karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Άβαφη κυψέλη Τετ Φεβ 01, 2012 12:45 pm | |
| Καλησπέρα, Διάβασα με ενδιαφέρον τα θέματα που αφορούν την βαφή της κυψέλης, καθώς φέτος θα ετοιμάσω 5-10 αναλόγως την δυνατότητα. Όμως θα ήθελα να μου πείτε στην πράξη αν χρησιμοποιήσουμε μια κυψέλη εντελώς άβαφη, κατευθείαν τι αποτέλεσμα θα έχει με το πέρας του χρόνου. Πόσο θα αντέξει ? Τι θα πάθει ? Και κυρίως, το πρόβλημα είναι η συντήρηση του υλικού ( οικονομικό ) ή οι συνθήκες διαβίωσης των μελισσών ( υγρασία , μόνωση , κρύο κτλ ) ? Ρωτάω γιατί στο πειραματικό μελίσσι που έχω φέτος άφησα πάτωμα εντελώς άβαφο. Περιμένω τις απόψεις σας. | |
|
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Τετ Φεβ 01, 2012 7:22 pm | |
| αν την αφησεις χωρις καμια επεξεργασια του χρονου τετοια εποχη θα δεις τις πρωτες σαπιλες | |
|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Πεμ Φεβ 02, 2012 10:45 am | |
| Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο επηρεάζονται ? Δεν έχω σκοπό να την αφήσω έτσι, απλά έτυχε φέτος λόγω απειρίας θεώρησα πως θα το γλείψουν οι μέλισσες μετά από τρύγο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ ( εγκαταστάθηκαν ) και μετά δεν είχα χρόνο, χάλασε ο καιρός έπιασαν τα κρύα και εκείνες ήταν ακόμη εκεί. | |
|
Dias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 233
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Πεμ Φεβ 02, 2012 3:31 pm | |
| Το άβαφο ξύλο θα βραχεί, θα απορροφήσει υγρασία, θα σχίσει, θα τις φάει το σκουλίκη. Εδώ βαμμένες και οι καιρικές συνθήκες τις επηρεάζουν. Φαντάσου τις άβαφες. | |
|
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Παρ Φεβ 03, 2012 12:27 am | |
| Μην τις αφήσεις ποτέ άβαφες φίλε μου..είναι κρίμα, την επόμενη χρονιά θα πάνε για πέταμα.. | |
|
pgkioulf Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Πεμ Φεβ 23, 2012 5:44 pm | |
| Αμα εμποτιστουν οι κυψελες σε παραφινη και μετα βαφτουν με αχρωμο βερνικη θαλασης ειναι καλα ?
| |
|
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Άβαφη κυψέλη Πεμ Φεβ 23, 2012 9:17 pm | |
| - pgkioulf έγραψε:
Αμα εμποτιστουν οι κυψελες σε παραφινη και μετα βαφτουν με αχρωμο βερνικη θαλασης ειναι καλα ? Αν τις περασεις παραφινη ειναι δυσκολο να πιασει το χρωμα .. η" ... το βερνικι μετα... Αλλα για τι θες να περασεις βερνικι.... η παραφινη κανει ακριβως τη δουλεια του βερνικιου και μαλιστα 10φορες καλητερα γιατι κανει ... βαθυ εμποτισμο στη θερμοκρασια που περνιετε.. ενω με το βερνικι κανεις επαλυψη.... Αν το κανεις για ενα ποιο καλο αποτελεσμα ..και απο την παραφινη ... θα σου ελεγα να τις περασεις ενα χερι παραφινη ακομη Η γνωμη μου ειναι οτι θα εχεις πολλυ καλητερο αποτελεσμα ... με ελαχιστο κοστος... | |
|