Φιλοι μου καλησπερα...σκεφτηκα πολυ για να γραψω αυτο το θεμα αλλα τελικα αποφασισα να το γραψω ωστε να το διαβασουν καποιοι νεοι φιλοι που μπαινουν στο χωρο...μια και οι παλιοι λιγο πολυ το εχουν παθει.
Γυρναμε στα μεσα Ιουλιου,ολα πανε καλα τα θυμαρια στην περιοχη μου εχουν ανθισει και για πρωτη φορα εχω σηκωσει οροφο σε ενα δυνατο μελισσακι μου.
Στην τελευταια τοτε επιθεωρηση που ειχα κανει μια και εβλεπα οτι ο γονος σιγα σιγα πεφτει και τα θυμαρια φευγαν αποφασισα την επομενη βδομαδα να κοψω παραφυαδα απο αυτο το μελισσακι και να κατεβασω τον οροφο που δεν ειχε πλεον καποιο σκοπο για να υπαρχει....
ΑΛΛΑ οταν ο ανθρωπος κανει σχεδιο ο θεος χαμογελα...στην περιπτωση μου χαχανιζει!!!
Επειτα απο 4 μερες με πιανει εντονος πονος στην κοιλιακη χωρα,μπαινω νοσοκομειο και τελικα χειρουργειο με περιτονιτιδα...οποτε...
μια βδομαδα μεσα στο νοσοσκομειο και 15 για μια μετρια αναρωση παμε στις 21 μερες...και 3 μερες για να φτασει και το Σ/Κ 24 μερες μετα ...ξανα παω στα μελισσακια μου που δυστυχως καταλαβενω οτι ΔΕΝ μπορω να κανω κανονικη επιθεωρηση...απλα ανοιγω καπακια και ξανακλεινω...ακομα και ετσι ο ιδρωτας τρελος κ τα ραμματα πονανε...
δεν ειδα.....την τυφλα μου... κατι το τρελα περιεργο απλα καποια σερσενια...
την επομενη βδομαδα,σε σαφως καλυτερη κατασταση,κανω σχεδον κανονικη επιθεωρηση και βλεπω μειωμενο πλυθησμο και γονο(φυσιολογικα ομως) αλλα βλεπω και βαροα σε προχωρημενο βαθμο.
το 2οροφο πλεον εχει γινει 7 πλαισια....απο 15....
Γυρνοντας στην Αθηνα και μια και δεν ειναι να κανω τρυγους κλπ ειπα να κανω οξαλικο....πουθενα δεν βρηκα οξαλικο....με πλακωσε και λιγο η δουλεια και μου φευγει το επομενο Σ/Κ
[ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! πολυ κουρασμενος και στο τρεξιμο ως νεος πατερας ψιλοβαρεθηκα να κανω την υπερβαση και να ψαχτω παραπανω αλλα και να κατεβω στα μελισσια μου... απλα ντρεπομαι
]
Αποτελεσμα ολων αυτων....
να κατεβω το επομενο Σ/Κ και να βρω σεσρσενια να βγαινουν απο το μεταλικο πορτακι του πρωην δυοροφου...ανοιγοντας βρηκα ελαχιστες μελισσες...το πολυ 2 πλαισια...βρηκα σερσενια σκοτωμενα πανω στα πλαισια και το 20% αυτων των μελισσων με κομμενα-παραμορφωμενα φτερα λογο βαροα....
αισθανθηκα ...ΓΕΛΟΙΟΣ-ΒΛΑΚΑΣ-ΗΛΙΘΙΟΣ...ειδα τα κοριτσια μου νεκρα,ειδα ωρες πολλες και κοπο να τα πεταω στο απειρο,
επεσαν τα μουτρα μου...εκανα την θεραπεια σε ολα και εφυγα,δεν ειχα κουραγιο για τιποτα...απλα εφυγα..
Την Τεταρτη που μας περασε πηρα την αδεια κυψελη πισω...τα σερσενια ειχα κανει παρτι μεσα(τα μεταλικα πορτακια απλα τα δυσκολευουν....τελικα περνανε).
Εκανα συνενωση σε 2 μελισσακια που το ενα ηταν ορφανο καμια βδομαδα με αποτελεσμα να μεινω με 3 μελισσακι.
Σκοτωσα 40 σερσενια .... τζαμπα ο ιδρωτας...περιορισα στο μισο ανοιγμα τα πορτακαι(μισο κατα μηκος) ωστε να μπορουν αν κανουν αμυνα σωστη...
Τα λαθη μου τα πληρωσα...πλεον ομως ο πολεμος με τα σερσενια ειναι ανοικτος και χωρις οικτο....Αυριο κατεβενω με confidor και κιμα.....
Το μονο που μου αφιερωνω ειναι το what`s on your mind? των madrugada.....https://www.youtube.com/watch?v=7WFk23_6yos&index=4&list=RDLRBUT7TVqGg
Τετοιο λαθος απο εμενα ΠΟΤΕ ξανα!!!!
να ειστε καλα