| Αποριες για τα μελισσακια | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
neos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 7:09 pm | |
| Καλησπέρα, επισκευθηκα σήμερα τα μελισσακια μου, πάνω από κάθε κυψέλη είναι ένας μεγάλος αριθμός μελισσών που στριφογυρίζουν ακανόνιστα, ενώ στο μελισσοκομείο του μελισσοκόμου από οπού τα αγόρασα, ( είναι κοντά ) όλες οι μέλισσες μπαινοβγαίνουν από τις κυψέλες και πηγαινοέρχονται προς κάποιο προορισμό. Αυτό γινεται , και το παρατηρώ από την πρώτη μέρα που τα έχω, δέκα μέρες περίπου . Ορφανά δεν είναι και τροφές έχουν μέσα. Επίσης στις εισόδους που είναι περιορισμένες , σχηματίζεται ένα γένι μελισσών 5 χ 8 cm περίπου σαν να συνωστίζονται στο να μπαινοβγαίνουν. Είναι ανησυχητικές ενδείξεις , ειδικά η πρώτη ? Για την δεύτερη περίπτωση λέω να ανοίξω τελείως της εισόδους. | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 8:33 pm | |
| | |
|
| |
neos Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 8:49 pm | |
| | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Αποριες για Παρ Μαρ 02, 2012 9:02 pm | |
| πριν απο 10 μερες αγορα κοντα στο παλιο μελισσοκομειο ποσο κοντα ??? κατω απο πεντε χιλιομετρα δεν πρεπει γιατι επιστρεφουν οι συνεχεις πτησεις ακανονιστα μπορει να ειναι αναγνωριση χορου η μετα απο κλεισουρα μπορει να βγηκαν προς νερου τους το γενι στην εισοδο μπορει να ειναι για δυο λογους α)μικρη εισοδος πολυς πληθυσμος β)ελειψη χορου μεσα στην κυψελη μηπως χρειαζονται πλαισια???? κοιτα και για τιποτα βασιλοκελια μηπως ετοιμαζονται να σμηνουργησουν αν και το βρισκω λιγο απιθανο ποτε δεν ξερεις | |
|
| |
neos Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 9:13 pm | |
| 3 χιλιόμετρα η απόσταση αλλά δεν γύρισαν γιατί πήγα και στις παλιές θέσεις, δεν είχαν πάει μέλισσες. Επίσης δεν υπαρχει μείωση πληθυσμού. Το αντιθέτο μάλιστα είναι δυνατά . Εξαλου σε 10 -15 μερες τωρα θα είχαν ξεχάσει τις παλιές θέσεις. Μήπως επειδή τις προηγούμενες μέρες είχε χιόνι, και τώρα έφτιαξε ο καιρός ? Αν προσθέσουμε όροφο γρηγορότερα απ ότι πρέπει, τι συνέπειες θα έχει για το μελίσσι ? Αύριο άμα είναι η ιδία κατάσταση θα τραβήξω ένα Video να το δείτε. | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 9:15 pm | |
| ποσα πλαισια ειναι?τι σου ειπε μηπως τις εκοψε τωρα τις παραφυαδες και δεν εχουν γονιμοποιηθει οι μανες,πραγμα πολυ δυσκολο αλλα αυτη η συμπεριφορα πολυ περιεργη ειναι και εκει με πηγε | |
|
| |
neos Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 9:46 pm | |
| Δεν είναι παραφυάδες . Είναι κανονικά μελίσσια , είχαν 3 πλαίσια γόνο σφραγισμένο και 6 πλαίσια πληθυσμό περίπου πριν από 10 - 12 μέρες . Πριν την αγορά κάναμε επιθεώρηση αλλά μανές δεν μπορέσαμε να δούμε ( αυτός μεγάλως σε ηλικία , εγώ σχετικά ασχέτως ), είχαν ομός γόνο σφραγισμένο και ασφράγιστο 2 - 3 ημερων, αρα δεν ειναι ορφανα. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσω αύριο ένα Βίντεο sto Youtube και να μου πείτε την γνώμη σας. Σήμερα το βραδύ έβγαλα εντελώς τις εισόδους. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Παρ Μαρ 02, 2012 10:23 pm | |
| neos... Φιλε μου νομιζω οτι πανικοβαλεσε αδικα... Οπως θα εχεις οι μελισσες ποτε δεν πετανε σε ευθεια γραμη.... Αφου λοιπον το μερος που τις πηγες ειναι καινουργιο... οι μελισσες με το που βγηκαν απο την κυψελη ..αρχισαν να κανουν αναγνωριστικες πτησεις για να γνωρισουν το νεο περιβαλον. Επομενο ειναι λοιπον.. μεχρι να παρουν ..τα ισια τους!! που λεμε ..σε καθε πτηση τους να ακολουθουν .. το πρωτο εστω και λιγο μπερδεμενο δρομολογιο.. Αυτος ειναι και.. ενας λογος που λεμε.. οτι δεν ειναι σωστο να κανεις μετακομηση απο ενα μελισσοκομιο σε αλλο σε λιγοτερο απο10-15 μερες...γιατι μπερδεβετε και στρεσαρετε το μελισσι.. Εχε λιγο υπομονη με τα μελισσακια σου.. Αν τα εχεις τροφοδοτισει και δεν ειχαν προβλημα με ασθενειες... σε λιγες μερες ολα θα στρωσουν... Αυτο που βλεπεις δεν ειναι απαραιτητα κακκο... μπορει να ειναι νεες συλεκτριες.... μπορει να βρηκαν καλη ανθοφορια και να τρεχουν να μαζεψουν τροφες... το ακανονιστο που βλεπεις εσυ μπορει να ειναι διασταβρουμενες πτησεις.... Μονο με καλη παρατηριση... και χωρις πολλα σκαλισματα θα καταλαβεις... καποια... απο τα πολλα που εχουν να μας μαθουν τα μελισσακια | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Σαβ Μαρ 03, 2012 8:25 pm | |
| | |
|
| |
neos Μέλος
| Θέμα: Απ: Αποριες για τα μελισσακια Σαβ Μαρ 03, 2012 10:39 pm | |
| Όχι δεν έβαλα σιρόπι. Σήμερα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα , κουβαλούσαν γύρη, είχα ανοίξει και τις εισόδους εντελώς, δεν είχαν σχηματίσει γένι. Πήγα να κάνω επιθεώρηση αλλά , ήταν πάρα πολλυ επιθετικά, τσίμπαγαν και χτυπούσαν. Παρατήρησα ότι με χτύπαγαν στην πλατή και στο κεφαλι ! Επίσης φύσαγε πολλή δυνατός αέρας μπας και φταίει αυτό ? Απελπισία παντός στο ξεκίνημα πανό που θα έκανα την πρώτη επιθεώρηση μονός μου... τώρα αναβάλλεται για αργότερα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.
| |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| |
| |
| Αποριες για τα μελισσακια | |
|