Αν κάποιος έχει π.χ. 5 άδειες κυψέλες... πως θα τον συμβουλεύατε να ενεργήσει για να αποκτήσει δωρεάν μελίσσια; Ή θεωρείτε κάτι τέτοιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα του 2012;
Μεταφέρω παρακάτω κάποιες απόψεις… υπήρχαν και άλλες αλλά δυστυχώς έκανα ένα λάθος στην μεταφορά και τις έχασα… ζητώ συγνώμη από τους συγγραφείς, αν δεν τους κάνει κόπο ας τις ξαναδιατυπώσουν.
DIMS έγραψε: Ειναι πιο εντιμο, κυριοι, αν καποιος δεν θελει η δεν μπορει να βοηθησει καποιον,να ΣΩΠΑΙΝΕΙ,
Τοτε θα πω....μη κρινετε εξ ιδιων τα αλλωτρια.
Κατα τ'αλλα ο ενας βοηθαει τον αλλο ,......... οπως οι παλαιοι μελισσοκομοι.
NINAS έγραψε: ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα
πιό έντιμο είναι αυτό που κάνει ο φίλος παραπάνω να ζητάει στήριξη, παρά άλλες μπαγαποντιές και δήθεν ευγένειες
japetus έγραψε: η κρίση εξαφάνισε τη μελισσοκομία από χόμπι και οι περισσότεροι βλέπουν πια τον συγχομπίστα σαν επαγγελματία συνάδελφο-ανταγωνιστή και την παραφυάδα σαν 50ευρο..
kaz έγραψε: Για σας.
Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στους καλούς φίλους του φόρουμ.
Έχω και πάλι γράψει ότι καλό είναι να βοηθάμε με οποιοδήποτε τρόπο τους γύρω μας στην περίπτωση που μπορούμε.
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, περνάμε δύσκολες καταστάσεις, λόγω τις προγραμματισμένης κρίσης μέσω του πολιτικού συστήματος.
Ίσως κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να βοηθήσουν τον φίλο μας τον skamanakos αλλά δεν μπορούν. Μερικοί ίσως και να μπορούν.
Η δικιά μου πρόταση είναι η εξής :
Ο φίλος skamanakos είναι από ότι γράφει στην μελισσοκομία νεοεισερχόμενος.
Αυτό κατά την δική μου γνώμη σημαίνει ένα ξεκίνημα με δύο παραφυάδες των 5 πλαισίων έκαστη. (για να μπορέσει να μπει στο πνεύμα τις μελισσοκομίας)
Σαν κόστος είναι γύρω στα 120 ευρώ, για την εποχή μας μπορώ να πω τσιμπημένο. (πριν 3-4 χρόνια ήταν μια έξοδο για την πλάκα μας.)
Θα ήταν πιστεύω καλό όσοι μπορούσαμε και θέλαμε από το φόρουμ, να στείλουμε ένα μικρό χρηματικό ποσό ,μέχρι να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο κόστος για τις δύο παραφυάδες.
Αυτή όμως την προσφορά θα πρέπει κάποιος να την διαχειρισθεί έτσι ώστε όταν φτάσει το μέγεθος των χρημάτων εκεί που πρέπει,
να μπορέσει να ανακοινωθεί και να σταματήσει.
Κατά την γνώμη μου αυτοί που θα μπορούσαν να διαχειρισθούν την πρόταση μου μέσα από το φόρουμ είναι δύο :
1: Η διαχείριση του φόρουμ .Πιστεύω ότι είναι σοβαρή και υπεύθυνη.
2: Ο φίλος μας ΣΠΥΡΕΤΟ : Λόγο του αξιώματος που έχει στην κοινωνία.
Για να μην παρεξηγηθώ .
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς οι άλλοι δεν είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι. Απλά αυτή είναι η πρόταση μου.
Ακόμα μια πρόταση : Να μην γίνει γνωστό σε κανένα ποιος πρόσφερε και τι ποσό χρηματικό έδωσε.
Ευχαριστώ.
----------------
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]---------------
varsamis έγραψε: καλή η πρόταση καζ αλλά υπάρχουνε και άλλα μέλη που δεν έχουνε τα χρήματα
να αγοράσουνε μια παραφυάδα.
Φιλε... Πήγαινε στο Μελ/κο Σύλλογο της περιοχή σου μίλα με τον πρόεδρο και
συζήτησε το ενδεχόμενο να σου δωρήσει κάποιος μελισσοκόμος από τον σύλλογο αν κόψει κάποια
παραφυάδα ή κανα αφεσμο.
Αλλιώς μάζεψε χρήματα και σιγά - σιγά αγοράζεις ένα - ένα τα μελισσακια σου.
Η χρονιά τώρα ξεκινάει και αν αγοράσεις ένα μελισσακι τώρα μπορείς και μονος
σου να τα κάνεις 3-4.
vaso9 έγραψε:Tα πραγματα ειναι απλα ο φιλος εκανε μια προταση οκ
οποιος μπορει βοηθα οποιος δεν μπορει δεν βοηθα
Την προταση του φιλου kaz την απορριπτω γιατι παραπεμπει καπου αλλου
και ο φιλος δεν μας εδωσε τετοια δειγματα
περισσοτερο συμφωνω με τον varsamis
Το κάθε άτομο..... να εχει υποψιν του την
παροιμια <καθε εμποδιο για καλο> α και κατι αλλο οταν περπατας κοιτας και
λιγο ψηλα που ξερεις ???? η παραφυαδα (αφεσμός) που ζητας να ειναι εκει και να σε
περιμενει
Φιλικα Βασω