Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη

Πήγαινε κάτω 
+9
geobees
priobolos
Γιώργος-Κόρινθος
ethnic69
thodoris981
monarchis
Στέλιος1
ΛΟΥΚΑΣ
spithoyras
13 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη   Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουν 18, 2014 2:30 pm

Τα καινουργια πορτακια μουφα.... Για παραφυαδες μικρες ειναι μια χαρα, προφυλασουν τον χωρο τους. Για μεγαλα μελισσια ομως αναγκαστηκα πρεπει να βγει εστω ενα απο τα δυο. Και καθε φορα που θα χρειαζεται μεταφορα σε αλλο τοπο το μελισσι θα πρεπει να το ανυσηχω και να κουραζομαι εξτρα για να σηκωνω ολο τον οροφο ....

Αυτο με τα μυρμηγκια το παρατηρησα και εγω αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ionis
Μέλος
Μέλος
ionis

Αριθμός μηνυμάτων : 207

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη   Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιουλ 20, 2014 11:23 pm

Εγω ήθελα να δοκιμάσω πλαστικές κυψέλες και απο ελληνικές εταιρειες περισσοτερο. Έχω ακούσει τοσα και τόσα και η περιέργεια με τρωει. Όμως υπάρχει ένας, μόνο ένας αλλά πολύ σημαντικος παράγωντας που με αποτρέπει. Και αυτός είναι, τί γίνετε η κυψέλη όταν περάσει το προδόκιμο ζωής της. Καποιες πλαστικές εχουν εγγυηση 8 χρονια. Μετά? Γεμιζουμε τον τοπο με ακομα περισσοτερο πλαστικο. Επιβαρυνουμε το περιβαλλον ακομα περισσοτερο κατα την παρασκευη της. Δεν υπαρχουν εγκεκριμενες οδηγιες αποσυρσης τους και υπηρεσιες ανακυκλωσης τετοιων ειδων. Με αλλα λογια πιστευω πως το περιβαλλοντικο αποτυπωμα της πλαστικης κυψελης ειναι μεγαλο, και κυριως μεγαλυτερο απο της ξυλινης. Και αυτος ειναι ο λογος που θα με βρισκει απεναντι της." Όχι αλλα πλαστικα" έλεγε ο γλαρος στη διαφημηση. 
Όταν θα κατατεθουν μελετες που να συγκρινουν το περιβαλλοντικο αποτυπωμα της καθε κυψελξς τοτε ξανασυζηταμε..
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Αριθμός μηνυμάτων : 565

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη   Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Απρ 17, 2015 1:10 pm

Μετα απο ενα χρονο περιπου χρησης το μονο προβλημα που εχω να αναφερω για τον παραπανω συνδυασμο κυψελης ειναι πραγματι τα πορτακια εισοδου. Εχω βρει κατα καιρους αναμεσα απ΄τα δοντακια σφηνωμενους κηφηνες πεθαμενους, μαλλον απο εξαντληση στην προσπαθεια τους να βγουν εξω. Ισως οταν ειναι νεογεννητοι χωρανε να βγουν, μετα ομως που καρδαμωνουν και φαρδαινουν υπαρχει προβλημα. Αναγκάστηκα να κοψω ενα δοντακι για να χωρανε. Οπότε η βελτιωση που πρεπει να γινει ειναι να φαρδαινουν μερικα χιλλιοστα τα δοντια απο τα πορτακια εισοδου ωστε να μπαινοβγαινουν και οι κηφηνες.

Φιλε ionis αν χρειαστει να ανακυκλωσω μπορω να ξεβιδωσω το καπακι, να βγαλω την μονωση, και να το ριξω στον καδο ανακυκλωσης. Την βαση απλα την ριχνω οπως ειναι μεσα. Το συγκεκριμενο πλαστικο μου μοιαζει ανκυκλωσιμο.
ionis
Μέλος
Μέλος
ionis

Αριθμός μηνυμάτων : 207

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη   Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Απρ 17, 2015 2:47 pm

Καλα θα κανεις και να στηριξουμε μια ελληνικη προσπαθεια

Κυψελη και πλαστικη και ξυλινη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» πλαστικη κυψελη !
» ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ
» Έρευνα για πλαστική κυψέλη
» Κυψελη ΑΡΓΩ και 8ρα
» Άβαφη κυψέλη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τα εργαλεία της δουλειάς-
Μετάβαση σε: