελισσοκομείο γιατί δεν ξέρομυε από που έρχαται και τι ''κουβαλάει'' πάνω του....πόσο μάλλον να το συνενώσουμε και με ένα δικό μας....!! Η επιλογή βέβαια είναι δική σου.....!! | |
|
| |
KENTRI Μέλος
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Κυρ Απρ 28, 2013 11:27 am | |
| Καλυτερα να τους δινουμε ακτιστα να κτισουν, ετσι ωστε οτι κουβαλανε να το περασουν στο κερι οσο γινεται. Εγω αυτο εκανα. | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| |
| |
sourlis1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 93
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Κυρ Απρ 28, 2013 9:38 pm | |
| | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Δευ Απρ 29, 2013 8:45 am | |
| Eυχαριστώ πολύ παιδιά για της χρήσημες πληροφορίες | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: ΣΥΝΕΝΩΣΗ Κυρ Μάης 19, 2013 5:07 pm | |
| Παιδιά αποφάσισα να συνενόσσω μια παραφυάδα 3 πλαισίων πλυθυσμό η οποία δεν πέτυχε για κάποιους λόγους και απο λάθος βέβαια χειρισμούς μου.. Αποφάσισα να την συννενόσω με μια δεύτερη πολύ μικρούλα (1πλαίσιο πλυθυσμό)..με νέα μανούλα.. Το θέμα είναι πώς το πράττω αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση? Γενικώς για την συννένωση ξέρω αλλά σε αυτή την περίπτωση πώς το κάνουμε...? | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Τρι Μάης 21, 2013 2:38 pm | |
| λιγο δυσκολο.
αν μπορεις να πιασεις την μαννα ,τοτε τίναξε ολα τα πλαισια τους μπροστα στην τελικη κυψελη.(μαζι και αυτο το ενα) θα γινουν ολες ενα και θα μπουν μεσα τρεχοντας.αντιδρουν οπως στην σμηνουργια. τιναζεις βαζεις τα πλαισια τους και αυτο ειναι. την μαννα θα την αφησεις μετα απο λιγο στο πλαισιο που ηταν | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Aφεσμοί - απορίες Τετ Μάης 22, 2013 10:36 am | |
| Σε ευχαριστώ captain για την πολύτιμη συμβουλή σου,έτσι θα πράξω.. | |
|
| |
| Aφεσμοί - απορίες | |
|